zaterdag 29 februari 2020

Net geen stunt voor Luctor C1 tegen Kampioen Helios

Voor de tweede keer in het seizoen 2019-2020 stond het affiche Luctor C1 - Helios C1 op het programma. De eerste keer was de allereerste competitiewedstrijd van het najaarsseizoen, waarin Luctor op hardhandige wijze kennismaakte met het ijzersterke team uit de hanzestad. Met 0-4 kreeg Luctor een optater van jewelste die een week later nog nadreunde toen er niet gewonnen kon worden van het mindere Bon Boys. Daarna liep het voor Luctor C1 op rolletjes maar Helios was niet meer in te halen want ze werden kampioen van de Hoofdklasse

Stiekem werd er gehoopt dat er vandaag wel een resultaat in zat, want de jongens van coach Huub hadden inmiddels een veel beter ingespeeld team, al werd Ryan als centrale man achterin nog node gemist. Helaas voor de gastheren was het niveau van Helios er ook niet minder op geworden. Ze hadden kennlijk veel deventer koek gegeten in de winterstop want fysiek was Helios al een soort van half B-elftal. Luctor kon zijn borst natmaken.

Helios B1.... pardon C1
Daarmee moesten ze trouwens nog wel even wachten want nadat het

KOM OP LUCTOOOOOOR!!!

na de toss uit elf kelen had geklonken meldde scheidsrechter Holterman doodleuk dat hij de wedstrijdbal en grensrechtersvlaggen was vergeten mee te nemen uit de kleedkamer. Uiteindelijk werd Efraïm, die begon als wissel, gesommeerd om met haastige spoed de spullen uit het scheidsrechterskleedhok op te halen.

Afijn, toen het beginsignaal uiteindelijk klonk werd al gauw duidelijk dat het een heet ochtendje voor Luctor C1 ging worden. In de eerste helft kreeg Helios een handvol kansen en Luctor, met de wind mee, nog geen halve. Niet dat Luctor slecht speelde, maar Helios was gewoon (letterlijk en figuurlijk) een maatje groter. Toch waren er best fases dat Luctor heel goed tegenstand bood. Ze lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Net als Heracles tegen Ajax het weekend ervoor, was het een wedstrijd van David tegen Goliath. En heel soms dan wint David, dus waarom vandaag niet?

Welnu, Helios was gewoon een heel goed voetballend team. Het duurde nog best lang, maar na een half uur lukte het Helios - na dus al wat kansen verprutst te hebben - om Youri te passeren. Bij die ene goal bleef het tot het rustsignaal. De 0-1 ruststand bood dus eigenlijk nog best perspectief voor de tweede helft.

Net als bij de aftrap in het eerste bedrijf, moest ook het begin van de tweede helft uitgesteld worden. Dit keer was niet scheidsrechter Holterman maar zijn assistent van Helios oorzaak van het oponthoud. Beide teams, scheidsrechter Holterman en vlagger Tom stonden te popelen om aan de tweede helft te beginnen, maar de vlagger van Helios (met de merkwaardige achternaan "Afgeschermd") was nog in geen velden of wegen te bekennen. Navraag leerde dat hij in de Luctorkantine nog een bal gehakt aan het wegwerken was die groter was uitgevallen dan hij had gedacht. Na zo'n anderhalve minuut wachten, nam hij met een snaakste glimlach en in sukkeldraf, blij verzadigd zijn plek weer in aan de zijlijn.

Assistent scheidsrechter dhr "Afgeschermd"

Hij kreeg gelijk meer te doen want het bleek dat coach Huub snode plannen had gesmeed in de rust. Het thuispubliek was blij verrast want Luctor speelde een stuk alerter en gretiger waardoor Helios ineens alle zeilen moest bijzetten. Anders dan voor rust was de wedstrijd veel meer in evenwicht. Het lukte Luctor echter maar niet om echt uitgespeelde kansen te creëren. 10 minuten na rust hoopten de gastheren dan maar via een corner een bres te slaan in de Heliosdefensie.

Dat pakte desastreus uit. De corner werd onschadelijk gemaakt door een back van Helios waarna er een razendsnelle counter volgde die eindigde in de 0-2 voor de bezoekers. Toen even later ook nog de 0-3 werd gemaakt (Helios profiteerde van weifelend optreden van Luctor bij een corner van de bezoekers) was de wedstrijd gespeeld.

Zou je denken. Maar nee, terwijl de staf in de dug-out van Helios zich (voor na de wedstrijd) al zat te verheugen op een lekkere bal gehakt waarover vlagger "Afgeschermd" zo had gepocht, richtte Luctor zich nog één keer op. Uit het niets scoorde het twee identieke rebound-goals (Arnak en Delano) waardoor het opeens een hele hete slotfase werd.

Delano scoort de 2-3

Het alles-of-niets offensief had zomaar een derde goal voor Luctor kunnen opleveren, maar er kwam helaas geen "Wonder van Schrikkeldag". Helios had met blozende wangen een enorme zeperd kunnen afwenden.

Daar had iedereen van Luctor trouwens best vrede mee, want eerlijk is eerlijk, Helios was over de hele wedstrijd gezien de verdiende winnaar. Maar Luctor liet zien dat het pas verslagen is nadat het allerlaatste fluitsignaal geklonken heeft, hoe goed de tegenstander ook is. Met deze wetenschap kan het de komende weken bouwen aan een heel mooi voorjaarsseizoen.

Voor de liefhebbers zijn er weer foto's die u kunt gaan bekijken als u HIERRR klikt.