zondag 22 september 2019

Luctor C1 houdt een helft stand tegen onbekende zonnegod uit DeventerVan tevoren was er weinig bekend over Helios, de eerste tegenstander in de competitie van Luctor C1. De zaakwaarnemer van Teun (die een blauwe maandag op het gymnasium zat) meende zich te herinneren dat Helios een Griekse zonnegod was die 's ochtends opkwam aan de ene kant van de horizon en 's avonds aan de andere kant weer naar beneden ging. "Dat heb jij natuurlijk van te voren opgezocht" zei de zaakwaarnemer van Tristan spottend. Hierop vertelde hij Sergio (die heel blij was dat hij vandaag weer andere dingen met zijn rechterhand mocht vasthouden dan de grensrechtersvlag) dat hij op dit moment wel een boek las over Griekse mythologie, omdat er bij de pubquiz in Café De Stam (waar hij twee keer per maand aan mee doet) zo vaak vragen over komen.

Afijn, Helios blijkt (ik heb het na de wedstrijd even opgezocht) inderdaad een Griekse zonnegod te zijn. Zoon van Hyperion en Theia en getrouwd met Perseis. Helios had verschillende kinderen zoals Circe, dat valse kreng die Odysseus probeerde te misleiden. Maar ook Pasiphaë, de vrouw van Minos en moeder van de gruwelijke Minotaurus. Last but not least was Helios ook de vader van Aietes die weer de vader van Medea was. De vrouw die Jason hielp het Gulden vlies te veroveren. Zo, dan bent u weer helemaal bij over Helios, de tegenstander van Luctor C1.

Een Twentefan en twee Heraclieden genieten nog na van de derby van de avond ervoor

Toen Helios C1 het veld betrad mompelden de fans van Luctor dat hun spelers wel een tikkie groter waren dan die van Luctor. Dat zegt niet altijd iets, maar vandaag wel. Luctor speelde niet onverdienstelijk tegen een opponent die zo op het oog gemiddeld een jaartje verder was in de groeispurt. Het was aan keeper Youri te danken dat de ploeg van coach Huub met 0-0 de rust in ging. Alles wat op hem af kwam bokste en schopte hij met veel kunst- en vliegwerk uit de doelmond. Luctor bleef dus zicht houden op een resultaat en had zelfs de 1-0 op de schoen van Delano die perfect de diepte in werd gespeeld door Sem. Dat zou wel wat teveel van het goede geweest zijn. Er werd in de rust door de fans dan ook niet gemopperd over de stand. 

Efraïm had zijn handen vol aan zijn directe tegenstander

De vraag was of ze Helios in de tweede helft ook nog het hoofd konden bieden. Het antwoord op die vraag kwam al snel. Na zo'n minuut of vijf na rust stond het 0-2. Even leek het of Helios over Luctor heen zou walsen, maar de thuisploeg herpakte zich en wist lange tijd het sterke Helios goed tegenstand te bieden. Niks geen gezeur op elkaar, gewoon blijven voetballen was het devies. Uiteindelijk wist Helios de voorsprong nog te verdubbelen naar 0-4, maar daar had iedereen eigenlijk wel vrede mee. Na afloop feliciteerden de Luctorspelers hun collega's uit Deventer met de overwinning en proosten de fans in de kantine nog maar een keer op de overwinning van Heracles op Twente de avond daarvoor. Het glas in de Luctorkantine is immers altijd halfvol, alhoewel... dat duurt nooit erg lang.

Er wordt nog nagebabbeld over de derby van het Oosten


Zoals altijd hebben we ook foto's die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten