zondag 23 april 2023

5 goals Luctor A1 net genoeg tegen Stevo in krankzinnig duel

Het voorjaarsseizoen van Luctor A1 is na 4 afgelastingen nu eindelijk van de grond gekomen. Na de gewonnen inhaalpot van afgelopen woensdag tegen SV Almelo (1-4) werd Stevo gisteren met 4-5 verslagen. Het was een wedstrijd met twee gezichten en een bizar scoreverloop. In de eerste helft wervelde Luctor over het natuurgras en liet het de gastheren alle hoeken van het veld zien. Na ruim een half uur stond er 0-5 op het scorebord. Een tegentreffer van Stevo in het derde kwartier leek een schoonheidsfoutje, maar toen het tien minuten na rust alweer 3-5 stond ontspon zich een ware thriller die Luctor uiteindelijk met 4-5 over de streep trok.


Wedstrijden van Luctor tegen Stevo zijn altijd weer een belevenis. In al die jaren dat uw IWEKB-verslaggever de jeugdvoetbalvelden bezoekt, kon hij er altijd van op aan dat hij zich bij Stevo niet hoefde te vervelen. Gisteren stond het affiche Stevo A1 - Luctor A1 op het programma en wij waren er uiteraard weer bij. Dat ging overigens nog bijna mis omdat ex-teammanager Patrick zich ter elfder ure had afgemeld. Uw verslaggever is het vaste carpoolmaatje van de oud-Heracleskeeper, maar deze laatste was verhinderd omdat hij bezig was met de voorbereidingen van het feest ter ere van de 18-jarige verjaardag van zijn zoon. Vrouw- en dochterlief van uw verslaggever hadden ook nog eens allebei de auto's mee waardoor er snel alternatief vervoer geregeld moest worden. Gelukkig was de schoonmoeder van uw verslaggever bereid om haar auto af te staan. Ze kon ook moeilijk nee zeggen want uw verslaggever had haar woensdagavond nog getrakteerd op een avondje Maarten van Rossem in het Theaterhotel, dus kon ze zo mooi wat terugdoen voor haar favoriete schoonzoon.

Zo kwam uw verslaggever nog ruim op tijd en kon hij ook nog de tweede helft van de vroege middagpot Stevo C1 - Luctor C1 meepikken (einduitslag 2-1). Maar voor hij dat deed was het eerst tijd voor een hapje eten, want op een lege maag is het slecht voetbalkijken. Een broodje hamburger, dat leek hem wel wat. Toen de vriendelijke barjuffrouw de snack kwam uitserveren werden de wenkbrauwen toch even gefronst. "Is dat een hamburger?" dacht hij. Het leek meer op een platgeslagen mexicano. 

Is dit een hamburger?!

Afijn, de gefrituurde lap van een mix van pittig gekruid kippe-, rund- en varkensvlees smaakte uitstekend. 

Dan nu de wedstrijd. Luctor schoot uit de startblokken en had via Chiel na 20 seconden al bijna de 0-1 op de schoen. De toon was gezet. De jongens van coach Huub speelden kat en muis met de gastheren die niet wisten wat hen overkwam. Chiel was op midvoor een ware plaag voor zijn bewakers en opende de score na een minuut of 3.

Chiel opent de score

Daarna vielen de goals als rijpe appelen. Thijmen kreeg knalde na goed voorbereidend werk van Chiel de 0-2 tegen de touwen. Vervolgens was het de beurt aan Teun die een loepzuivere hattrick scoorde. Eerst onderschepte hij een bal van een verdediger waarna hij de keeper handig omspeelde en de bal binnenliep. De tweede kwam voor driekwart op naam van Gijs die de bal aan een touwtje leek te hebben. Na een van zijn vele weergaloze dribbels van die middag bediende hij Teun op maat die als een ware goaltjesdief klaarstond om binnen te tikken. Ook de derde van Teun was er een van het type Lineker/Inzaghi. Weten waar je de bal kan verwachten en de trekker overhalen. Dit keer was Sil de aangever. 

0-5! Teun viert zijn derde goal van de middag. De Stevokeeper kan er niet om lachen.Er waren 33 minuten gespeeld en het stond 0-5! Het talrijke publiek in het uitvak kneep zichzelf in de arm, want dit was toch een droom? Het was echt. Waar ging dit eindigen? Welnu, na de 5e goal vond Luctor het wel welletjes en nam het - al dan niet door vermoeidheid - gas terug. Vlak voor rust scoorde Stevo 1-5, schoonheidsfoutje dacht iedereen, want wat kon Luctor nog gebeuren in de tweede helft?

Sil probeerde te scoren met een omhaal. Ziehier het resultaat

Welnu, een heleboel. Stevo bracht twee vaste krachten in die (naar verluidt) de eerste helft om disciplinaire redenen op de bank zaten, wat meteen het spelbeeld veranderde. Wat heet. Binnen een kwartier na rust stond het al 3-5. Luctor was veel te nonchalant uit de kleedkamer gekomen, in de veronderstelling dat van Stevo weinig meer te duchten viel. De buffer van twee goals leek ineens helemaal niet meer zo veilig. Coach Huub moest ingrijpen en besloot sprintwonder Tristan op linksback te zetten om de snelle aanvallen over rechts van Stevo te kunnen pareren. Tevens werd de gewisselde Chiel weer ingebracht. Zijn schoorsteenpijp was leeggeraakt na een weergaloze eerste helft, maar na een ruim half uur rust was hij voldoende hersteld om het slot van de wedstrijd weer mee te doen.

Door de tactische ingrepen kreeg Luctor weer meer vat op het alles-of-niets-spelende Stevo. Maar door slordig spel in de verdediging ging het toch weer fout voor Luctor. Stevo profiteerde van het geklungel en maakte de 4-5. Kort daarna in de 83e minuut kreeg Ryan geel waardoor hij 10 minuten vanaf de kant moest toekijken hoe 10 man van Luctor de minimale voorsprong van 1 goal moesten zien te verdedigen. Het was nu vrouwen en kinderen eerst. De technische van Stevo schreeuwde zijn manschappen naar voren voor het slotoffensief. Luctor maakte het zichzelf lastig door alle ballen weg te peren in plaats van op balbezit te spelen. Hierdoor kreeg Stevo steeds weer de gelegenheid om met lange hoge ballen voor gevaar te zorgen in het strafschopgebied van Luctor. Uiteindelijk was Hidde de held van de wedstrijd met een paar glanzparades, die Stevo ervan weerhielden om de onmogelijke comeback te vervolmaken. 


Hidde hield Luctor op de been

Toen de vlekkeloos fluitende scheidsrechter Mensen blies voor het eindsignaal hadden de spelers van Luctor amper nog puf om elkaar in de armen te vliegen. Het was een slijtageslag geweest, publiek en Luctorstaf waren weer een paar grijze haren rijker, maar de 3 punten gingen mee terug naar Almelo. 
Na afloop feliciteerden staf en spelers van Stevo het team van Luctor met de overwinning en werd er onder het genot van een biertje nog even nagebabbeld over de wedstrijd die de geschiedenis in zal gaan als het Net-Niet-Wonder van De Peuverweide.

We hebben weer een bult foto's gemaakt die u allemaal HIERRR kunt gaan bekijken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten