zaterdag 28 september 2019

Algemene ledenvergadering Luctor 2019 rustig verlopen

Muitende leden, weggestemde bestuursleden, opstappende voorzitters op de algemene jaarvergadering van Luctor Et Emergo. Wie gisteren gehoopt had op nieuwe toestanden bij de mooiste voetbalclub van Almelo Noord en omstreken, kwam bedrogen uit. Voorzitter Sandor Nijkamp vierde zijn katoenen jubileum als voorzitter en had alles prima voor elkaar. In sneltreinvaart denderde hij door de agenda heen en moest bij het agendpunt "rondvraag" zelfs even door zijn penningmeester afgeremd worden ("Eerst nog pauze, Sandor!"). Tot dat moment hadden de leden instemmend of in ieder geval zwijgend geluisterd naar het verhaal van de Luctorpreses.

Het bestuur zit klaar

Natuurlijk had het afgelopen jaar ook zijn ups en downs gekend. De club heeft de draad opgepakt nadat het afscheid had moeten nemen van de Tweede Klasse (degradatie) en van de jeugdcommissie (onoverkomelijke meningsverschillen).

Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar tegelijkertijd biedt het kansen voor nieuwe idee├źn. Met een fris en fruitig team waarin veel blauw-geel bloed door de aderen stroomt gaat Remco Hammink de uitdaging aan in de Derde Klasse. Ook zijn er uit de achterban nieuwe personen opgestaan (Mats en Gerco) die de handschoen hebben opgepakt om het jeugdbeleid vorm te gaan geven.

Was er dan niets te mopperen gisteravond? Toch wel. Luctornestor Fred Bruggink vroeg aan het bestuur hoezo Luctor 2, binnen een jaar afgezakt was van Eerste Klasse naar bijkans Kelderklasseniveau? (Komt het bestuur op terug)

Dhr. E. Damhuis spuwde zijn gal over het feit dat er regelmatig wedstrijden op zondagochtend zonder blikken of blozen, enkel op papier worden gespeeld. (Bestuur had begrip voor dhr Damhuis) 
En waarom wordt er nog steeds op de tafels van de Luctorkantine gedanst vroeg dhr Nijkamp senior zich af? Dat zou niet moeten kunnen. Dit bleek overigens wel een controversieel standpunt, want er waren ook Luctorleden (aan de tafels van Luctor 1 en Luctor 8) die van mening waren dat er zo op zijn tijd best wel een keer op een tafel gestaan mocht worden, wanneer de gelegenheid zich daarvoor leent. (En die gelegenheden zijn er best vaak, zo weet iedereen die wel eens de Luctorkantine bezoekt.) Voorzitter Nijkamp (jr.) had echter geen zin in een tafeldansdebat en kapte de discussie af. Er wordt niet gedanst op de tafels, punt.

En hiermee was het laatste vergaderpunt van de vergadering afgetikt. Tijd voor een biertje.

Er zijn nog meer foto's die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten