zaterdag 25 januari 2020

Gehavend Luctor C1 spaart krachten voor FIFA-toernooi en derby


De flat van coach Huub is veranderd in een FIFA-bunker
Coach Huub van Luctor C1 is niet te benijden op dit moment. Het blessurespook heeft in de voorbereiding naar de voorjaarscompetitie ongenadig hard toegeslagen in zijn selectie. Van Ryan was al bekend dat hij tot de zomer hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie gaat komen, maar nu moesten ook nog eens Wout, Arnak en Sil verstek laten gaan. Vier tweedejaars die normaal voorop in de strijd gaan en het hart vormen van de alom geroemde verdediging van het team: allemaal in de lappenmand. Zie dat maar eens op te vangen. Voor Huub was het dan ook geen must om een resultaat te halen in de laatste uitwedstrijd tegen V.V. Hellendoorn. Zo veel mogelijk heel blijven was het devies. Volgende week staat namelijk de derby tegen PH op het programma, een wedstrijd waar al wekenlang naar wordt uitgezien.

Meer dan naar de oefenpot tegen Hellendoorn, want daar leek niemand mee bezig. Neem nou de geblesseerde aanvoerder Sil. Toen zijn zaakwaarnemer hem om half 8 wakker maakte om mee te gaan naar de teambespreking bij Luctor gaf hij doodleuk aan dat hij in zijn nest bleef liggen. Hij deed toch niet mee. En dat noemt zich aanvoerder. Ook de harde kern had weinig tijd in de voorbereiding van de oefenpot gestoken, want de supporterskaravaan maakte er een potje van onderweg. Meerdere keren moest er rechtsomkeert gemaakt worden omdat de verkeerde afslag genomen werd. Een half minuutje om even de route op de telefoon of TomTom in te voeren was kennelijk te veel gevraagd.

Eenmaal op het veld bij de toss was het niet veel beter. Reservecaptain Teun had geen aanvoerdersband, die lag nog bij de in dromenland verkerende aanvoerder in de tas. En tot slot zat Efraïm tijdens de toss doodleuk nog op de wc. Hij had op dat moment andere prioriteiten dan voetbal. Kortom, iedereen deed maar wat.

Toch was de beginfase van dit opwarmertje helemaal niet verkeerd. Luctor had een licht overwicht, maar afgezien van wat mislukte schotjes van Sem en Teun werd de achterhoede van Hellendoorn nauwelijks op de proef gesteld. De thuisclub pakte het voorin handiger aan. Ze gooiden hun enorme fysieke overwicht slim in de strijd, resulterend in omvallende Luctorverdedigers en twee doelpunten. Na de 2-0 knapte er iets bij Luctor en kreeg Hellendoorn alle gelegenheid om er een korfbaluitslag van te maken. Dat viel gelukkig nog mee. Luctor mocht namelijk niet mopperen dat het bij rust slechts 4-0 stond.

Het was vandaag fysiek gezien een ongelijke strijd

In de pauze werd de 4-0 tussenstand druk beanalyseerd door de harde kern, maar je kon analyseren tot je een ons woog, wanneer je achterin vier sterkhouders mist, dan wordt het gewoon een lastig verhaal.

In de rust werd naast het voetbal, ook het broodje ei van de zaakwaarnemer van Tristan geanalyseerd
De tweede helft beloofde dus niet veel goeds voor de jongens van coach Huub. Maar tot ieders verbazing gebeurde er na rust niet waar velen voor vreesden. In tegendeel. Luctor deed alsof het aan een nieuwe wedstrijd was begonnen en vocht voor wat het waard was. Hellendoorn werd nog wel een paar keer gevaarlijk, maar Youri was in de tweede helft onpasseerbaar. Gaandeweg de tweede helft was bij de thuisclub de fut er uit terwijl de onderdeurtjes van Luctor over een tweede adem leken te beschikken. Aangemoedigd door een wild enthousiast uitvak wisten de spelers van Luctor C1 de eer te redden met een verdiend doelpunt door Sem uit een strafschop. Helaas moest het team in de slotfase nog wel de zoveelste dreun incasseren toen topscorer Teun met nog onbekend knieletsel de strijd moest staken. De vijfde(!) tweedejaarsspeler met een blessure.

Wat voor team Huub volgende week meeneemt naar PH is voorlopig nog een raadsel. Dat wil zeggen, uw goed ingevoerde IWEKB-verslaggever zou wel een tipje van de sluier kunnen oplichten, maar dat doen we maar niet. Dit blog wordt zoals u weet ook op de Schelfhorst gelezen, dus laten we de tegenstander van volgende week, ("Hallo Bert!") niet wijzer maken dan nodig.

Na de wedstrijd was het overigens nog niet gedaan voor Luctor C1. Coach Huub had zijn spelers uitgenodigd om bij hem thuis een PS4 FIFA-toernooi te spelen. Goed bezig Huub! Jij maakt vrienden in je team. Of hij vrienden maakt bij zijn buren in de flat, is nog maar de vraag. Uw IWEKB verslaggever was even ter plekke om de sfeer te proeven in de flat aan de Rembrandtlaan en die was, laten we zeggen, levendig.


Wie weet zien we coach Huub binnenkort nog een keer bij De Rijdende Rechter.

Afijn, dat was het wel zo'n beetje. We hebben natuurlijk nog foto's van en rond de wedstrijd, die u allemaal HIERRR kunt bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten