zondag 8 maart 2020

Enerverende zespunter in Losser eindigt in remise voor Luctor C1



Na twee zware wedstrijden tegen kampioenskandidaten Sparta Enschede en Helios kon Luctor C1 vandaag zijn krachten meten met middenmoter KVV Losser. Een mooi affiche met twee teams die het niet moeten hebben van fysiek overwicht, maar van verzorgd voetbal (Losser) en snelle omschakeling en mentale veerkracht (Luctor). Het was een clash waarin gestreden ging worden om een mooi plekje in de subtop van de Hoofdklasse 01.

Er werd gespeeld op het hoofdveld, een schitterende nieuwe kunstgrasmat. Heel wat anders dan het holknots-begonia-voetbalveld op Sportpark De Horst dus. Ook over de kantine waren er geen klachten. Koffie kon je in porceleinen kopjes krijgen en de ballen gehakt waren van ambachtelijk niveau. De fijnproevers van de harde Luctorkern konden hun geluk niet op.



Na een fijne lunch namen de fans plaats op de bankjes langs de kant om lekker uit te buiken. Dat was goed te doen want het was voor de verandering eens een keer heerlijk voetbalweer. Het was namelijk droog (hoe bestaat het) en er was zowaar iets dat deed denken aan een lentezonnetje.

Heerlijk weertje
Prima omstandigheden om er leuke wedstrijd van te maken. En dat werd het ook. Beide ploegen lieten het liefst de bal het werk doen, maar ieder met zijn eigen spelpatroon. Losser maakte uitgebreide breiwerkjes waarin achterin de bal eindeloos over en weer werd gespeeld, tot er een opening werd gevonden. Luctor liet het gebeuren zolang ze maar niet over de middellijn kwamen, geduldig wachtend tot Losser een steek liet vallen. Zo gauw dat gebeurde was het Luctor dat via snel direct spel de aanval zocht. Het fascinerende tactische steekspel leverde kansen op aan beide kanten.

Losser kwam een paar keer dicht bij een doelpunt maar keeper Youri en het houtwerk werkten daar niet aan mee. Luctor had ook een paar hele goede mogelijkheden om de score te openen, maar de keeper van Losser had een paar prima reddingen in huis. Een vliegend hoog schot van Sem werd met een glanzparade tot corner verwerkt, net als een laag schot in de linkerhoek van Diego. Maar bij het derde schot van Luctor was het wel raak.... en hoe.

Teun kwam op de middelijn in balbezit en begon aan een van zijn fameuze dribbels, hij schudde drie Lossernaren van zich af tot een vierde hem de bal ontfutselde. De aanval leek te stranden maar Teun bleef jagen op de bal en heroverde hem direct weer, waarna hij zijn weg richting Losserdoel vervolgde. Toen hij op zo'n metertje of eenentwintig van het Losserdoel was gekomen haalde hij uit. Op zijn vlammende schot moest de Losserkeeper het antwoord schuldig blijven. Zijn zweefduik kwam te laat, geen schande want al had André Onana er gestaan, die bal zou er altijd in zijn gevlogen. Het was een juweel van een doelpunt. En omdat het zo mooi was, hieronder de foto's die uw IWEKB-fotograaf van de goal heeft geschoten.

Teun begint aan zijn aanval

Geeft drie Losserspelers het nakijken

Laat zich dan de bal ontfutselen

Maar gaat in de achtervolging

En pikt op zijn beurt de bal weer in

Op weg naar het Losserdoel

Hij haalt uit

"O ooh!" denkt de Losserkeeper

Die gaat wel erg hard

BAM!!!

JONGUH!!!



De gastheren verwerkten deze klap goed want vijf minuten later stond het alweer gelijk. Op de linkerflank brak een speler van Losser door de verdediging van Luctor en werd Youri verrast met een laag schot in de korte hoek. De 1-1 stond ook tijdens de rust op het scorebord, wat de verhoudingen op het veld goed weergaf. In de pauze spraken de leider van Losser en de fans van Luctor met elkaar en wisselden voetbalclichés met elkaar uit: "Het kan nog alle kanten op", "De bal is rond" en "Kiek'n wat't wördt". En inderdaad, het ging na rust nog weer alle kanten op.

Het was Losser dat beter uit de kleedkamer was gekomen wat resulteerde in een veldoverwicht voor de thuisploeg. Na eerst een levensgrote kans verprutst te hebben scoorde Losser even later alsnog. Luctor stond positioneel niet goed waardoor een slim steekpassje de spits van Losser oog in oog met Youri bracht. Met een leep stiftje klopte hij de Luctorkeeper: 2-1.

Nu was het Luctor dat van een achterstand terug moest komen. Gek genoeg maakte coach Huub nog weinig aanstalte om een tandje bij te schakelen. Haastige spoed is zelden goed vond coach Huub. Hij liet Losser nog steeds de bal rondspelen. De spelers van Luctor moesten wachten op de fouten die Losser zou maken. Na het even te hebben aangezien, begon de tijd toch een beetje te dringen. Met nog een kwartier te spelen, was het tijd voor plan B. Wout schoof een linie naar voren om zich nadrukkelijk met de aanval te gaan bemoeien. Sil die voor rust was uitgevallen met zijn opspelende heup moest weer het veld in om de boel achterin te controleren. Dat deed hij met verve. "He took one for the team" zoals ze dat in Engeland zeggen toen hij met een perfecte rugbytackle, een speler van Losser de weg naar het doel blokkeerde. Hij nam de gele prent zonder morren in ontvangst.

Inmiddels was ook Jay van C2 gearriveerd. Hij werd als pinch-hitter ingezet in de spits. Losser zag de bui al hangen en trok zich met man en macht terug op eigen helft. Luctor bestookte het Losserdoel met schoten en hoge voorzetten en de vraag was of Losser dit tot het eind vol kon houden. Dat konden ze niet. Wout baande zich voor de zoveelste keer een weg door de Losserdefensie en kon vanaf de achterlijn een voorzet geven die Teun bij de tweede paal met zijn borst/buik tegen de paal drukte. In de rebound stond Jay precies op de goede plek om de bal over de doellijn te rommelen: 2-2!
Geen hands van Teun maar buik/borst

De spelers van Luctor vlogen Jay om de nek om de gelijkmaker te vieren. Assistent scheidsrechter Damhuis van Losser deelde niet mee in de feestvreugde en schreeuwde herhaaldelijk naar scheidsrechter Ter Horst dat Teun hands had gemaakt. De beste man had het echter bij het verkeerde eind zoals de foto hierboven laat zien. Teun vangt de bal op met de buik/borst. Grensrechter Damhuis stond er toch al niet goed op bij de spelers van Luctor. Hij was in hun ogen veel te veel bezig als scheidsrechter in plaats van grensrechter. "Jij bent toch de scheids niet, ga lekker vlaggen man!" Kreeg hij van een Luctorspeler te horen. Vond hij niet leuk.


Tristan en Teun zien hoe Jay de bal over de achterlijn frommelt. Ondertussen doet Wout een dutje.
Afijn het stond weer gelijk. Het werd nog een hele hete slotfase voor Losser. Het was nu vrouwen en kinderen eerst. Luctor had Losser in de touwen hangen maar de knock-out bleef uit.
In de allerlaatste minuut leek Luctor toch nog met de eer te gaan strijken toen Wout opeens vrije doortocht kreeg naar het doel van Losser. Hun aanvoerder Stijn wist wat het hem te doen stond en trok aan de noodrem. Scheidsrechter Ter Horst aarzelde geen moment en trok een rode kaart. Toen Wout na afloop de lange rode streep op zijn bovenbeen liet zien die de noppen van de aanvoerder in de tackle hadden aangebracht, was het duidelijk dat de kleur van de kaart terecht was.

De aanvoerder van Losser mag gaan douchen

Met nog een minuut op de klok bleef Luctor het proberen maar tevergeefs. Het bleef 2-2. Een uitslag wat uiteindelijk het beste de verhoudingen op het veld weergaf. Iedereen had hier dan ook vrede mee.

Laatse mogelijkheid voor Luctor. Hein kopt de bal over.
Dat gold ook voor coach Huub. Hij babbelde na afloop nog wat na met een paar verdwaalde Almelose oefenmeesters die ook op Sportpark Brilmansdennen rondliepen waarna hij met vlagger Tom huiswaarts keerde.

Wat doe ie hier dan?

En wat heb ie dan veur'n jas an?


Voor de liefhebbers is er natuurlijk weer een webfotoalbum gemaakt dat u HIERRR kunt bekijken.

4 opmerkingen:

  1. Berichtje uit Losser: complimenten voor de grasmat, kwaliteit gehaktbal en vertoonde spel nemen wij graag in ontvangst. Leuke, spannende en soms felle wedstrijd. U gaat nog uitgebreid in op de Losserse grensrechter: het zou u sieren als u de prestaties van de Almelose vlagger dan ook even vermeldt: oa in de eerste helft een glaszuiver doelpunt van Losser ontnomen dankzij "supporters-vlaggen". Veel succes in de competitie verder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankuwel voor uw reactie. Ik heb de Luctorvlagger in kwestie gevraagd naar de buitenspelgevallen in de eerste helft. Hijzelf noemde er een fifty-fifty geval. In de tweede helft bezwoer hij dat er geen twijfelgevallen bij waren. Omdat ik niet beschik over een VAR kon ik dit niet checken. Ik zag daarom geen aanleiding om hier wat over te schrijven. U denkt daar als Lossermens kennelijk anders over, dat mag. Daarom mag u hier ook reageren.

    Voor wat betreft de vlagger van Losser: Ik had weliswaar geen VAR maar de foto toont onomstotelijk aan dat de beste man het verkeerd had gezien. Kan gebeuren. Hij ging wel behoorlijk te keer. Heb dit zelf gehoord en ook de spelers van Luctor maakten er melding van terwijl de spelers van Losser helemaal niet protesteerden dat er hands was gemaakt. (Althans niet volgens mijn waarnemening) Daarom vond ik het wel gepast om hier melding van te maken. Tot slot zult u er vast begrip voor hebben dat een Luctorfansite iets blauwgeel gekleurder verslag doet dan TC Tubantia. Fansites van FC Twente zullen Heracles ook wel iets kritischer benaderen dan HAFC.nl dat doet.
    Ook wij van Ikworstelenkomboven.com wensen u een fijne competitie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nogmaals, een lezenswaardig en leuk wedstrijdverslag waar er zeker ruimte moet zijn voor een iets Blauw-geel gekleurde weergave. Zoals de Luctor-spelers blijkbaar achteraf het nodige aan te merken hadden op de vlaggenist uit Losser, was dit hetzelfde in de Losser-kleedkamer mbt de Luctor-grensrechter. In de ogen van de Losser-spelers ontnam deze goede man hen een glaszuiver doelpunt. Dat was het gevoel ook langs de kant, zelfs de Luctor-toeschouwers waren het hier mee eens. Kortom: supporterende vlaggers wonen niet alleen in Losser maar ook in Almelo.

      Verwijderen