zondag 28 augustus 2022

Hoofdveld Luctor et Emergo officieel in gebruik genomen

Wethouders Van Rees en Maathuis (beiden rechts van de middellijn) staan te popelen om af te trappen maar Sandor Nijkamp (handen in de tuk) staat nog in de weg

Wie de afgelopen jaren wedstrijden van Luctor 1 heeft bijgewoond op Sportpark De Horst zal dikwijls hoofdschuddend naar de staat van de grasmat hebben gekeken. Ideaal voor holknotsbegoniavoetbal, maar voor fijnproevers van het spelletje viel er meestal maar weinig te genieten. Een bal die over de grond werd gespeeld begon vanzelf te stuiteren en deed waar het zin in had. Luisteren naar de voeten van de voetballers deed hij allen als zijn kop er naar stond.

Hoe anders zal het zijn vanaf nu. Gedurende de zomermaanden is er een fonkelnieuwe kunstgrasmat aangelegd, die aanvoelt als een heerlijk zacht hoogpolig tapijt. Het nieuwe veld dat voorzien is van hoogwaardige en energiezuinige LED-verlichting, zal ook dienst doen als trainingsveld. Hiermee is een volgende stap gezet naar een mooie gezonde toekomst voor Luctor. Een proces dat enige jaren geleden is ingezet door Sandor Nijkamp die, nadat hij de voorzittershamer had opgepakt, de club weer schwung gaf door mensen met kwaliteiten binnen te halen, die zich in zijn gaan zetten voor de club.

Tevens werden de banden aangehaald met gemeente Almelo, in het bijzonder met ambtenaar Hans Niemeijer (inmiddels met pensioen) en met wethouders Arjen Maathuis en Jan Martin van Rees. De initiatieven en ondersteuning die er vanuit de gemeente kwam werd door het Luctorbestuur van harte verwelkomd met als uiteindelijk resultaat een schitterend nieuw toekomstbestendig hoofdveld.

Als dank mochten wethouders Maathuis en Van Rees de ceremoniĆ«le aftrap van het nieuwe hoofdveld verrichten, voorafgaand aan de wedstrijd Luctor A1 - De Zweef A1 (Uitslag 2-0). Eigenlijk wilde hockey- en tennisfan Maathuis (die zoals bekend een groot fan is van deze onafhankelijke en door- en doorbetrouwbare website) als een soort pupil van de week dolgraag naar het doel van De Zweef dribbelen om zo een doelpunt te maken, maar dat werd door scheidsrechter Karga niet toegestaan. 

Na de aftrap werd er in de kantine door de diverse genodigden c.q. hoogwaardigheidsbekleders nog druk genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje. Een mooi begin van een hopelijk sportief voetbalseizoen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten