zondag 27 juni 2021

Luctor B1 laat de teugels vieren in afsluiter bij DETO

Het seizoen zit er op voor Luctor B1. Welk seizoen? zult u zich afvragen. En daar is wel iets voor te zeggen. Want wat hebben we in dit lange coronajaar nu eigenlijk aan amateurvoetbal kunnen zien? Neet völ. Het was een jaar om gauw te vergeten. 

Dat gold ook voor de wedstrijden van de Regiocup. Op zich een sympathiek initiatief van de KNVB om toch nog een positieve draai te geven aan een verloren seizoen. Maar voor de spelers van coach Huub kwam het toch een beetje als mosterd na een niet geserveerde maaltijd. Ze deden plichtsgetrouw hun ding, zonder hun voetbalbroekjes erg vies te maken.

Voor de meegereisde entourage kon de match daarom niet echt boeien. Het gesprek aan spanning werd dan maar gecompenseerd door geëngageerde discussies over de opstelling van Oranje. Zo had de zaakwaarnemer van Bas hele interessante ideeën over wie er in de spits moest staan tegen Tsjechië. Dat was namelijk Wout Weghorst. De Wolfsburgspits heeft tot dusver op dit EK niet de indruk heeft gewekt ook maar iets met een bal te kunnen dat zijn verkiezing als target man rechtvaardigt. Voortdurend heeft hij ruzie met de bal, wat niet echt een pré is voor een spits in het algemeen, laat staan voor die van Oranje.

Toch heeft hij veel krediet bij een groot deel van het Nederlandse voetbalpubliek (Graafschap- en Feyenoordtypes, u kent ze wel) omdat hij nooit opgeeft en zo goed oorlog kan maken in "de zestien". Dat is Wout Weghorst in een notedop: een voetballer die als geen ander ruziemaakt. Zowel met de bal als met zijn man. En daar was de zaakwaarnemer van Bas dus erg van gecharmeerd. Ter verdediging: Bas` zaakwaarnemer weet ook niet beter want hij is eigenlijk een waterpoloër, een sport waar oorlog maken net zo belangrijk is als watertrappelen, wil je er niet kopje onder gaan. Maar goed, de zaakwaarnemer van Teun moest hem even uitleggen dat de tandem Malen-Memphis op dit EK een geöliede doelpuntenmachine is gebleken, vergeleken bij het gammele vehikel Memphis-Weghorst. Dat tweede koppel is geen tandem maar eerder een omafiets die Memphis bestuurt met een druk zwaaiende Weghorst op de bagagedrager. Heeft'ie alleen maar last van in plaats van gemak.

Maar terug naar de wedstrijd DETO B1 - Luctor B1. Het was een wedstrijd waar weinig spanning op stond, DETO had de Regiocup na 3 gewonnen wedstrijden al binnengehaald en maakte er een demonstratiewedstrijd van in een fantasieopstelling. Luctor vond het prima. Het had geen zin om zich bovenmatig in te spannen op het drukkend warme kunstgras. (Een juweel van een mat overigens). Tot de eerste drinkpauze halverwege de eerste helft stond het al 3-0 voor DETO. Met speels gemak combineerden de lintdorpers een weg naar het doel van Youri. Een monsternederlaag lag in het verschiet. Maar na dat de eerste dorst was gelest ging Luctor uit een ander vaatje tappen. Over de flanken wist het meermaals voor gevaar te zorgen wat uiteindelijk resulteerde in de 3-1 aansluitingstreffer door Ivar. Ook de rest van de eerste helft was Luctor de bovenliggende partij, ze lieten zien dat als ze echt wilden, ze het "kampioen" DETO heel lastig konden maken. Het was wachten op de 3-2. 

Ik kan u alvast uit de droom helpen, de 3-2 kwam niet. Tot de rust werd er niet meer gescoord. In het tweede bedrijf probeerde Luctor het nog wel maar toen DETO 4-1 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Wat volgde was een open trainingspartij die nog best wel aan te gluren was. Luctor maakte twee goals (Sen en Bas) en DETO nog 3. Eindstand 7-3.

We hebben ook nog (geheel ongeredigeerde foto's) die u HIERRR kunt bekijkenGeen opmerkingen:

Een reactie posten