zaterdag 27 oktober 2018

Luctor C1 pleegt diefstal in Delden tegen beter Rood Zwart

Toen scheidsrechter Dijkmans na twee keer 35 minuten voetballen vandaag zijn laatste fluitsignaal blies, moest de harde kern van Luctor een paar keer in de ogen wrijven. "Hebben ze dit echt gewonnen?!" Rood Zwart C1 - Luctor et Emergo C1 was zojuist in 2-3 geƫindigd. Opnieuw de volle winst voor het verrassende team van coach Huub, maar vraag niet hoe. Het deed pijn aan de ogen om te zien hoe Luctor C1 worstelde met zichzelf en met de bal vandaag. De ellende begon al in de warming-up toen keeper Tom met een spierverrekking moest afhaken. Spits Ryan nam in het eerste kwart van de wedstrijd de honneurs waar tussen de palen. Na zo'n minuut of twintig werd hij vervangen door Youri uit het eerstejaars C-selectieteam die in allerijl naar Delden was gebracht.

In de eerste helft ging het nog wel wat Luctor op de mat bracht (ruststand 1-2) maar na rust was het Rood Zwart dat de dienst uitmaakte. Het hield Luctor bijna 35 minuten in een houdgreep waaruit bijna geen ontsnappen mogelijk was. Bijna, want nadat Rood Zwart de stand volkomen verdiend gelijk had getrokken en Luctor ook nog met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart voor Sem, ging Luctor ineens weer een beetje voetballen. Dat duurde slechts een minuut of vijf, maar wel genoeg voor Casey om de gelukkige 2-3 te maken. Daarna was het weer tegenhouden geblazen voor Luctor. Er kwamen legio kansen voor de gastheren, maar de paal, de scheids (twijfelachtige afgekeurde goal voor Rood Zwart), en Vrouwe Fortuna schoten Luctor C1 allemaal te hulp. Sneu voor Rood Zwart dat veel beter speelde dan gedacht, maar lekker voor Luctor. De drie punten waren echt gefundenes Fressen, zoals als de Duitsers zeggen. Dat smaakt vaak het lekkerst. En zo staan de Almeloƫrs gewoon gedeeld tweede met alles nog in eigen hand. Over het K-woord wordt nog niet gesproken (er komen nog een paar zware tegenstanders aan), maar als Luctor C1 de komende tijd weer zo blijft zwijnen dan is een titel niet eens zo ondenkbaar. Dat zou toch wat zijn.

Voor de liefhebbers zijn er nog (veels te veel) foto's te bekijken als u HIERRR klikt. Overigens zijn het voor het grootste deel kutfoto's, u bent dus gewaarschuwd. Uw verslaggever had namelijk - net als de voetballers op het veld - ook geen beste dag vandaag. Hij kampte namelijk nog met een jetlag, vandaar. Dat is ook de reden dat het verslag deze week wat korter is dan u van ons gewend bent. Dus welterusten allemaal.