zondag 12 mei 2024

Hotseknotsbegoniavoetbal RSC winnend recept tegen voetballend Luctor A1

Kort nieuws - In de voorlaatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen werd Luctor A1 gisteren in Rossum getrakteerd op een ouderwetse pot kick-'n-rushvoetbal door RSC A1. Het contrast der speelstijlen tussen de twee ploegen kon niet groter zijn. Het team
van coach Chris staat bekend om zijn verzorgde opbouwende voetbal, dat van Rossum houdt het bij, zoals Bert Jacobs ooit zo treffend samenvatte, 'hotseknotsbegoniavoetbal'.

In het eerste kwart van de match was Luctor heer en meester op het veld. RSC groef zich in op eigen helft terwijl Luctor geduldig de bal rondspeelde wachtend op een slippertje van de gastheren. Hoewel het een aantal juwelen van aanvallen opleverde, stond het na twintig minuten nog gewoon 0-0. Sterker nog, vijf minuten later was het geheel tegen de verhoudingen in 1-0 nadat de rechtsvoor van RSC een lange peer naar voren oppikte en onberispelijk tegen de touwen knalde.

De klap kwam hard aan bij de bezoekers. RSC rook bloed en kreeg kort na de openingstreffer een paar grote mogelijkheden om de score te verdubbelen na enkele knullige terugspeelballen van Luctor, maar die leverden niets op. RSC had meer geluk vlak voor rust toen het uit een corner wist te scoren waarmee de Rossemers met een hele geflatteerde 2-0 voorsprong thee konden drinken.

In de tweede helft bracht coach Chris zijn joker Chiel in. Dat bracht weer wat schwung in het team maar de Almelose oefenmeester zag tot zijn teleurstelling dat de warrig fluitende arbiter een door grensrechter Niek geconstateerd buitenspeldoelpunt overrulede waardoor RSC op een comfortabele 3-0 kwam, waarmee de spanning uit de wedstrijd was.

De meegereisde fans berustten al in een nederlaag, maar de spelers van Luctor wilden er nog niet aan. Een kwartier voor tijd kreeg Luctor een penalty (bodycheck op Chiel) waaruit Bram de 3-1 maakte. Toen Lucas niet veel later ook nog 3-2 maakte, was alles ineens weer mogelijk. RSC wist wat het te doen stond: alle ballen blind naar voren rammen. Eigenlijk hetzelfde spel wat ze de hele wedstrijd al lieten zien.

Fijnproevers van mooi verzorgd voetbal halen hun neus op voor deze spelopvatting, maar vanuit Rossums standpunt was deze tactiek volstrekt te begrijpen. Technisch was Luctor immers superieur, dan was het zaak om de tegenstander niet in het spel te laten komen. Lange halen, snel thuis, was het devies van RSC. Deze tactiek bleek het winnende recept van de middag te zijn. In de slotminuten viel een lange haal vanuit het achterveld voor de voeten van een Rossumse aanvaller die bekwaam de 4-2 binnenschoot. Daarmee was het lot van Luctor bezegeld. Het lelijke voetbal had gewonnen. Dat kunt u betreuren, maar RSC maalde daar (geheel terecht) niet om.

We hebben zoals altijd een webalbum met foto's van de wedstrijd dat u HIERRR kunt bekijken.