dinsdag 22 oktober 2019

Oefenpotje met twee gezichten

Afgelopen zaterdag maakte uw IWEKB-verslaggever op uitnodiging een uitstapje met Luctor C2 naar de buren van La Première C1., Het ging om een oefenwedstrijd, want de competitie lag een weekje stil vanwege de herfstvakantie. Voor wie het niet weet, Luctor C2 is het team dat getraind wordt door clubicoon Dilano van Rey, geassisteerd door Calvin Hoebink en Pim Nijerees.

Hondstrouwe Luctorfan heeft zich goed voorbereid

Het team van de gastheren bestond uit een gemêleerd gezelschap van spelers met allerlei kwaliteiten. Het niveau varieerde van kelderklassekanjer tot profvoetballer in de dop. La Première C1 speelt in de bescheiden 4e klasse, maar had tot nu toe alle wedstrijden wel gewonnen waarin het gemiddeld 12(!) keer per wedstrijd had gescoord. Vooraf kon je er weinig van zeggen hoe het kwalitatief  meer evenwichtige team van Luctor C2 het tegen het veel te laag ingedeelde LaP er van af zou brengen. Na afloop was het trouwens nog steeds lastig om een oordeel te vellen over de prestatie van Luctor C2. Als je een Duitser zou vragen "Hat Luctor C2 noch gut gespield gegen La Première?" Dan zou deze antwoorden: "Jein". Ja en nee dus.

De dribbels van de nr 17 van La Première waren adembenemend
De eerste helft begon nog wel aardig voor de jongens van coach Dilano, maar toen de nummer 17 van LaP het eenmaal op zijn heupen kreeg was de lol er gauw af voor de hondstrouwe meegereisde en ondergeregende Luctorfans. De sterspeler van de thuisclub was afgelopen zomer verhuisd vanuit het noorden van het land. Daar was hij al gescout door FC Groningen. Aangekomen in Almelo had de jongen zich met zijn moeder eerst gemeld bij Luctor om daar te komen voetballen, maar door een gebrek aan klik tussen zijn moeder en een Luctorstaflid, was hij genoodzaakt om zijn heil uiteindelijk bij LaP te zoeken. Dat was best jammer, want gottegot wat kon dat kereltje voetballen. Voor Luctor het goed en wel in de gaten had, had hij al een goal of vijf gemaakt en/of voorbereid. Naar verluidt heeft FC Twente zich inmiddels ook al bij hem gemeld.

Dilano legt de taakverdeling nog eens uit aan zijn hardhorende junioren
Dilano wist dat hij in de rust hard moest ingrijpen om een nederlaag met dubbele cijfers te voorkomen. Ten eerste peperde hij zijn jongens in dat het wel eens fijn zou zijn als ze straks eens hun taken gingen uitvoeren die ze voor de wedstrijd al hadden meegekregen. Daarnaast moest er meer gebruik gemaakt gaan worden van de snelle flankspelers die in de diepte konden profiteren van de langzaam op gang komende backs van LaP.

En warempel, zo geschiedde. De tweede helft was ineens een heel andere wedstrijd. Organisatorisch had Luctor na rust de zaakjes beter op orde. Er waren nog steeds wel kansen voor La Première maar de meeste kansen werden nu gecreëerd door de bezoekers. Vooral over de linkerflank wist Luctor diep te penetreren in de verdediging van LaP. Gastspeler Teun was keer op keer zijn bewakers veel te snel af en kreeg een handvol grote kansen die de wedstrijd zelfs nog spannend hadden kunnen maken. Als hij wat zakelijker had gespeeld, had hij waarschijnlijk wel vaker gescoord dan één keer, maar hij had die middag besloten om alles mooi te doen, de wedstrijd was immers toch al verloren. Het zag er inderdaad mooi uit, maar het was alleen niet zo doeltreffend.

Teun laat oud Luctorspeler Serdar zijn hielen zien

Dit resulteerde uiteindelijk in een 6-1 overwinning voor La Première. Luctor C2 had de eerste helft dik verloren maar de tweede helft verdienstelijk gelijkgespeeld. Een blamage van een nederlaag met dubbele cijfers bleef het team van Dilano dus gelukkig bespaard. In de tweede helft was het glas dus halfvol, zou de optimist hebben gezegd. En zo keerden spelers en fans toch nog met een glimlach huiswaarts.

Gefeliciteerd!

We hebben van de wedstrijd ook een fotoalbum online gezet (foto's zijn wegens tijdgebrek niet bijgewerkt) dat u HIERRR kunt gaan bekijken.