zondag 20 juni 2021

Broeierige pot met spectaculair slot

Het spek en bonentoernooi genaamd Regiocup kreeg gisteren voor Luctor B1 zijn vervolg met een wedstrijd tegen derde divisionist ON B1. Na een paar tropische dagen was voor de zaterdag een heerlijk voetbaltemperatuurtje van 22 graden voorspeld. Maar dat viel tegen. Om 10 uur s'ochtends stond het kwik al op 24°C en dat werd na de middag ruim 26°C. Daar kwam ook nog eens een hoge luchtvochtigheid bij waardoor het voor de bezoekers van Sportpark De Horst wel eens droger heeft aangevoeld tussen de bilnaden.

Maar ja, na zo'n lange periode van voetbaldroogte hadden de voetbalvrijwillegers er wel een keer een vochtige bilspleet voor over. De lucht mocht danwel vochtig aangevoeld hebben, dat gold zeker niet voor de grasmat op het hoofdveld. Het vanwege het warme weer noodgedwongen NIET gemaaide hoofdveld, voelde aan als een langharige kokosdeurmat. Al met al verre van ideale omstandigheden voor een mooie pot voetbal.

Close-up van het hoofdveld


Coach Huub moest ook weer zijn toevlucht zoeken tot enkele 17-jarigen uit de A-jeugd vanwege blessures en ziekte. Daarom mocht Marnix weer opdraven, samen met Bas en Thijs. Net als vorige week had de wedstrijd niet veel om het lijf. Het was een veredelde vriendschappelijke pot tussen twee lokale elftallen die blij waren om weer een potje te mogen voetballen.

En dat ging dus niet van harte. Veel spelers hadden ruzie met de bal omdat deze niet meewerkte met wat hun voeten probeerden te bewerkstelligen. Het was zaak om harder te passen dan gewoonlijk op de stroeve borstelmat, maar daar kwamen sommigen op het veld pas achter nadat ze een paar ziekenhuisrollertjes hadden geproduceerd.Het "hoogtepunt" van de eerste helft was een (discutabele?) strafschop voor ON omdat scheidsrechter Lodder de tackle van Bas ("Ik raakte 100% de bal") onrechtmatig vond. ON vond het prima en scoorde 0-1 uit de penalty. Die stand bleef het tot de rust.

Er werd regelmatig bijgetankt voor verkoeling


Ook de tweede helft is er niet eentje voor de geschiedenisboeken al gebeurde er in de slotfase nog genoeg. Teun stuurde met een prachtige pass "over de hele" Rasmich de diepte in. Hij was zijn bewaker te vlug af en verschalkte de keeper met een lage schuiver. De 1-1 was een juiste afspiegeling van het spelbeeld geweest, maar in de slotseconden ging ON er toch nog met de punten vandoor nadat een hoge vrije trap niet goed door keeper en verdediging werd ingeschat. De bal hobbelde via lat en keeper voor de voeten van één van de drie geheel vrijstaande ON aanvallers die hem alleen maar hoefden binnen te lopen. 1-2.

Dit loopt niet goed af

Jammer maar helaas. Kan gebeuren. Na het laatste fluitsignaal was het snel handjesgeven en naar binnen voor een douchebeurt om het zweet weg te spoelen. Daarna werd er net als vorige week in de kantine gezellig nagepraat onder het genot van een patatje en een glaasje prik.

Fielsteert hè


Foto's van de wedstrijd kunt u bekijken als u HIERRR klikt


1 opmerking: