zaterdag 3 november 2018

Luctor C1 wil maar niet verliezen

Ze hebben er vandaag echt alles aan gedaan, maar weer is het Luctor C1 niet gelukt om tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen. Vandaag dacht het lager geklasseerde De Tukkers met een late goal het ongeslagen Luctor te grazen te nemen, maar diep in blessuretijd wist Robin met een waanzinnige knal vanaf de middencirkel de grabbelende goalie van de Tukkers toch nog te verrassen. Het was de tweede wondergoal van de middag, want Teun had de thuisploeg in de eerste helft vlak voor rust ook al met een magnifieke vrije trap op voorsprong gezet. Dat was op dat moment nauwlijks terecht te noemen, maar als er een kwaliteit is waar Luctor C1 dit seizoen over beschikt, is het toeslaan op het juiste moment. En zo blijft de ongeslagen reeks van het team van coach Huub nog een week standhouden. Hoe lang kan dat nog goed gaan? Hoe het ook zij, de ploeg draait nog steeds bovenin mee met een gedeelde tweede plaats. We zien wel waar het schip strandt.

Hieronder een uitgebreid verslag. Geen zin in lezen? We hebben ook foto's die u kunt bekijken als u HIERRR klikt.

De ongelukkige Tukkersgoalie ligt met bal en al in het doel

Het was weer even puzzelen voor coach Huub. Vorige week had keeper Tom zich geblesseerd tijdens de warming-up waardoor hij niet had kunnen trainen. Daarnaast was middenveldregisseur Sem niet inzetbaar vanwege een schorsing of blessure, kiest u maar uit. Ivar was ook nog niet helemaal opgeknapt, maar mocht al wel weer plaats nemen op de bank. Als invalkeeper werd Sepp opgeroepen, hij had al meegetraind met C1 deze week. Daarnaast mocht net als vorige week, Delano uit de D1 op de bank plaats nemen.

Met dit team moest het gebeuren tegen De Tukkers C1. Leuke clubnaam, "De Tukkers" trouwens. Maar het kan nog leuker. Dat merkte uw IWEKB-verslaggever toen hij zijn op zijn smartphone de notitie-app erbij pakte en onder het kopje Luctor - Tukkers de hoogtepunten van de wedstrijden wilde gaan noteren. Voordat hij ook maar iets van de wedstrijd op het schermpje had getikt, zag hij tot zijn verbazing dat de automatische spellingchecker het woord Tukkers had veranderd in Rukkers.

Haha, lache. Maar goed, daar gaan we nu niet verder bij stilstaan want dit is een serieus voetbalblog. Het gaat hier om het voetbal.

Daar hadden we vandaag ook graag over willen schrijven maar dat viel nog helegaar niet mee. Want waar hebben we met zijn allen vandaag in hemelsnaam naar gekeken? Je zou haast denken dat coach Huub zijn jongens had meegegeven om vooral geen bal over de grond te spelen.

Alles maar dan ook echt alles ging door de lucht. En dan hebben we het niet over mooie voorzetten en hoge diagonale passes die een verdediging kunnen openscheuren, nee het leek meer op kluitjesvoetvolleybal. Lullige stuiterballen over en weer, zonder idee of plan. Of het de verdienste was van de ploeg uit Albergen of de onkunde van Luctor, maar het was vooral De Tukkers dat nog enigszins overweg kon met de vele stuiterballen. Voor rust moest Sepp en paar keer ingrijpen en ook nog twee keer de bal op de lat kijken om een voorsprong van De Tukkers te voorkomen.

Aan de andere kant waren er ook wel wat kansjes voor Luctor, maar mooi uitgespeelde aanvallen waren een zeldzaamheid. Toch was het de thuisploeg dat vlak voor rust de score wist te openen door Sem. Dat wil zeggen, het was eigenlijk Teun die de bal uit een vrije trap vanaf de linkerflank van grote afstand heel verrassend over de keeper wist te zeilen, en wat een beauty was het. Het was het type goal waarvan werd gedacht dat alleen (de geblesseerde) Sem ze in zijn repertoire had. Maar vandaag dus ook Teun. De linkerspits maakte een mooi gebaar door meteen naar de ongelukkige Sem toe te lopen om de goal met hem te vieren. Want aan wie anders kun je zo'n goal opdragen dan aan Sem zelf?

Teun verrast de Albergse keeper met een schitterende boogbal à la Sem

Deze is voor jou Sem!
En zo ging Luctor, nogal geflatteerd, rusten met een 1-0 voorsprong. In de kantine werden weinig woorden vuil gemaakt aan de eerste helft. Het ging over de Toto-uitslagen van de zaakwaarnemer van Dylan, de nieuwe gehaktballen en alzukkedingemeer.

Misschien werd het voetbal van Luctor wel beter na rust. Dat werd het niet. Uw IWEKB-verslaggever had zich in de tweede helft bij de goal van De Tukkers geposteerd, in de hoop veel plaatjes van Almelose kansen te kunnen schieten, maar dat viel even tegen. Vaker dan hem lief was moest hij de telelens gebruiken om de schermutselingen aan de andere kant van het veld vast te kunnen leggen. De Tukkers hadden controle over de wedstrijd gekregen maar hadden nog best veel tijd nodig om het overwicht in doelpunten om te zetten. De gelijkmaker viel pas na een minuut of twintig. Dit gaan ze verliezen zei de zaakwaarnemer van Teun tegen de zaakwaarnemer van Sil. Twee minuten voor tijd leek zijn onheilsvoorspelling uit te komen.

Een communicatiefout tussen keeper en achterhoede maakte dat een Tukker vrije doortocht kreeg in de zestien resulterend in een verdiende voorsprong voor De Tukkers. "'t Is gebeurd.", dachten de Luctorfans aan de kant. Nou, daar dachten de Luctorspelers anders over. De hele opstelling werd omgedraaid waardoor Coen en Robin ineens als stormrammen in de voorhoede liepen. Van het ene op het andere moment veranderde Luctor C1 van een gezapig stelletje oude wijven in een roedel hongerige wolven. Er werden in de laatste 2 minuten blessuretijd meer duels gewonnen dan de hele 70 minuten ervoor.

"And then....it happened....."

Robin kreeg de bal (de 3457ste stuiterbal van die middag) voor zijn voeten ter hoogte van de middencirkel en zag dat de keeper van De Tukkers iets te ver voor zijn doel stond. Hij dacht niet na en haalde uit. Zijn dood-of-de-gladiolen-schot leek alleszins houdbaar, maar de Albergse keeper verkeek zich op de daalsnelheid van de bal. Hij stuitte net iets te vroeg en glipte door zijn vingers. Wanhopig probeerde hij de bal nog te pakken, maar tevergeefs. Het was hartverscheurend om te zien hoe hij daarna probeerde zijn hoofd in de grond te stoppen. De spelers van De Tukkers zegen ter aarde, die van Luctor sprongen een gat in de lucht, het was 2-2!

Piehieeepieeep! Afgelopen. Hoe ze het het steeds weer voor elkaar krijgen, mag de Joost weten, maar Luctor C1 is dit seizoen gewoonweg niet te verslaan. Je kan veel over het team zeggen, maar vervelen doen ze nooit. We hebben nu al zin in volgende week: KOSC C1-uit, altijd lastig.