zaterdag 1 februari 2020

Luctor C1 geeft PH in eigen huis een pak slag van jewelste
Er werd al wekenlang naar toegeleefd door spelers en fans van Luctor C1, de eerste wedstrijd van de Promotiehoofdklasse in het voorjaarsseizoen was meteen het mooiste affiche:


Een wedstrijd met een verhaal. Want weet u het nog? In de najaarscompetitie werd dezelfde wedstrijd gespeeld op Sportpark De Horst, maar toen werd de match bij een 1-0 voorsprong voor Luctor gestaakt na een hoogoplopend verschil van mening tussen Sem en scheidsrechter Brongers-Rikhof. De sappige details over de aard van het meningsverschil bespaar ik u. Ook de andere dingen die er toen gezegd en geschreven zijn zullen we hier maar niet herhalen. Een wedstrijd met een verhaal dus, dat nog niet af was.

Teammanager Patrick van Luctor en coach Bert van PH halen ook oude verhalen op

Dat verhaal zou vandaag worden geschreven. De jongens van coach Huub voelden dat ze de klus nu af moesten maken. In het najaar waren ze weliswaar een straatlengte boven PH geëindigd maar de derby van Almelo-Noord was dus nog niet gewonnen. Hoewel Luctor de duidelijke favoriet was, was teammanager Patrick  er nog niet gerust op. Zo was hij niet te spreken over de jolige stemming tijdens de teambespreking. Ook was hij onaangenaam verrast toen uw IWEKB-verslaggever hem meedeelde dat Hein niet kon spelen vanwege een of ander fysiek ongemak. "Die wedstrijden tegen PH staan op zichzelf, dan telt het krachtsverschil veel minder" zo oreerde de voormalig reservekeeper van Heracles Almelo. Daar kwam nog eens bij dat bijna een half elftal had gekampt met pijntjes, ziektes en blessures. Tot zijn opluchting waren Teun, Wout, Arnak en Sil net op tijd wedstrijdfit, dat scheelde een slok op een borrel.

Aanvoerder Sil zou wel op de bank beginnen want hij had nog helemaal niet getraind deze week. Wout was echter weer topfit en dat gaf coach Huub rust. Vorige week werd de rots in de branding achterin nog node gemist in de opwarmpot tegen VV Hellendoorn. Maar vandaag stond hij er weer, en hoe. De PH-spits (oud Luctorcollega Chiel) had weinig in te brengen tegen Wout, de rest van de aanvallers van PH trouwens ook niet. Het leek haast wel of Wout het achterin wel in zijn eentje afkon. Het gaf Kevork de gelegenheid om steeds weer op te stomen over de rechterflank. Met de verdediging van Luctor zat het dus wel snor.

Kevork trekt ten aanval
Maar hetzelfde kon gezegd worden van het middenveld en de aanval van de bezoekers. Het enige wat er in het eerste kwartier nog aan schortte waren de uitgespeelde kansen. Luctor dicteerde de wedstrijd volledig waardoor PH weinig anders restte dan zich in te graven op eigen helft en zo stiekem te hopen op een counter. Daar waren ze bijna nog een keer succesvol mee ook, wat volkomen onverdiend zou zijn geweest. Zo ver kwam het echter niet. Het was Diego die aan de basis stond van de eerste Luctorgoal. Na een goede van pass van Tristan sprintte hij weg op de rechterflank. Geholpen door een stevig briesje dat van rechts naar links dwars over het veld woei, viel zijn haarscherpe voorzet precies op linkervoet van de aanstormende Teun die de bal knetterhard in het dak van het doel knalde: 0-1.

Teun knalt de 0-1 tegen de touwen
Die zat er aan te komen. En als de eerste eenmaal gevallen is, dan volgt de rest vaak vanzelf. En inderdaad, de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Een stevige maar correcte tackle van Sem bracht Diego in balbezit die vervolgens Delano alleen op het PH-doel afstuurde. Het frêle mannetje omspeelde handig de PH-doelman waarna hij de bal via een carambole met een PH-verdediger in het doel schoot: 0-2.

Delano omspeelt de keeper en maakt 0-2
Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. De aanvoerder van PH raakte bij de tackle van Sem geblesseerd en kon niet verder spelen. Hierdoor moest PH-spits Chiel de positie van van zijn aanvoerder in het hart van de defensie innemen. Maar dat was nog maar het begin van een rampzalige middag voor het team van coach Bert. Vlak na rust verdraaide zijn zoon Chiel ongelukkig zijn knie waardoor de PH-defensie een volgende speler naar de kant zag strompelen.

Oud Luctorspeler Chiel kan niet meer verder
Nu was het verzet van PH helemaal gebroken en maakte Luctor er een trainingspartijtje van. Aan alle kanten werden de spelers van PH voorbijgelopen, tot groot genoegen van het in groten getale meegereisde Luctorpubliek. Hoogtepunt was de soloactie van Wout die als een pannakooivoetballer met een Cruijff-turn drie PH-spelers het bos in stuurde. Het uitvak ontplofte bijna van enthousiasme. En alsof dat nog niet genoeg was, bekroonde Wout zijn optreden met een doelpunt na een prachtige solo op de linkerflank. Het was de 0-4, want Delano had even eerder ook al de 0-3 gemaakt.

Man of the match Wout krijgt loon naar werken: 0-4
Helaas voor PH was voor hen de gifbeker nog lang niet leeg. Als Luctor iets beter bij de les was gebleven dan was de wedstrijd in de dubbele cijfers geëindigd maar die schande bleef PH-C1 bespaard. Er vielen nog wel twee doelpunten: Sil die na een hele fraaie solo met buitenkantje voet vanuit een moeilijke hoek 0-5 maakte en het slotakkoord was voor Delano. Hij completteerde zijn hattrick na een prachtige uitgespeelde aanval na uitstekend voorwerk van Teun en Tristan.
En...
...koekoek!Eindstand 0-6(!) Het uitvak gaf een staande ovatie voor de spelers van Luctor. We waren getuige geweest van een zelden vertoonde strafexcercitie door Luctor op een PH-selectieteam. Het gaat nog een héél lang seizoen worden in de Promotiepoule 01 voor PH-C1. Daar maalde natuurlijk niemand om in het team van coach Huub. In de kleedkamer werd er gezongen voor de arme thuisgebleven zieke Hein die meteen gebeld werd. Eenmaal gewassen en aangekleed uit de kleedkamer gingen de jongens van coach Huub gewoon door met voetballen op een bijveld. Geef ze eens ongelijk, als je zo speelt dan mag een wedstrijd wel twee keer drie uur duren.Op naar de volgende wedstrijd, volgende week tegen Sparta Enschede, de kampioen uit de andere hoofdklasse. Dat is wel even andere koek. Als ze thuis op De Horst tegen de Enschedeërs ook een resultaat weten te halen, wie weet wat er dan nog allemaal in het vat zit voor deze verrassende wonderploeg van coach Huub. We hebben uiteraard weer heel veel foto's in een webalbum gezet, die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten