zaterdag 3 november 2018

Voetbalclub De Tukkers niet blij met spellingchecker Google

RKSV De Tukkers-voorzitter René Hoek is boos. Boos op Google. Vandaag werd hij namelijk door een van zijn clubleden er op gewezen dat een verslaggever van de roemruchte Luctorfansite Ikworstelenkomboven.com heeft ontdekt dat wanneer je op een androidtelefoon "Tukkers" intikt, de spellingchecker dit meteen verandert in "Rukkers".

Tukkersvoorzitter René Hoek (Foto: Linkedin)

René Hoek was not amused. De preses overweegt een klacht in te dienen bij het Meldpunt Discriminatie Internet om zo Google te bewegen het woord "Tukkers" toe te voegen tot de standaardwoordenlijst van hun Operating System.

Uw IWEKB-verslaggever sprak met voorzitter Hoek over de ongelukkige kwestie:

IWEKB: Hoe bent u er achter gekomen dat Android Tukkers verandert in Rukkers?

Hoek: Dat hoorde ik vandaag van Wout Borgerink. Hij wees mij op het wedstrijdverslag van Luctor C1 - De Tukkers C1 op de website www.ikworstelenkomboven.com. Hierin las ik dat de journalist van de website had gemerkt dat Tukkers automatisch als Rukkers wordt geschreven op zijn Androidtelefoon.

Snapshot van Androidtelefoon van IWEKB-journalist


IWEKB: Hoe reageerde u daar op?

Hoek: Wat denk je? Ik was des duivels. Wij heten niet de Roomskatholieke Sjorvereniging De Rukkers maar de Roomskatholieke SPORTvereniging De Tukkers!

IWEKB: Dat wil ik wel van u aannemen, maar zegt u eens eerlijk, er lopen toch vast wel rukkers rond bij De Tukkers?

Hoek: Moet u eens luisteren meneer, we zijn allemaal jong geweest nietwaar? We hebben allemaal wel eens onze Duitse helm gepoetst, onze broer een hand gegeven, onze pony gemolken, ge-eenentwintigd-tweeëntwintigd, de paling gestript, het plafond gewit, de yoghurtfles leeggeschud, maar dat is bij Luctor, Stevo, Deto en noem ze allemaal maar op, toch net zo?

IWEKB: U zegt het.

Hoek: Dat dacht ik ook.

IWEKB: Welke stappen gaat u ondernemen?

Hoek: Daar zijn we nog niet over uit, maar u kunt er van uit gaan dat we nog niet klaar zijn met meneer Google. Het Meldpunt Discriminatie Internet kan binnenkort een klacht van ons tegemoet zien.

IWEKB: Voorzitter Hoek, ik dank u voor dit gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten