zondag 15 september 2019

Luctor C1 klaar voor competitie na leerzame bekercampagne

Het bekertoernooi zit er op voor Luctor C1. Coach Huub kan er met een goed gevoel op terugkijken. In drie wedstrijde werd er niet gewonnen maar wel veel geleerd. Veel meer zelfs dan in de oefenwedstrijden, waarin het nieuwe Luctor C1 gehakt maakte van zijn tegenstanders.In de oefencampagne, toen het dus nog niet om het echie ging, waande Luctor C1 zich op het schoolplein als een team van groep 8 dat de jongens van groep 7 een lesje tikkie-takka gaf. De opponenten in de beker waren echter van een ander kaliber, zeg maar brugklas.

Nu bleek ineens dat er meer kwam kijken dan alleen lekker rondspelen. Ze speelden heus nog wel leuk voetbal, in fases zelfs beter dan hun tegenstander, maar waar ze op werden afgetroefd was gretigheid, concentratie en koelbloedigheid. Zo ook gisteren tegen RODAH Raalte. In het eerste kwart van de wedstrijd domineerde Luctor het spel, maar wist het ROHDA ondanks enkele kansen geen pijn te doen. De Sallanders lieten hun gastheren het spel maken en vonden het wel prima. Tot ze halverwege de eerste helft twee keer uit hun slof schoten. Twee kansen, twee goals.

Ondanks de tegengoals raakte Luctor niet in paniek en ging het onverstoorbaar op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas vonden ze die niet. Persoonlijke fouten achterin zorgden er voor dat ROHDA de score kon uitbouwen naar 0-4. Daarmee gingen de teams ook de rust in.

De zaakwaarnemers van C1 bespraken in de kantine hoe het toch kon dat Luctor tegen een 0-4 achterstand aankeek. De biertap was inmiddels gelukkig opengedraaid. Het inspirerende gerstenat helpt altijd enorm bij het bespreken van voetbalzaken, niet in het minst in de Luctorkantine. Na een kwartier togen de zaakwaarnemers weer naar hun plekje langs de lijn, maar ze hadden eigenlijk niet meer hoeven terugkomen voor de tweede helft. Want hoewel Luctor daarin de schade beperkt hield, was de wedstrijd eigenlijk niet meer om aan te zien. Het was ook veel te lekker weer om te voetballen, de teams geloofden het verder wel. Einduitslag 0-5.

Met een bagagerek vol nuttige voetballessen is Luctor C1 helemaal klaar voor de competitie.

We hebben nog meer foto's van de wedstrijd die u HIERRR kunt bekijken.