zondag 18 juni 2023

Nieuwe helden rammelen aan de poort op Ministarstoernooi Luctor'Jongens! Niet weglopen, nog even op de foto met Thomas!' riep een ietwat verbaasde leider van één van de teams op het Luctor Ministarstoernooi die zojuist een beker en medaille overhandigd hadden gekregen van niemand minder dan Heracleslegende Thomas Bruns. De leider van het team leek zelf stiekem meer belang te hebben aan een foto samen met de middenvelder van Almeloos trots dan zijn opgewonden knulletjes die al naar hun papa's en mama's renden om hun goudglimmende medaille te laten zien. 


De sympathieke Heraclied vond het allemaal prima. Er waren genoeg mensen die wel graag met hem op de foto wilden, dus hij hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken over zijn populariteit. Waar hij misschien wel een nachtje wakker van gaat liggen is over de vraag hoe lang hij zijn basisplaats nog kan behouden, want in de door Luctor JO8-1 gewonnen finale tegen MVV zag hij een paar spelertjes lopen die over een paar jaar zomaar het stokje van hem zouden kunnen overnemen. 

Loopt hier de nieuwe Thomas Bruns?

Hoe het ook zij, het Luctor Ministarstoernooi was weer een feest en reclame voor het pupillenvoetbal. Het aanstekelijke enthousiasme bij de spelertjes sloeg over naar de begeleiders en publiek die het er warm van kregen. Al kon het weer (tegen de 30º C en stralende zon) hier ook een rol in gespeeld hebben. 

Ook het publiek genoot met volle teugen van het voetbal

Uw IWEKB-verslaggever was hierop voorbereid door getooid met een panamahoed het strijdveld te betreden om plaatjes te schieten van dit sportieve voetbalfeest. Die kunt u allemaal gaan bekijken in het webalbum wanneer u HIERRR klikt. 

Tot slot: hieronder een scène die de onbekommerde sportiviteit van de Ministars toont in ontroerende schoonheid

Luctor breekt uit over de linkervleugel, Rigtersbleek zet de achtervolging in


Met een vervaarlijke doch correcte tackle wordt de aanval in de kiem gesmoord

'Alles goed met jou?'

'Kom, ik help je overeind'

'Ooh... volgens mij heb jij daar bloed!'

'Het gaat wel weer, dankjewel' 

Wat ziet hij daar liggen?

Hebbes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten