dinsdag 5 april 2022

PH afgedroogd op kletsnat kunstgras door Luctor B1

Teammanager Patrick moest goed turen toen uw IWEKB-verslaggever op maandagavond  ingepakt in regenpak met de capuchon de kantine binnenstapte. "Oh jij bent het wel". Het regenpak was geen overbodige luxe die avond. Waar de hele maand maart nog zonovergoten was, is april bar en boos begonnen. Op de avond dat de derby Luctor B1 - PH B1 op het programma stond was de miezerregen zo dik als karnemelk.

Desalniettemin waren er tientallen mensen op de match afgekomen, het was een derby nietwaar? De toeschouwers waren meest goed voorbereid met paraplu's. Uw verslaggever was zoals gezegd getooid in regenpak, want foto's maken en een paraplu vasthouden dat was geen optie. Maar om eerlijk te zijn was foto's maken zonder paraplu ook geen optie want door die dikke soep die uit de lucht kwam gecombineerd met het zwakke kunstlicht was het schier onmogelijk om fatsoenlijke foto's te kunnen maken. Voor het voetbal waren de omstandigheden eigenlijk best ok. Het waaide niet en op een lekker nat kunstgrasveld is het fijn voetballen als je maar genoeg bleef bewegen om warm te blijven. Coach Huub miste 3 spelers vanwege uiteenlopende redenen waardoor Arda, Ephrahim en Max aan konden sluiten. Tevens maakte Wout uit de A1 weer zijn opwachting. Hij was door Huub op het middenveld neergezet omdat gezien het niveau van laagvlieger PH, het centrum achterin niet dichtgetimmerd hoefde te worden. 


Toen de wedstrijd eenmaal bezig was bleek die inschatting helemaal terecht. Luctor was feller, sterker aan de bal, preciezer in de passing, waarin waren ze eigenlijk niet beter? In de afronding had het nog wel wat beter gekund miscchien, want er werd al een handvol kansen gemist door Luctor voordat de eerste goal viel uit een corner van Teun die de bal in één keer hoog bij de tweede paal het doel in zeilde. 

Even later verdubbelde de blonde dribbelaar de score toen hij een terugvallende bal met een ziedend schot vanaf de zestien tegen het net jaste. Hiermee had Teun zijn critici, die hadden opgemerkt dat hij al een tijdje niet meer gescoord had, het zwijgen opgelegd. Overigens was hij niet alleen trefzeker maar trakteerde hij het publiek ook op de ene na de andere vliegensvlugge dribbel waarmee hij zijn tegenstanders tot wanhoop dreef. Ze probeerden het wel, maar steeds kwamen ze te laat om hem met een tackle te stoppen. "Ik ben deze wedstrijd niet getrapt!" constateerde Teun opgelucht na afloop van de wedstrijd. 

Toe maar Patrick, daar ligt er een


Oh nee, toch niet


Ook andere spelers beleefden een fijne voetbalavond. Kervork had zijn tegenstander in zijn broekzak, Tristan liet zijn tegenstander steeds weer zijn hielen zien en Wout buldozerde keer op keer dwars door het middenveld, of er nou PH'ers stonden of niet.

Na rust scoorden Tristan en Wout (2X) waarmee de 5-0 eindstand een feit was. Hiermee kwam PH er nog genadig van af. Een mooie uitslag tegen de aartsrivaal, was wel een keer lekker na een reeks van 3 nederlagen. Hopeijk is hiermee weer zelfvertrouwen getankt voor de loodzware uitwedstrijd tegen Excelsior van aanstaande zaterdag. Hopelijk hebben we dan wel beter weer en betere foto's. Ik heb voor de absolute diehards nog wel een fotoalbumpje klaargezet maar die zou net zo goed opgestuurd kunnen worden naar het museum voor abstracte kunst. Nog nooit waren de foto's zo wazig als nu. 

Schitterende abstracte voorzet

U kunt ze HIERRR aanschouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten