zondag 15 september 2019

Team Veerenhuis na één wedstrijd al met mot uit elkaar

Het kersverse arbitrale trio Veerenhuis - Van der Tuin - Binnenpoorte heeft al na hun eerste gezamenlijke wedstrijd de handdoek in de ring gegooid vanwege onoverkomelijke meningsverschillen over de buitenspelregel. Het bleek al snel dat scheidsrechter Veerenhuis (93) zich weinig aantrok van het vlaggen van assistent Van der Tuin.

Scheidsrechter Veerenhuis (93) van Team Veerenhuis kan op zoek naar een nieuwe grens
In de wedstrijd Luctor C1 - ROHDA C1 negeerde Veerenhuis meer dan eens Van der Tuin, wanneer deze vlagde voor buitenspel. De krasse leidsman vond dat hij de buitenspelsituaties beter in de smiezen had dan zijn assistent. Tijdens een blessurebehandeling ging grensrechter Van der Tuin verhaal halen bij de leidsman, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Hij kreeg van scheidsrechter Veerenhuis te horen dat hij zijn mond moest houden of anders een gele kaart kon krijgen. Voor Van der Tuin restte er niets anders dan af te druipen richting zijlijn. Direct na het laatste fluitsignaal maakte Van der Tuin bekend dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gevlagd. "Ik sta hier gewoon voor Jan met de korte achternaam! Het is mooi geweest, ik kap ermee!" aldus een gedesillussioneerde grensrechter.

"Ik kap ermee!
Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond betreurt de gang van zaken maar accepteert het besluit van Van der Tuin. "Het is echt jammer, Team Veerenhuis had nog een grote toekomst voor zich en klopte nadrukkelijk op de deur om zich te voegen bij onze toppers (Team Kuipers en Team Makkelie, Red.). Maar goed, er bleek toch een incompatibilité d'humeurs te bestaan tussen de heren Veerenhuis en Van der Tuin en dan moet je eerlijk zijn: Dit gaat'm niet meer worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten