zondag 27 maart 2022

MVV geeft Luctor B1 lesje knollenveldvoetbal

Luctor B1 mocht afgelopen zaterdagmiddag in Harbrinkhoek aantreden de buren van MVV'29. De zon straalde, een lekker temperatuurtje, wat wil je nog meer?

Een lekker veld zou ook wel mooi zijn geweest. Helaas zat dat er niet in. Ik wist niet dat het kon, maar MVV blijkt over een nog slechter hoofdveld te beschikken dan Luctor. De droogte van de afgelopen twee weken hebben Veld 1 van Sportcomplex Frielinkpark veranderd in een reusachtige sisaldeurmat.

Hier was de thuisploeg - begrijpelijk - veel beter op ingspeeld dan het team van coach Huub. Luctor probeerde vanuit balbezit de bal rond te spelen. Dat bleek de verkeerde tactiek, want een strakke bal over de grond veranderde door de oneffenheden vanzelf in een onvoorspelbare stuiterbal. MVV had een veel beter strijdplan. Wachten op balverlies van Luctor en dan de bal een peer naar voren geven. Hun snelle voorwaartsen moesten het dan maar uitzoeken. En als dat niks opleverde waren er altijd nog de standaardsituaties waar ze wel raad mee wisten.

Voor rust scoorde de thuisploeg 3 keer met ook nog twee afgekeurde goals. Luctor stelde daar niet zo heel veel tegenover. Na wat positiewisselingen door Huub, ging het in de tweede helft al een stuk beter. Vlak na rust leek het er even op dat de bezoekers hun gastheren in de tang gingen nemen maar het ontbrak aan werkelijke dadendrang.

Toen MVV halverwege de tweede helft uit de scrimmage na een vrije trap ook nog de 4-0 maakte was het helemaal klaar. In de slotfase kreeg Jay ook nog rood vanwege een onbesuisde tackle en kwam Sil nog goed weg dat zijn tweede gele kaart werd ingetrokken nadat hij de wedstrijdbal die hij uit frustratie had weggeschoten, zelf weer terugbezorgd naar de scheidsrechter. Gelukkig maar, want hem kan je er in de derby tegen PH volgende week goed bij hebben.

Hopelijk komen we dan ook met een vrolijker verhaal.