zondag 30 oktober 2022

Luctor A1 pakt punt in slotfase na uitputtingsslag in Albergen

Hidde keepte een wereldpot

Gisteren was het dan eindelijk zover. De competitie in de 1e Klasse 07 Najaar ging voor Luctor A1 van start in Albergen tegen De Tukkers A1. Iedereen had er zin in. De  najaarspoule van het bekertoernooi had Luctor winnend afgesloten, maar daarin was de tegenstand maar matig geweest van overwegend mindere goden uit de 2e Klasse.  De nieuwe competitie is een heel ander verhaal. Mooie tegenstanders als AVC Heracles, Tubantia en gisteren dus De Tukkers.

De jongens van coach Huub konden meteen aan de bak want De Tukkers hadden net als Luctor ook hun bekerpoule gewonnen, maar zij waren wel een klasse hoger ingedeeld geweest dan Luctor.  De Albergers waren dus de favoriet bij de bookmakers. Huub peperde zijn jongens in dat ze desondanks gewoon een resultaat konden halen op Sportpark Loarkamp als ze hun gedachten er maar bij hielden. 

Een leuke bijkomstigheid was het voorprogramma in Albergen. Voordat de twee topjeugdelftallen van De Tukkers en Luctor hun opwachting maakten, werd de wedstrijd De Tukkers C1 - Luctor C1 afgewerkt op het hoofdveld. Het team van coach Dilano kon na een spannende wedstrijd de volle buit mee naar de BGT nemen (Uitslag: 2-3). Bij Luctor A1 lag de schone taak om dat kunstje in het hoofdprogramma te herhalen.

Daar zag het in de beginfase nog niet naar uit. De gastheren deelden aanvankelijk de lakens uit terwijl de jongens van Huub lang nodig hadden om in het spel komen. Wat niet meehielp was dat de bezoekers al vroeg moest wisselen vanwege uiteenlopend fysiek ongemak. Spelmaker Teun haakte na 20 minuten af met een onwillige hamstring en Senn zei even later dat hij last kreeg van zijn enkel. Maar toen hij werd gewisseld liep hij - ogenschijnlijk zonder pijn, zij het met een bedrukt gezicht - naar het kleedkamergebouw voor een bezoek aan de wc. Een kwartier later kwam hij zich zichtbaar opgelucht weer melden op de reservebank, verlost van een grote last die op hem had gedrukt. 

Senn werkt hard aan zijn terugkeer

Inmiddels hadden zijn medespelers op het veld meer vat op de wedstrijd gekregen. Daarvoor was Luctor wel een paar keer door het oog van de naald gekropen, maar Hidde bleek een schier onneembare vesting in de eerste helft. Met enkele Glanzparadas hield hij zijn team op de been. Toen zijn medespelers eenmaal van de schrik waren bekomen begon de Almeloser motor eindelijk op toeren te komen. De gastheren werden diep in eigen helft teruggedrongen terwijl Luctor de bal rond liet gaan. Het kreeg een aantal flinke kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Zo bleef het 0-0 tot de rust. 

Kacper's (18) schot wordt over de lat getikt door Andries Noppert

In de tweede helft was het meer een gelijkopgaande strijd waarin echt grote kansen spaarzaam waren. Hoe langer het duurde hoe meer je het gevoel bekroop: "De eerste die scoort, wint". Helaas voor Luctor waren het de gastheren die uit een corner wisten te scoren. Met nog twintig minuten te gaan werd plan B uit de kast gehaald. Achterin moesten Jesper, Wout en Tijn één op éen spelen.  Ryan, die een weergaloze wedstrijd speelde en vanuit de achterhoede al een handvol imponerende rushes had laten zien, werd naar voren gedirigeerd. Luctor draaide De Tukkers de duimschroeven aan waarna een bloedstollende eindfase volgde. Met enkele gele kaarten over en weer (en verplicht strafbankje voor de overtreders) speelde eerst Luctor en daarna De Tukkers met een man meer. In die fase gebeurde er van alles en werd Luctor een zuivere penalty onthouden, maar gescoord werd er niet. De jongens van coach Huub hadden het doel van de lange goalie van De Tukkers (type en postuur Andries Noppert) bestookt met alles wat ze hadden, helaas zonder resultaat. Toen het meegereisde Luctorpubliek zich al leek neer te leggen bij een zure nederlaag, was het 5 minuten voor tijd toch nog raak voor de bezoekers. Een vrije trap vanaf de rechterflank viel in een chaotische situatie voor de voeten van Tijn die op de een of andere manier de bal hoog in de rechterhoek wist te schieten. De jongens van coach Huub brulden het uit van blijdschap en de fans in het uitvak klapten hun handen stuk. 

De grote Tukker in de goal is geklopt: Tijn scoort de gelijkmaker De Tukkers op het veld was een mokerslag toegediend en waren nu rijp voor de sloop. Luctor gooide alles uit de kast om er in de slotminuten nog met de overwinning vandoor te gaan. Dat lukte nog bijna nadat Teun (die na veel stretchoefeningen en massages van zijn hamstring zich goed genoeg voelde voor de drie slotminuten) op rechtsbuiten zijn man uitkapte en Andries Noppert in de linkerhoek probeerde te passeren met een geplaatst schot. De lange sluitpost strekte zich en drukte het leer met de toppen van zijn vingers langs de buitenkant van de paal. Oefff! klonk er binnen en buiten het veld. Dat scheelde niks. 

Oefff! Dat scheelt niks

Even later blies scheidsrechter Stokkingreef het laatst fluitsignaal. Spelers van beide teams vielen op de grond van uitputting. De uitputtingsslag was ten einde en eindigde onbeslist. De 1-1 was een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben. Na afloop werd er nog gezellig nagebabbeld tussen de staf van beide teams onder het genot van een flesje bier. Een mooie pot voetbal en een mooi resultaat. Dat smaakt naar meer. Volgende week komt Tubanttia op bezoek op De Horst, we hebben er nu alweer zin in.


Zoals altijd is er weer een webalbum vol met foto's die u HIERRR kunt bekijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten