zondag 13 juni 2021

Vriendenteams maken er 3 mooie helften van

Wat is er mooier dan een lekkere pot voetbal met en tussen vrienden op een schitterende zomerse zaterdagmiddag? Niet veel. Gisteren smaakten Luctor B1 en AVC Heracles B1 dit genoegen onder het toeziend oog van de technische staf en andere vrijwilligers van beide teams. En dat waren er nog opvallend veel.

De wedstrijd had niet veel om het lijf. De Regiocup is toch een veredeld vriendschappelijk toernooi, dus een uitvoerig verslag bespaar ik u hier. Maar er viel genoeg te genieten. Luctor begon sterk en nam met twee prachtig uitgespeelde goals een verrassende 2-0 voorsprong. Het zwaar favoriete Heracles wist niet hoe het het had en moest alle zeilen bijzetten om orde op zaken te stellen.

Het nam gaandeweg de eerste helft het heft in handen maar Luctor wist lange tijd de bezoekers buiten het eigen strafschopgebied te houden. Vooral Sil onderscheidde zich met een aantal bodychecks waar menig ijshockeyer een puntje aan zou kunnen zuigen. Sil "The Shovel" van der Leij moet veel youtube-filmpjes van Jan Wouters, Edgar Davids en Nigel de Jong hebben bekeken. Hieronder zien we hem in actie bij een van zijn ingrepen.

Sil "The Shovel"

Jammer dat zijn zaakwaarnemer Patrick geen getuige was van Sil's werk op het veld. Die kwaliteiten zouden immers nog goed van pas komen bij al het grondverzetwerk in hun tuin waar Patrick deze weken zo druk mee is.

Hoewel Luctor in het veldspel Heracles goed van zich af kon houden bleken de bezoekers in de "dode spelmomenten" heer en meester. Alle goals van Heracles kwamen uit een corner of vrije trap en dat waren er niet minder dan vier. De eindstand was dus 2-4. Geen schande voor het team van coach Huub, maar het voelde toch een beetje zuur na een 2-0 voorsprong. Maar die zure smaak werd in de derde helft snel weggespoeld. Spelers van beide teams schoven bijelkaar aan tafel en genoten met zichtbaar plezier van een welverdiend glaasje prik.

Wie de foto's van de wedstrijd wil bekijken kan HIERR klikken.