zondag 16 februari 2020

Luctor B1 haalt punten en zak vol moraal op in Enschede

Jochem ziet hoe C1-huurling Wout kordaat ingrijpt voordat de nummer 7 van Victoria '28 gevaarlijk kan worden

Het is het eerste weekend van de voorjaarsvakantie en dat betekent veel carnaval (Albergen!) en weinig voetbal. De meeste amateurvelden zijn dit weekend maar mondjesmaat bezet voor het beker- en inhaalprogramma, de reguliere competitie ligt bijna stil. Ook Luctor C1 - het team dat dit jaar wordt gevolgd door IWEKB - heeft nu twee weekenden vrij. Weinig te doen voor de IWEKB-redactie, zou je zeggen. Maar nee, het is juist een mooie gelegenheid om ook eens een ander team te gaan bekijken. Luctor B1 bijvoorbeeld, in de uitwedstrijd tegen V.V. Victoria '28 Enschede. Een club die bij de doorgewinterde Luctorfans warme herinneringen doet oproepen want hier promoveerde Luctor in 2013 naar de 1e Klasse.

Hier had u Luctor 1 in 2013 kampioen kunnen zien worden. Sindsdien zijn de borden niet meer gewassen.
Maar vandaag was er dus een wedstrijd tussen de B1-teams van beide clubs. Dat wil zeggen, de B1 van Luctor was een heel ander team dan dat er aan het begin van het seizoen op het wedstrijdformulier stond. Liefst 7 spelers ontbraken vanwege blessures, verplichtingen bij de A1 maar ook godbetert vanwege "stoppen met voetballen" en "skivakantie".... De technische staf bestaand uit Dilano  (waarnemend interimcoach) en Johnny (huidig assistent en aankomend interimcoach) moest dus weer uit de reserves van andere Luctorteams putten, om de ploeg weer op volle oorlogssterkte te brengen. Die kwamen uit de B2 (zoals al zo vaak de afgelopen tijd) maar ook twee spelers van C1
(Teun en Wout) die u als IWEKB-fan wellicht kent van de verhalen op deze plek. De zaakwaarnemer van Wout bood de zaakwaarnemer van Teun (die was komen lopen naar De Horst ivm zijn lage score op zijn stappenteller die dag)  een lift aan in zijn Volvo V70. Zijn vrouw kon wel achterin zitten naast de twee jongens, vond ze helemaal niet erg.

Voorin werd er gezellig gekeuveld over het dramatische spel van Heracles tegen VVV op vrijdagavond en over de navelbreuk- en liesbreukoperaties die beide zaakwaarnemers hadden ondergaan. "Heb je ook een matje gekregen? Oh, ik ook". Afijn de lange rit naar Enschede duurde zo een stuk korter.


Dan nu naar het voetbal. Er stond een straffe wind (de voorbode van Storm Dennis) dwars over het veld van het hoofdveld van VV Victoria '28, niet handig voor lange hoge ballen. Zelfs bij ballen over de grond hadden de spelers van beide teams nog alle moeite om de bal lang te spelen. Toen de wedstrijd een paar minuten bezig was was al duidelijk dat Luctor B1 een resultaat zou kunnen halen in Enschede. Het team van Victoria bestaand uit een bont gezelschap van spelers met familie uit alle windstreken, had wel een paar leuke voetballers, maar het team miste power en dynamiek. Het probeerde vaak via de vleugels de aanval te zoeken maar de vleugelbacks Tom en Jochem stonden hun mannetje. Toch werd het nog wel een enkele keer gevaarlijk voor het doel van keeper Tom met name bij hoge ballen die, vanwege de wind, lastig waren te lezen door de Luctorverdediging. Maar het was toch vooral het beter verzorgde spel van Luctor dat opviel in de eerste helft. Na eerst een knoeperd van een dubbele kans gemist te hebben (Julius en Tijn) kwam vlak daarna toch de verdiende voorsprong nadat Julius zich handig ontdeed van twee verdedigers in de zestien en een strakke lage bal voor de voeten van spits Ivar afleverde: 0-1. Daarna liet Luctor na om de wedstrijd al in het slot te gooien want snelle aanvallen via Dylan en Ivar strandden in schoonheid en buitenspel.

Dylan is dicht bij de 0-2 maar de bal gaat via de keeper naast
Daarna kregen de Almeloërs een flinke domper te verwerken toen Dylan zich bij het neerkomen in een sprongduel lelijk verstapte. Dilano sommeerde Teun om zich snel warm te gaan lopen want het betekende einde oefening voor Dylan.

Dylan verlaat het strijdperk
De ene onheilstijding was amper verwerkt of de andere diende zich alweer aan. In de zestien van Luctor werd de nummer 7 van VV Victoria ogenschijnlijk onreglementair gevloerd door Tijn. Scheidsrechter Menkehorst wachtte even maar floot toen toch. Penalty dacht iedereen, maar nee hij floot voor een schwalbe van de nummer 7 die ook nog eens een gele prent kreeg. Daar kwam Luctor met de schrik vrij, want het leek toch verdacht veel op een strafschop. Maar misschien dat scheids Menkehorst, die er dicht op stond, het toch goed had gezien. Wat wellicht ook meespeelde was het gedrag van de nummer 7 even daarvoor. Voor aanhoudend gezeur tegen de scheids had hij al twee keer een waarschuwing gekregen. Hij had dus de schijn tegen gehad.

Zo kon Luctor de voorsprong tot de rust vasthouden. Toen het rustsignaal klonk haastte het uitvak zich naar de kantine, die een zelfde karakteristieke uitstraling had als die van Luctor. Niks geen deftigheid, maar wel een mooie bar en heerlijke ballen gehakt. Alleen een goede afzuiginstallatie zou er niet mistaan, want de frituurlucht was er zo dik, dat je het kon snijden met een mes.

Heerlijke bal

Nadat de magen weer gevuld waren met alle lekkernijen uit de kantinekeuken maakte het uitvak zich op voor een boeiende tweede helft. Ze werden op hun wenken bediend want de gastheren maakten binnen vijf minuten na rust de gelijkmaker na een prachtige aanval over een stuk of vijf schijven. Luctor stond er bij en keek er naar. Dat was een tegenvaller voor interimcoach Dilano die in de rust zijn team nog had verteld dat er hier zeker een resultaat te halen was. Nog een goal tegen en ze zouden weer met lege handen staan. "En dat kunnen we niet hebben", dacht Dilano. Tot zijn opluchting brak er nu een sterkere fase van zijn team aan wat resulteerde in twee prima doelpunten van Luctor. Beide keren waren aanvoerder Sven en invaller Teun de hoofdrolspelers. De 1-2 werd gemaakt uit een corner van Teun die rekening houdend met de wind in de rug, de bal precies liet neervallen in het niemandsland tussen de Victoriakeeper en zijn verdedigers. Sven profiteerde van de besluiteloosheid van de Enschedese defensie en kopte de bal na de stuit kiezelhard hoog in het doel.

BAM JONGUH! roept Bas als Sven met zijn hoofd de 1-2 tegen de touwen knaltVijf minuten later bedankte Sven Teun voor zijn assist met een perfect aangesneden vrije trap in het strafschop gebied. De frêle linkspoot was zijn bewaker te snel af en schoot de bal ijskoud tegendraads in de linkerhoek.


Hoppa! 1-3, een prachtig B1-debuut voor Teun met een assist en een goal
Zo dat gaf even rust voor Dilano en Johnny op de bank. Een marge van twee goals, dat moest wel genoeg zijn toch? Daar leek het lange tijd wel op want ondanks dat Victoria vanaf nu veel meer aandrong, werd het nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Luctor. Van het veldspel van Victoria had Luctor weinig te vrezen, maar de gastheren hadden nog een ander wapen in huis: Hun nummer 10 had een verradelijk schot in zijn rechterbeen waarmee hij uit een vrije trap keeper Tom wist te verrassen. Zijn schot leek hoog over te gaan maar daalde door de wind razendsnel tegen de lat waarna een Victoria-aanvaller de bal in de rebound in het doel kon werken: 2-3. “Het zal toch niet?!” gonsde het door het uitvak op de overdekte tribune. Nu werd het toch nog even hachelijk. Dilano maande zijn team meermaals met zijn luide sonore bas om "rust te nemen",  dat is - mocht u het niet weten -  trainerscode voor tijdrekken. Dit tot frustratie van de spelers van Victoria en ook een zekere fan op de tribune, die luidkeels de scheidsrechter trakteerde op sarcastische complimenten. Maar de spelers van Victoria kon er ook wat van. Een van hen had het alsmaar over "Je k-----moeder!" bij elk blauw shirt dat hem dwars zat. Gelukkig haalden de spelers van Luctor hun schouders er over op.

Het uitvak kon de verbale uitspattingen van een Victoriafan maar matig bekoren

In de slotfase stelde Luctor alsnog orde op zaken, maar pas nadat Sven een penalty (na een overtreding op Ivar) had gemist. Een minuut later was het alsnog raak. Julius gooide de bal diagonaal in de zestien waarbij de Victoriaverdedigers er van uitgingen dat er zou worden gefloten omdat Ivar buitenspel stond. De bal vloog echter met de wind in de rug over Ivar heen en belandde bij Tijn die slim (niet buitenspel)  vanachter de verdediging opdook. De grens van Victoria had de vlag al omhoog gehad voor Ivar maar toen Tijn de bal kreeg trok hij zijn arm weer naar beneden. De spelers van Victoria keken roerloos toe hoe Tijn de bal totaal ongehinderd langs de Enschedese keeper kon schieten.

Tijn schiet vogelvrij de 2-4 binnen


Ondanks hevige Enschedese protesten wees scheidsrechter Menkehorst gedecideerd naar de middenstip. Een van de Victoriaspelers was nu niet meer voor rede vatbaar en begon zijn frustraties te botvieren op dhr. Menkehorst. Dit resulteerde in twee gele kaarten binnen twintig seconden. Hij kon gaan douchen. Het was nu 2-4 met nog maar een paar minuten op de klok, de drie punten konden in de Luctortas want die kwamen er toch niet meer uit. En zo geschiedde. Bij het laatste fluitsignaal balden de Luctorspelers hun vuisten. Ze hadden een prima overwinning geboekt tegen Victoria '28 en kwamen met hen op gelijke hoogte. Dat hadden ze even nodig. Naast de drie punten nam de ploeg van Dilano en Johnny ook nog een zak vol moraal mee naar De Horst. Wij van IWEKB zeggen Proost en Alaaf!

We hebben natuurlijk ook weer een bult foto's gemaakt die u HIERRR kunt gaan bekijkenGeen opmerkingen:

Een reactie posten