maandag 13 mei 2024

Zakelijke driepunter voor gehavend Luctor 1

Kort Nieuws - Het eerste team van Luctor et Emergo heeft in de uitwedstrijd tegen KOSC geen steken laten vallen in de jacht op promotie naar de 3e Klasse. Het was coach Ruud er alles aan gelegen om de volle buit mee terug naar Almelo nemen, aangezien hij als Denekamper net zo'n haat-liefdeverhouding met KOSC heeft als Henny Boddeman met PH. 

In de aanloop naar de wedstrijd had hij nogal wat kopzorgen gehad om een fatsoenlijke basiself samen te stellen vanwege allerlei fysieke en ander ongemak. Hij zag zich daarom genoodzaakt om maar weer een blik jeugdspelers open te trekken, waarmee hij zijn selectie toch nog een representatieve aanblik kon geven. 

Voor de in groten getale meegereisde fans was het vooral genieten van het fantastische weer en het verfrissende regionale kratjesbier dat werd geserveerd op Sportpark 'n Tooslag. Het voetbal was slechts bij vlagen sprankelend, maar vaak nogal stroperig op het droge natuurgras. Luctor kwam vroeg in de eerste helft na aangeven van Mick Schorn op voorsprong door Sten Middelkamp en kreeg daarna nog enkele grote mogelijkheden om voor rust de wedstrijd in het slot te gooien. Het bleef bij mogelijkheden.

Sten Middelkamp schiet de 0-1 tegen de touwen

Leuk voor Calvin die gisteren ook al zijn 24e verjaardag vierde. 


De ballenjongen had moeite met het talud naast het hoofdveld

De warmte zal ongetwijfeld meegespeeld hebben dat bij beide ploegen in de tweede helft de sjeu er van af was. KOSC probeerde nog wel iets te forceren maar Luctor bleef redelijk eenvoudig overeind. Voor de uitfans was het desondanks billenknijpen tot het eind bij de krappe marge van maar één goal voorsprong. Toen het laatste fluitsignaal eenmaal klonk was iedereen van Luctor opgelucht dat de horde KOSC zonder kleerscheuren was genomen. Al met al was de winst van Luctor er niet een voor de geschiedenisboeken maar wel verdiend. 


Henriëtte, de vaste fotografe van Luctor 1, kon niet aanwezig zijn om plaatjes te schieten de wedstrijd omdat zij van haar collega's het kortste strootje had getrokken en daarom voor AA-Visie verslag moest doen van de lijdensweg van Heracles op Woudestein. Daarom nam uw IWEKB-verslaggever een keer de honneurs waar. Er staat een fotoalbum klaar met een krankzinnig aantal foto's (te veel om te redigeren) die u allemaal HIERRR kunt bekijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten