zondag 27 oktober 2019

Hein steelt show met bizarre kophattrick

Hein stond vandaag steeds op de goede plek

Na een korte herfstvakantie mocht het team van coach Huub het vandaag opnemen tegen de hekkensluiter ST: REUNIE/GSV '63 JO15-1. Niet echt een naam die in Almelo een belletje doet rinkelen bij de volgers van het regionale jeugdvoetbal. Het blijkt een samenwerkingsverband te zijn tussen V.V. Reünie uit Borculo en GSV'63 uit het Gelderse Geesteren. (Hierna voor het gemak Reünie genoemd) De twee Gelderse clubs zagen door de vergrijzing hun ledenaantallen in de jeugd drastisch teruglopen wat hen deed besluiten om de jeugdelftallen  van C&D samen te voegen. Vandaar de niet zo lekker bekkende naam ST: REUNIE/GSV '63 JO15-1.

Vantevoren hadden coach Huub en teammanager/verzorger Patrick nog gewaarschuwd dat er niet te licht gedacht moest worden over de lantaarndrager, maar tijdens de warming-up was al te zien dat de boodschap niet echt was overgekomen. Op zijn janboerenfluitjes was goed genoeg, zo leken de spelers te denken. Deze instelling namen ze ook mee naar het hoofdveld. Maar ook op halve kracht bleken de gastheren van Luctor een maatje te groot voor de Achterhoekers. Vooral in duelkracht moesten de bezoekers hun meerdere erkennen in Luctor. De tweegevechten werden in 4 van de 5 keer gewonnen door een speler van Luctor. Met de wind en de zon in de rug was het voor rust eenrichtingsverkeer richting het doel van Reünie.

Hoewel Luctor de bal lekker kon rondspelen en daaruit meerdere kansen creëerde, vielen de goals voor rust uit standaardsituaties.

- Goal één kwam uit een vrije trap van Teun vanaf de rechterkant die de bal mooi indraaide precies op het hoofd van de geheel vrijstaande Hein die beheerst binnenknikte.


- Niet lang daarna volgde de 2-0 uit een vrije trap van Teun vanaf de rechterkant die de bal mooi indraaide precies op het hoofd van de geheel vrijstaande Hein die beheerst binnenknikte.


- De 3-0 kwam uit een vrije trap van Teun vanaf de rechterkant die de bal mooi indraaide precies op het hoofd van de geheel vrijstaande Hein die beheerst binnenknikte.


Het verbaasde publiek wreef een paar keer zijn ogen uit. Goal nummer twee en drie waren bijna exacte kopieën van de eerste goal van Hein. Het leek wel of de videoband van de wedstrijd twee keer werd teruggedraaid en opnieuw afgespeeld. Het betekende een kophattrick voor Hein, die nota bene nog nooit eerder uit een voorzet met zijn hoofd had gescoord sinds hij op het grote veld speelt. Het was extra leuk voor Hein dat zijn papa, mama, broertje, Dennis de hond en oma allemaal getuige waren van zijn kunststukje. Daar zullen ze het tot in de lengte van dagen op verjaardagen nog vaak over hebben.

Tussen de goals door toonden de Luctorspelers hun technische vaardigheden met hoogstandjes als een hakpassje van Kervork, en "Zidanes" van Hein en Teun. Alsof de jongens van groep 8 op het schoolplein speelden tegen de jongens van groep 7. De Achterhoekers waren niet bij machte om er een echte wedstrijd van te maken. Zo bleef het 3-0 tot de rust.


Eigenlijk had scheidsrechter Snoek ook wel helemaal af kunnen fluiten want in de tweede helft werd het een treurige vertoning. Hier waren beide teams debet aan. Luctor was niet meer vooruit te branden, het was net walking football voor pubers. Wat Reünie daar tegenoverstelde was zo mogelijk nog treuriger. Op deze plek schrijven we doorgaans in milde termen over de gedragingen van de tegenstanders van Luctor C1 - het zijn tenslotte nog kinderen van 14 - maar veel spelers van Reünie c.s. gedroegen zich als een stelletje vervelende zeurpieten.  De Achterhoekse frustratie over hun onkunde groeide met de minuut. Omdat ze voetballend geen antwoord hadden zochten ze hun heil dan maar in onophoudelijk gezeur bij de scheidsrechter of gingen ze huilen om hun moeder.

Teun wordt op de huid gezeten door zijn nieuwe "vriend" van Reünie

De linksback van Reünie spande de kroon. Keer op keer probeerde hij Teun uit te dagen met hatelijke opmerkingen en ging hij tegen hem aan lopen. Gelukkig trapte Teun niet in zijn provocaties, hij was verstandig genoeg om slechts zijn schouders op te halen en zijn hoofd te schudden. Ook de nummer 7 van Reünie maakte geen vrienden in Almelo. Hij had in de eerste helft al geel gezien, maar dat weerhield hem er niet van om na rust gewoon door te blijven zagen. Na zijn zoveelste overtreding (op Efraïm) vond scheidsrechter Snoek het welletjes. Hij kreeg zijn tweede gele prent en mocht in de dug-out zijn zonden overdenken.

De nummer 7 van Reünie kan inrukken
Gelukkig vielen er nog wel twee doelpunten, één aan elke kant. Reünie profiteerde van heel slecht uitverdedigen van Luctor en kon zo de 3-1 scoren. Het was één van de laatste stuiptrekkingen van Reünie. Voor de zekerheid zette Huub daarna het koningskoppel Ryan en Wout weer centraal achterin waardoor de weg naar de goal voor Reünie werd afgesloten. Luctor stelde orde op zaken met een doelpunt die de naam van Luctor eer aan doet. Sil speelde Delano aan die vervolgens al worstelend tussen twee verdedigers tot een doeltreffend schot kwam. De keeper mocht voor de vierde keer de bal uit het net vissen.

Hierbij bleef het, eindstand 4-1. Wilt u nog meer foto's van de wedstrijd zien, klikt u dan HIERRR voor de link naar het webalbum.

De ingecalculeerde overwinning voor Luctor betekent dat ze nog steeds goed meedraaien in de Hoofdklasse 02 voor een plek op het podium. Volgende week zullen ze het een stuk lastiger gaan krijgen tegen directe concurrent TVC in Tubbergen. Hoe dat gaat aflopen kunt u dan weer hier lezen. Tot volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten