zondag 30 april 2023

Gekte voor Luctor A1 houdt nog even aan met krankzinnige come-back tegen Witkampers

Na de historische achtbaanrit van vorige week waarin Luctor A1 een 0-5 voorsprong tegen Stevo nog bijna uit handen gaf (uitslag 4-5) stond gisteren de thuiswedstrijd tegen Witkampers A1 op het programma op Sportpark de Horst. Wie dacht dat na de waanzin van Geesteren er nu een normale dertien-in-een-dozijn-wedstrijd voorgeschoteld zou worden kwam bedrogen uit. Opnieuw werd het een wedstrijd met twee gezichten. Maar dit keer was het niet Luctor dat een grote voorsprong nam, maar Witkampers.

Jesper blokt het schot van een Witkamper

De Achterhoekers, die noodgedwongen speelden in het gele uittenue van Luctor omdat ze hun eigen shirtjes in Laren hadden laten liggen, kwamen gek genoeg nooit lekker in het spel. Luctor was voetballend de baas was op het veld. Het was smullen wat jongens als Gijs, Teun en Thijmen af en toe lieten zien, alsof ze de bal aan een touwtje hadden. Alleen, daar koop je weinig voor. De bezoekers wisten waar het om ging. Doelpunten maken. Die kregen ze op een presenteerblaadje aangeboden door de luctordefensie. De kadootjes werden door de Achterhoekers dankbaar en zeer vakkundig uitgepakt waardoor het na een goed halfuur spelen volstrekt tegen het spelbeeld in 0-4 stond. Langs de kant krabden de toeschouwers zich achter de oren. Hoe kunnen ze nou zou goed spelen maar met 0-4 achterstaan? vroeg men zich af. De oorzaak lag wellicht aan wat er een dag eerder zich had afgespeeld op een ander Almeloos kunstgrasveld.

Heracles Almelo had zich met een 3-0 overwinning tegen Jong PSV verzekerd van promotie naar de Eredivisie en dat moest natuurlijk uitbundig gevierd worden. De jongens van Huub hadden  zich daarin niet onbetuigd gelaten, maar moesten daar de volgende dag wel de prijs voor betalen. Ondanks dat het voetballend goed in elkaar zat, ontbrak het aan scherpte omdat de man met de hamer nog nagalmde in de hoofden van de 'Paupers' op het veld. Halverwege de eerste helft was er daarom een 'nadorst'-drinkpauze ingelast door scheidsrechter Sergio die een vlekkeloos debuut op het hoogste juniorenniveau maakte als arbiter. De verfrissende onderbreking hielp al een beetje. 

In de slotfase van de eerste helft deed Luctor wat terug via Gijs die met een schitterende pannakooi-solo 1-4 op het scorebord zette. In de rust volgde er een donderpreek van Huub. Als ze na rust hun hoofdjes bij hun eigen wedstrijd hielden in plaats van die van de avond ervoor dan zouden de goals vanzelf komen. Maar dat viel nog bar tegen. 

Gijs heeft de Larense defensie helemaal zoekgespeeld en doet wat terug: 1-4

In de tweede helft was het weliswaar eenrichtingsverkeer naar het doel van de Witkampersgoalie (met af en toe een gevaarlijke Achterhoekse counter), maar de goals lieten op zich wachten. De gastheren hielpen vele kansen om zeep en beten hun tanden stuk op de Larense keeper die een topdag had. Tot ongeveer een kwartier voor tijd toen Luctor binnen twee minuten twee keer scoorde (Thijmen en Ryan via twee assists van Gio) en het nog maar 3-4 stond. 


Thijmen scoort 2-4


Ryan brengt de spanning helemaal terug: 3-4

Vanaf nu was het alles of niets. Witkampers verdedigde zich manhaftig, maar bewees zichzelf een slechte dienst toen in de 84e minuut een van hun spelers na aanhoudend commentaar op de arbitrage met geel kon inrukken. Vijf minuten later viel de bevrijdende gelijkmaker. De doorgebroken Senn had de hoek voor het uitkiezen maar stuitte op de Larense goalie, gelukkig was Ryan meegelopen om de rebound vanuit een lastige hoek tegen de touwen te schieten: 4-4!  

Voor de zoveelste keer stond de keeper van Witkampers in de weg van een Luctorgoal...

...maar Ryan pikt de rebound op en scoort de verdiende gelijkmaker: 4-4!

Wat een come-back van Luctor. Maar het was nog niet genoeg voor coach Huub. "Voorin blijven!" schreeuwde hij met schorre stem naar Ryan. Witkampers stond op instorten, d'r op en d'r over was het devies. Helaas duurde de wedstrijd daarvoor net te kort. Drie minuten later klonk het eindsignaal van wederom een meeslepend voetbalgevecht met Luctor A1 in de hoofdrol. Einduitslag 4-4. Al met al een verdiende uitslag. 

Afgelopen. Even uithijgen.

Wie meer foto's wil zien, kan zoals altijd HIERRR op de link van het webalbum klikken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten