zondag 6 november 2022

Luctor A1 verwent thuispubliek met mooi voetbal maar laat punten aan Tubantia
In de eerste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie ontving Luctor A1 gisteren Tubantia uit Hengelo. Coach Huub wist te vertellen dat de tegenstander van vandaag maar één doel voor ogen had: Kampioen worden en terug naar de hoofdklasse. Luctor aan de andere kant is allang blij dat het weer terug is in de competitie van clubs van degelijk eersteklasseniveau. Lekker voetballen in spannende wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders in plaats van de bloedeloze strafexpedities tegen mindere goden uit de tweede klasse zoals we in het bekertoernooi gezien hebben.

Vervelend was wel dat de coach niet kon beschikken over Hein en Ryan die nog enkele weken nodig hebben om te herstellen van hun spier- en liesbessures. Lucas van de B1 werd daarom opgetrommeld als extra verdediger, zodat Huub  over 3 wissels kon beschikken. Dat was wel het minimum.

Huub gaf zijn jongens mee dat ze als ze gewoon vol gas gaven, ze voor Tubantia niet hoeven onder te doen. Dat hadden ze vorige week in de boeiende pot tegen het sterke De Tukkers ook al bewezen, dus waarom nu ook niet? En inderdaad, nadat scheidsrechter Koray floot voor de aftrap was het Luctor dat meteen het heft in handen nam. Tubantia kreeg aanvankelijke maar geen vat op het keurig verzorgde samenspel van de gastheren. Pas na een kwartier begon ook het spel van de Hengeloërs ergens op te lijken. Dat resulteerde meteen in een goal toen de spits van Tubantia sneller bij een diepe bal was dan de aanstormende Hidde en met een simpel passje opzij zijn collega spits in staat stelde om te scoren. Het feest ging alleen niet door voor de Hengeloërs omdat vlagger Sven bij Koray meldde dat er sprake was van buitenspel. 
De afgekeurde goal bleek een voorbode van meer onheil voor de thuisclub want even later was het wel raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Tubantia kon niet worden weggewerkt waarna de bal uiteindelijk met een sierlijke boog onhoudbaar voor Hidde in het doel plofte. Hoewel tot dat moment beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden, kon je toch zien dat de Hengeloërs voorin over iets meer daadkracht beschikten dan Luctor dat soms schitterende combinaties over meer dan vijf schijven produceerde, maar de trekker overhalen voor de goal, dat schortte er nog aan.


In de rust besloot Huub om Senn en Sil van plek te laten wisselen. Sil werd nu de stofzuiger op het middenveld terwijl Senn naast Wout het centrale verdedigingsduo vormde. De ingreep van Huub pakte goed uit want in de tweede helft draaide Luctor Tubantia de duimschroeven weer flink aan. Luctor kreeg vele kansen die er op een of andere manier maar niet in wilde gaan. Tubantia hing in de touwen maar bleef overeind. Ze mochten niet mopperen toen hun centrale verdediger door scheids Koray met geel naar het strafbankje werd verwezen nadat hij de doorgebroken Chiel van achteren neerhaalde. Huub ontplofte bijna van verbazing. "Waarom is dit geen rood?" riep hij luidkeels. En hij had een punt. Chiel had enkel de keeper nog voor zich op weg naar het doel. Niemand had raar opgekeken als hiervoor een rode kaart zou zijn gegeven.

Maar het was dus zo'n middag dat het allemaal net verkeerd viel voor Luctor. En goed voor Tubantia. Het profiteerde van slecht uitverdedigen door Luctor en verdubbelde de score. Huub restte nu niets anders dan alles of niets te gaan spelen. Dat resulteerde in nog twee doelpunten maar helaas was de eerste daarvan voor Tubantia. In de slotfase maakte Chiel nog wel de dikverdiende eretreffer na een solo van Messiaanse allure. Het was een pleister op de wond. 

Chiel scoort eretreffer na grandioze solo


Zo werd Luctor niet beloond voor het uitstekende voetbal dat het had laten zien. Het verloor van kampioenskandidaat Tubantia, niks om je voor te schamen, maar zuur was het wel. Na afloop had Huub dan ook alleen maar lovende woorden voor zijn jongens. Hij was trots op wat ze hadden laten zien. Mooi zo.

Wilt u de foto's nog zien dan kunt u HIERRR klikken op de link naar het webalbum.Geen opmerkingen:

Een reactie posten