zaterdag 4 februari 2017

Slim Luctor D1 spaart krachten voor het echte werk

Na een lange winterstop die twee weken langer duurde dan de bedoeling was, mocht Luctor D1 op de eerste februarizaterdag eindelijk weer de wei in. Tegenstander van die dag was megaclub Bennekom (1250 leden), een roemruchte naam bij de zaterdagamateurs. Vreemd genoeg speelt hun D1 dit seizoen 'slechts' in de Hoofdklasse maar staat het er wel met kop en schouders bovenaan met 37(!) punten uit 13. Tevens hadden ze al diverse wedstrijden tegen derde en tweededivisionisten winnend weten af te sluiten.

Het werd de Luctoraanhang ook al snel duidelijk dat het vandaag zaak om zo lang mogelijk stand te houden want de bezoekers beschikten over een ideale mix van fysiek overwicht, techniek en voetbalgogme. Luctor voetbalde in de openingsfase nog heel behoorlijk mee maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het kwaliteitsverschil in keiharde cijfers uitgedrukt. Tot de rust hielden de jongens van coach Robbie de schade beperkt, maar in de tweede helft kregen de Bennekommers het op hun heupen. Met uitgekiend combinatiespel werd Luctor van de kastje naar de muur getikt. Maar dit was natuurlijk onderdeel van een groot tactisch spel met het oog op de zespuntenpot van volgende week tegen concurrent Sparta Enschede. Door nu hun krachten te sparen - en ogenschijnlijke een vormcrisis te fingeren - hebben de spionnen van Sparta nu niet het echte Luctor D1 aan het werk gezien.

Of wilden de jongens van Luctor energie sparen voor de teamactiviteit van later die dag? Ze gingen namelijk met zijn allen naar Bounz. Als je een uurtje helemaal los wil gaan op de trampoline moet je wel uitgerust zijn natuurlijk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten