zondag 3 maart 2024

Scherp Luctor A1 wint eindelijk van Angstgegner SDC'12

Voor de derde keer in het seizoen 2023-2024 trof Luctor A1 SDC'12 uit Denekamp als tegenstander. In zowel het bekertoernooi als in de najaarscompetitie waren het de Dinkellanders geweest die er met de volle buit vandoor waren gegaan. Luctor had in deze twee wedstrijden minstens 4 punten gemorst en had wat goed te maken voor eigen publiek.

Coach Chris kon beschikken over een volledig fitte selectie, dat was ook wel eens prettig. Het weer was ook nog eens heel aangenaam met het eerste ontluikende lentezonnetje, dus de fans maakten zich op voor een lekker middagje voetbal kijken. En ze werden niet teleurgesteld.

De wedstrijd brandde los vanaf minuut 1. In de beginfase had Luctor een veldoverwicht, maar het waren de bezoekers die vanuit de omschakeling voor het meeste gevaar zorgden. SDC'12 kreeg een paar goede (mogelijkheden op) kansen maar wist daar niet goed mee om te gaan.

Het niet benutten van kansen is een euvel waar Luctor A1 dit seizoen over kan meepraten gezien de lange lijst van niet te missen kansen (ook eerder tegen SDC) die om de een of andere reden toch niet benut werden. Maar gisteren waren de rollen omgedraaid. Teun en Ryan faalden niet uit hun eerste twee goede kansen en zetten Luctor op een 2-0 voorsprong.

Teun schiet een perfecte voorzet van Sem kiezelhard tegen de touwen: 1-0

Het was een lekkere voorsprong waar coach Chris zichtbaar mee in zijn nopjes was. Het zat een keer mee. Maar de pret duurde niet lang. Door een misverstand in de verdediging wist SDC een frommelgoal te scoren waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd leek te komen.

De aansluitingstreffer van SDC was een tegenvaller maar het had weinig consequenties voor de wedstrijd. 10 minuten voor het rustsignaal stelde Ryan weer orde op zaken toen Ephrahim hem met een prachtige gekrulde pass bediende waarna de Luctorspits het karwei vakkundig afrondde.

Ryan is zijn tegenstander te slim af en schiet vakkundig de 3-1 binnen...

...tot zichtbaar genoegen van coach Chris en zijn assistent Youri

Met een 3-1 voorsprong smaakte de thee in de rust extra lekker. Het was zaak om in de tweede helft de voorsprong te consolideren en daarin slaagde Luctor met vlag en wimpel. Luctor wist de voorsprong uit te bouwen naar 4-1 toen een strakke voorzet van Tristan ongelukkig door een verdediger van SDC in eigen doel werd gewerkt.

Daarna was de wedstrijd gespeeld. SDC had niet het geloof en de kwaliteit om de wedstrijd nog om te draaien. Een kwartier voor tijd maakten de bezoekers nog wel een frommelgoal uit een corner maar dat was het dan ook wel zo'n beetje. Luctor voetbalde de wedstrijd redelijk eenvoudig uit, resulterend in een dik verdiende 4-2 overwinning.

Een mooie opsteker voor het team van coach Chris, dat het goede voetbal nu ook eens een keer beloond ziet worden.

We hebben weer foto's in een webalbum dat u HIERRR kunt bekijken.