zaterdag 11 mei 2024

Luctor A1 ook bestolen door andere titelkandidaat

Kort nieuws - Afgelopen maandag werd er op het fraai gelegen Sportpark 't Venterinck de inhaalwedstrijd Berghuizen A1 - Luctor A1 afgewerkt. Berghuizen was er alles aan gelegen om de wedstrijd te winnen omdat het dan nog alles in eigen in hand had voor het behalen van de titel in de Hoofdklasse A. Dan moest er nog wel worden afgerekend met Luctor A1 en dat bleek nog een hele opgave. De jongens van coach Chris hadden eerder al tegen koploper Achilles bewezen dat het tegen sterke tegenstanders het beste naar  boven wist te halen. Zo ook tegen Berghuizen dat bij vlagen werd overlopen door de stormloop van Luctor, maar op miraculeuze wijze de 3 punten toch in Oldenzaal wist te houden. Dit tot verbijstering van de vele meegereisde fans uit Almelo én de spelers van Achilles, die hadden gehoopt dat Luctor punten van hun concurrent zou kunnen afsnoepen.

Het licht was niet optimaal maar wel mooi

Dat was zeker verdiend geweest gezien het spel en de kansenverhoudingen op het veld, maar voetbal is niet altijd eerlijk. Het moet gezegd, Berghuizen scoorde een magnifiek doelpunt in de beginfase (afstandschot in de kruising), maar daarna maakte het geen moment de indruk dat we hier een potentiële Hoofdklassekampioen aan het werk zagen. Toen Chiel (ingevallen voor de geblesseerd geraakte Ryan) vlak voor rust de verdiende gelijkmaker binennkopte, leek er in de tweede helft een verrassing in de maak.

Chiel kopt de 1-1 binnen

Die hoop werd echter meteen de grond ingeboord toen de spits van Berghuizen na een rommelige situatie de 2-1 kon binnen tikken.

Weerzien tussen oude collega's

In de resterende 40+ minuten gaf Lucor alles wat het had om de muur van Berghuizen te breken. Dat gebeurde niet. De gastheren hadden daarbij het geluk dat het twee keer aan een penalty ontsnapte (hands en overtreding op Chiel). Na afloop gaven spelers en trainer ook toe dat ze goed zijn weggekomen. Voor coach Chris en zijn jongens waren de druiven zuur. Luctor A1 speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen maar stond na 90 minuten met lege handen. Ze waren de morele winnaar. Daar konden ze het mee doen.

We hebben nog foto's gemaakt die gaandeweg de wedstrijd, met het invallen van de duisternis, steeds waziger werdenj. Maar er zitten best nog wel een paar leuke tussen die u allemaal HIERRR kunt bekijken.