zondag 10 maart 2024

Zure nederlaag voor Luctor A1 na missers arbitrageWedstrijden tussen Luctor en MVV van de spelerslichting 2005/2006 hebben de afgelopen jaren gezorgd voor veel mooie en spannende wedstrijden. Ook in deze jaargang blijken de teams, inmiddels gevorderd tot de A1, behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. In het bekertoernooi was Luctor het sterkst geweest terwijl MVV aan het langste eind had getrokken in de najaarscompetitie. Gisteren troffen ze elkaar voor de derde keer, op sportpark Frielink in Harbrinkhoek. 


Ook nu was het weer een boeiend treffen tussen twee gelijkwaardige opponenten die spannend bleef tot de laatste seconde. In de eerste helft maakten de gastheren meteen duidelijk wat het spelplan was. Kort dekken, man uitschakelen, hetzij met bal danwel zonder bal. MVV heeft er ook de spelers voor want het beschikt over een handvol uit de kluiten gewassen knapen waar de meeste spelers van Luctor schril bij afsteken. Dat was ook te zien op veld. De meeste jongens van coach Chris lieten zich afbluffen door de niets en niemand ontziende tackles, beuken en het geduw dat MVV aan de dag legde. De enige speler bij Luctor die zich voor rust staande wist te houden in dit fysieke gevecht was Ryan. 
Nu is er op zich niets mis met fysiek voetbal zoals MVV dat graag speelt, maar het is dan wel zaak dat er door de arbitrage goed op wordt gelet dat het zich binnen de kaders van het spelregelboekje afspeelt. Helaas voor Luctor had scheidrechter van Haaren vandaag een van zijn mindere wedstrijden. Hem ontging heel erg veel, waaronder twee overtredingen op spelers van Luctor (neertrekken Arda en beuk op Sem) waaruit de twee goals van MVV vielen in de eerste helft. Coach Chris kookte van woede, maar kon er weinig aan veranderen. Zijn emotie was begrijpelijk want zelfs de spelers van MVV gaven na afloop toe dat het overtredingen waren. Zo ging Luctor de kleedkamer in met een hele zure 2-0 ruststand. 

Na de pauze probeerde Luctor de wedstrijd nog om te draaien wat ook nog bijna lukte. De spelers van Luctor wisten met goed verzorgd spel beter uit de duels te blijven maar het duurde tot halverwege de tweede helft tot de aansluitingstreffer viel na een mooie aanval dat begon met een leep steekballetje van Ryan en eindigde bij Tristan die vanaf links de bal in de verre hoek binnenschoot.

Tristan verschalkt de MVV-keeper


In de slotfase kraakte de verdediging van MVV maar het wist zich geholpen door de staf langs de kant die zich de poliepen op de stembanden schreeuwden. Het gebrul van de coaches leidde er zelfs toe dat een inworp voor Luctor die nota bene de MVV vlagger had geconstateerd, door de ge├»mponeerde scheidsrechter werd omgezet naar een ingooi voor MVV. Tegen zoveel arbitraire tegenwind was Luctor niet opgewassen. Al moet gezegd dat de arbitrage ook wel enige overtredingen gemaakt op MVV-spelers over het hoofd zag, maar die hadden geen consequenties op het scoreverloop. 

De einduitslag van 2-1 werd (begrijpelijk) luid gevierd door MVV terwijl de spelers van Luctor zwaar gefrustreerd over de ongelukkige arbitrage naar de kleedkamer sjokten. Jammer maar helaas.

We hebben nog meer foto's van de wedstrijd die u allemaal HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten