zaterdag 16 september 2017

Luctor D1 bekert door na zinderende cupthriller

Niemand van de meegereisde harde Luctorkern had nog nagels over toen het laatste fluitsignaal klonk van de beslissend poulewedstrijd Tubanters D1 - Luctor D1. In een meeslepende wedstrijd die spannend bleef tot de laatste minuut, waren het de Almeloërs die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Luctor had aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren, maar wist zich pas in de slotseconden verzekerd van de winst. Daar hebben de jongens van Cas hard voor moeten werken. In de eerste helft was Luctor na een goede openingsfase lange tijd zoekende. Niet dat de Tubanters nou zo geweldig speelden, maar zij hadden wel meer drang naar de goal. Sepp moest een paar keer kordaat optreden om een achterstand te voorkomen. Na de rust gooide Luctor het roer om. Er werd vroeger druk gezet op de defensie van de Tubanters waardoor Luctor vaker gevaarlijk voor de dag kon komen. Wel waren de grootste kansen voor de thuisclub, maar hun spitsen misten de benodigde koelbloedigheid. Dat had Luctor beter voor elkaar. In de omschakeling scoorde Teun de openingstreffer, en leken de bezoekers op rozen te zitten. De Tubanters lieten zich echter niet kennen want ze trokken de stand al snel weer gelijk. De laatste tien minuten voelden als een helse achtbaanrit waarin beide ploegen meerdere dotten van kansen om zeep hielpen. Pas diep in blessuretijd kwam aan alle onzekerheid een eind toen Teun voor de tweede keer een counter ijskoud afrondde. Hiermee zat de overwinning in de door Patricia's Knipschuur gesponsorde voetbaltas.

Uitgeput en opgelucht vlogen staf en spelers elkaar in de armen. Ze hadden het gered, met perfecte rapportcijfers: 9 uit 3! Luctor D1 bekert verder.

Alle foto's van de wedstrijd vindt u hierrrr, de rest van het verhaal hieronder.Voor de tweede keer in twee weken speelde Luctor D1 een bekerwedstrijd op historische grond: Het Diekmanterrein. De plek waar de bekendste ponyclub uit Enschede ooit zijn stallen hield. De pony's zijn bijna twintig jaar geleden vertrokken naar Drienerlo waar ze met wisselend succes hun kunsten vertonen. Heden ten dage zijn er nog vier voetbalclubs actief op het uitgestrekte Diekmangebied: PW, Zuid-Eschmarke, SC Enschede en De Tubanters. En deze laatste twee zitten dus ook in de bekerpoule van Luctor D1. Tegen SC Enschede haalde Luctor in de openingswedstrijd een zwaar bevochten 1-2 overwinning, vandaag was het de beurt aan De Tubanters. Er stond echt wat op het spel, want de winnaar zou doorgaan in het bekertoernooi. Een remise zou overigens ook genoeg zijn voor Luctor want het was nog zonder puntverlies terwijl De Tubanters een keer hadden gelijkgespeeld tegen het zwakke Grol. De Almeloërs moesten echter niet denken dat ze De Tubanters wel even zouden oprollen met 8-0 zoals ze een week eerder ook met Grol hadden gedaan. Het puntverlies van De Tubanters tegen Grol was namelijk grotendeels te wijten aan het feit dat de helft van hun D1 nog met vakantie was en dus met een zwaar gehandicapt team de eerste match van het bekerseizoen in ging.

Dat leken de jongens van trainer Cas ook te beseffen, gezien de gretigheid waarmee ze de wedstrijd ingingen. Er werd goed gejaagd waardoor de beginfase zich grotendeels op de helft van De Tubanters afspeelde. Noah dacht al snel de openingstreffer te scoren na goed voorbereidend werk van Delano, maar helaas voor hem werd hij afgevlagd voor buitenspel. Terecht, volgens de meegereisde Luctorfans.

Noah scoort, maar zijn goal wordt afgekeurd

Ryan was nog een keer dichtbij op een net iets te scherpe voorzet maar toen was de sjeu er wel af bij Luctor. Dat was ook de verdienste van De Tubanters die nu beter de bal lieten rond gaan. Luctor liet de teugels juist wat vieren, waardoor het spelbeeld meer kantelde richting het doel van Sepp. Niet dat De Tubanters nu echt de baas op het veld waren, maar je kon wel zien dat zij echt speelden voor de overwinning terwijl Luctor  - al dan niet bewust - vooral niet wilde verliezen. Er kwamen kansen voor de thuisclub. Sepp zag tot zijn opluchting een diagonaal schot van de rechtsbuiten van De Tubanters links naast gaan. Even later voorkwam Sepp met twee puike reddingen dat de gastheren op voorsprong kwamen. Je kon aan het gemopper op het veld merken, dat de jongens van Cas even geen antwoord hadden op het meer aanvallende spel van De Tubanters.

Mooie redding van Sepp op het schot van de doorgebroken linksbuiten van De Tubanters


Tot de rust wist Luctor verdere schade te beperken. Het was zaak voor trainer Cas en zijn staf om in de kleedkamer de Luctorneuzen weer één kant op te krijgen. Als eerste moest het afgelopen zijn met het gemopper. In de opstelling werd er ook een beetje geschoven. Ryan die in de eerste helft vanwege een lichte blessure naar de kant werd gehaald, ging nu in de spits spelen. Op linksbuiten nam invaller Teun de plek in van Tristan die op zijn beurt naar de rechterflank verhuisde.

De veranderingen misten hun uitwerking niet, al waren het De Tubanters die de eerste grote kans van de tweede helft kregen. Sepp verkleinde zijn doel net genoeg, waardoor de spits van De Tubanters zijn schot rechts van Sepp maar ook rechts van de doelpaal zag gaan.

De uitgekomen Sepp kijkt de bal naast
Maar zoals gezegd was Luctor met nieuw elan uit de kleedkamer gestapt. Er ontspon zich een waar bekergevecht tussen twee teams die vol voor de overwinning gingen. De eerste klap werd uitgedeeld door Luctor. Dominique stuurde Teun de diepte in, die keer op keer zijn directe bewaker zijn hielen liet zien. Aangekomen op de zestienmeterlijn haalde de blonde linkspoot uit met een heerlijk schot dat loepzuiver in de linkerkruising vloog: 0-1! Hij rende vlug naar zijn makker Ryan, om een ingestudeerd juichritueeltje op te voeren.Luctor leek op rozen te zitten maar dat duurde niet lang want De Tubanters die nu twee keer moesten scoren brachten de stand niet lang daarna weer op gelijke hoogte. Een corner kon niet goed worden weggewerkt, waarna een Tubanter de Luctorverdediging verraste met een lullig maar o zo effectief boogballetje over alles en iedereen van Luctor: 1-1.
Het staat weer gelijk

Het stond weer gelijk en het kon weer alle kanten op. Er volgden kansen over en weer. Zo was Ryan bijna trefzeker met een verwoestende knal die rakelings over de lat vloog. Ook Teun was een plaag voor de Tubanters. Zijn rushes wisten steeds weer hun defensieve stellingen open te rijten als een stanleymes door een stuk karton.  Daarnaast zag hij zijn vrije trap vanaf de rand zestien op de lat uiteenspatten.

Een kanonskogel van Ryan...

...gaat rakelings over


Teun is er weer vandoor


Aan de andere kant lieten De Tubanters zich ook zeker gelden. Sepp moest meer dan eens aan de bak. Dat gold ook voor de verdediging van Luctor. Ze waren nu wel goed bij de les. Als er al eens een Tubanter door leek te breken, dan was Efraim er als de kippen bij met een tackle of een roei tegen de bal, om het naderende onheil af te wenden.

Bij een hoge bal vanaf rechts was het toch bijna raak voor De Tubanters. Sepp kon met een uiterste reflex de bal uit het doel ranselen maar de bal vloog pardoes op het hoofd van een Tubanter die de bal milimeters boven de lat kopte.

Sepp ranselt de bal uit het doel...

...op het hoofd van een Tubanter...

...en zijn kopbal vliegt........net over...

...pfoei... en weer ademhalen

De blessuretijd was inmiddels aangebroken en de kansen over en weer waren niet meer op de vingers van twee handen te tellen. De Luctorstaf en de meegereisde fans aan de kant hadden het niet meer. Hoe lang nog? Ze snakten naar adem en naar het laatste fluitsignaal. Maar de scheidsrechter (die een dijk van een wedstrijd floot) maakte nog geen aanstalte om af te fluiten. Dat was maar goed ook want zo konden we nog getuige zijn van het mooie slotakkoord van Teun. Voor de laatste keer ontsnapte hij aan zijn directe bewaker en maakte met een ongenadig harde knal vanaf 20 meter aan alle onzekerheid een einde. 1-2! Een orkaan van gejuich barstte er los uit het uitvak. Luctor D1 was door. Het hele team rende naar het goudhaantje Teun om met hem de overwinning te vieren.

Wat een prachtig slot van een heerlijke pot bekervoetbal. Mooier kon het seizoen van Luctor D1 niet beginnen. Laat de competitie maar komen, wij van Ik Worstel En Kom Boven zitten er klaar voor.


Teun schiet...

...de keeper strekt...

BAM JONGUH!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten