zaterdag 8 februari 2020

Kampioen Sparta Enschede ontsnapt tegen ijzersterk Luctor C1


Na de galavoorstelling van vorige week tegen aartsrivaal PH, trof Luctor vandaag een tegenstander van de hoogste categorie: Sparta Enschede, kampioen van de Hoofdklasse 03 najaar. Normaal gesproken was Sparta de favoriet maar de jongens van coach Huub hadden in het najaarsseizoen wel vaker tegen sterker gewaande tegenstanders voor een verrassing gezorgd. En laten we wel wezen, ze zijn zelf ook als derde geëindigd in hun eigen competitie, dus waarom zou een stunt niet kunnen? Dat dachten wel meer mensen, want het was gezellig druk langs het hoofdveld op De Horst.Coach Huub kon over een bijna fitte selectie beschikken. Ryan is voorlopig, zoals bekend, nog niet inzetbaar. Voor de rest kon iedereen spelen al werd Teun voor de zekerheid nog even op de bank gezet, in verband met een licht griepje waar hij net van was hersteld. Toch was er nóg een blessure bij de staf die teammanager Patrick enige hoofdbrekens bezorgde: Vlagger Tom had een verrekte kuitspier waardoor hij niet kon rennen. Er moest dus een andere grensrechter gevonden worden. Ondanks dat er heel wat "blauwe Luctorjasjes" rondliepen rond het hoofdveld bleek er niemand te porren om Tom te vervangen in deze topper in de Hoofdklasse 02 voorjaar. Er restte Patrick niets anders om zelf maar, met frisse tegenzin, de vlag ter hand te nemen.

Afijn, de wedstrijd kon beginnen. Het werd al gauw duidelijk dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden dan tegen PH. Sparta was een ploeg zonder echte uitblinkers, maar met een prima positiespel waardoor de spelers in zwart wit elkaar makkelijk wisten te vinden. Dat was best knap want de "grasmat" was hoofdveldonwaardig.

Het hoofdveld
De beginfase was dan ook voor de bezoekers. Ze creëerden een aantal kansjes maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Gaandeweg de eerste helft begon Luctor wat meer grip op het spel te krijgen, maar juist in die fase wist Sparta Youri te verrassen met een hoog schot: 0-1. Dat was jammer. Luctor kon in de achtervolging.

Het kritische Luctorpubliek denkt er het zijne van
Coach Huub had nog een tegenvaller te incasseren, omdat hij aanvoerder Sil met een opspelende kuit (kramp) al vroeg naar de kant moest halen. Hij zag tot zijn opluchting dat zijn team het verlies van zijn aanvoerder goed opving. In het tweede kwart kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Het werd een echte middenveldslag, waarbij de keepers aan beide kanten het spel van een afstandje konden gadeslaan. Er viel dan ook niet zo heel veel te beleven tot de rust. Een bal in de sloot was één van de hoogtepunten.

Bal in de sloot. Geen nood, één van de twee ballenjongens is snel ter plaatse.


Hopla! Heeft'ie vast vaker gedaan.


"Ik heb wel een slokje verdiend, jij mag de volgende pakken Chris!"
In de rust vertelde coach Huub wat zijn jongens zelf ook wel wisten: "Wij zijn niks minder dan hun!" Zijn opbeurende woorden tijdens de thee misten hun uitwerking niet. In de tweede helft was Luctor - nu met de wind in de rug - duidelijk de baas op het veld. Tristan en Diego hielden het veld goed breed op de flanken terwijl Sem een linie was opgeschoven naar de midvoorpositie, met Teun daarachter op 10. De verdedigers van Sparta hadden hun handen er vol aan. Letterlijk, want toen Teun slim wegdraaide van zijn mannetje en recht voor de keeper leek te komen, restte de Spartaan niets anders dan een (perfect uitgevoerde) rugbytackle op Teun te doen.

De Enschedeër mocht niet mopperen dat dit hem slechts een gele prent opleverde, tot verbazing van velen. Was dit niet gewoon rood? Omdat de VAR ontbrak, moest Luctor genoegen nemen met een vrije trap, net buiten het strafschopgebied. Het was niet meer dan gerechtigheid dat Sem de vrije trap met een schitterende knal in de linkerhoek van het doel krulde, de Spartakeeper kansloos latend: 1-1 het stond weer gelijk, en hoe.


En nu er op en erover, zo was het gevoel bij het thuispubliek. Maar dat duurde niet langer dan 30 seconden want toen lag de bal er al weer in aan de andere kant van het veld. Uit het niets scoorde Sparta met wat geluk na een rebound via de paal 1-2. Pff, ja zeg, konden ze weer opnieuw beginnen. Bij de spelers van Luctor ging de knop weer snel om: kan gebeuren. Ze pakten de draad weer op, daar waar ze een minuut eerder gebleven waren.

Maar wat Luctor ook probeerde, ze kregen Sparta niet meer op de knieën. Er kwamen nog grote kansen voor Wout en Teun maar het zat dit keer niet mee.

Zowel de spelers van Luctor en Sparta heffen hun handen omhoog van ongeloof. Dat was kiele kiele.

In de slotfase werd Wout door coach Huub als stormram naar voren gedirigeerd, het was nu de dood of de gladiolen. Helaas voor Luctor gingen de bloemen in de bus naar Enschede omdat Sparta in een counter de beslissende 1-3 op het scorebord wist te zetten. Één gladiool uit het boeket mocht Teun nog wel mee naar huis nemen als dank voor de mooiste actie van de wedstrijd bij het sluiten van de markt. Vanuit een onmogelijke positie bij de achterlijn stuurde hij met een weergaloze "Zidane" zijn verdediger het bos in ("Hoo, wat doet hij nou?" riep een Spartaan met opengesperde ogen) waarna hij ook nog twee spelers voorbij liep. Zijn daaropvolgende schot was helaas recht op de keeper waardoor de goal-van-de-maand-award aan Teun voorbij ging.

Maar niet getreurd, want ondanks de ietwat ongelukkige nederlaag tegen Spart heeft Luctor C1 laten zien dat het gewoon prima mee kan draaien tegen de toppers in de Promotiehoofdklasse. Dat geeft de burger moed.

We hebben zoals altijd weer foto's. Die kunt u allemaal gaan bekijken wanneer u HIERRR klikt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten