donderdag 16 februari 2017

Luctor D1 verslaat sterk NEO op karakter

Na een lange winterstop moest Luctor D1 op donderdagavond in een naar voren geschoven wedstrijd aantreden tegen het sterke NEO in Borne. Met dubbel zoveel punten als Luctor en een 0-5 overwinning in de heenwedstrijd waren de gastheren de huizenhoge favoriet. Coach Robbie had echter lak aan reputaties en peperde zijn jongens in dat Barcelona ook gewoon van de mat was gespeeld door PSG eerder deze week, dus waarom zou Luctor D1 dat ook niet kunnen? Hij stuurde zijn team het veld in met een duidelijke opdracht: het veld klein houden, elkaar goed coachen en het hoofd koel houden. En warempel, het plan werd perfect uitgevoerd. Het technische overwicht van NEO kwam geen moment uit de verf tegen de geconcentreerd spelende karakterploeg van Luctor. Grote delen van de wedstrijd speelden zich af op het middenveld waardoor je kansen met een lampje moest zoeken. Luctor was lange tijd minstens evenwaardig aan de gastheren en had zelfs de beste mogelijkheden om de score te openen. In het laatste kwart van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe en probeerde NEO alsnog een beslissing te forceren. Maar Luctor gaf geen strobreed toe. In blessuretijd persten de bezoekers er nog een slotoffensief uit resulterend in een corner. Rogelio stond op de goede plek en knalde sensationeel de 0-1 tegen de touwen. Hiermee deden coach Robbie en zijn jongens uitstekende zaken voor direct lijfsbehoud. 

Matchwinner Rogelio stap zegevierend van het veld
Vanwege de voorjaarsvakantie had NEO gevraagd om de wedstrijd NEO D1 - Luctor D1 twee dagen te vervroegen, aangezien de thuisclub in het weekend een aantal spelers zou missen die op wintersport gingen. Luctor was de beroerdste niet en stemde in nadat coach Robbie eerst even had nagevraagd of iedereen beschikbaar zou zijn op donderdagavond. Dat was het geval. Het betekende wel dat de Luctorkaravaan tijdens de drukke avondspits moest afreizen naar Borne. In de vroege avond werden de fans op de groepsapp gewaarschuwd door coach Robbie om binnendoor te rijden, want het verkeer stond helemaal vast op de A35. Even later bleek dat er ook nog een ongeluk in Zenderen was gebeurd dus de weg naar Borne lag vol met obstakels. En alsof dat nog niet genoeg was, hield de mobiele telefoon van de papa van Sil er ook nog mee op, terwijl de mama van Sil hem net wou doorappen waar je in Borne kon pinnen (Grotestraat 162 Borne). Jongens wat een toestand allemaal.

Gelukkig was iedereen ruim op tijd in Borne aanwezig om de jonge Luctorhelden aan te moedigen. Dat was ook wel nodig want NEO was niet het eerste beste team uit de Derde Divisie. Het had 24 punten, 12 punten meer dan Luctor. Bovendien was Luctor op de Horst met 0-5 van de mat geveegd door de zwartwitten uit Borne, dat waren ze vast nog niet vergeten. Aan coach Robbie de schone taak om bij zijn jongens de knop om te zetten. Dit deed hij door te wijzen op de fantastische voetbalshow die PSG twee dagen eerer had gegeven in Parijs tegen Barcelona. De veel sterker geachte Catalanen werden in een zeldzame demonstratie van inzet en vastberadenheid compleet van de mat gespeeld. Voetbal is meer dan alleen techniek en tactiek. Met lef, doorzettingsvermogen en een goede organisatie konden de Almeloërs het de favoriete thuisploeg nog verdraaid lastig gaan maken, aldus Robbie.

Het kritische uitvak had er zo zijn gedachten over: "Eerst zien, dan geloven". Maar Luctor had niet lang nodig om de twijfel bij de meegereisde fans weg te nemen. Vanaf minuut één werden de technische voetballers van NEO op de huid gezeten door een groep hongerige Luctorwolven die na een lange winterstop eindelijk weer naar buiten mochten. Anders dan in de thuiswedstrijd kreeg NEO nu geen seconde rust om het spel te kunnen maken. Niet dat Luctor daar echt van kon profiteren. Daarvoor was de Bornse achterhoede te solide. Het gevolg was dat er zich een slag op het middenveld voltrok met weinig werk voor de keepers van beide teams.


Pas halverwege de eerste helft kon het eerste schot op doel worden genoteerd. Sil probeerde het eens van afstand en deed dat niet onverdienstelijk, maar de bal zeilde net over. Ook in het tweede kwart hield het niet over qua kansen. Luctor drong nog wel een paar keer aan, maar NEO kwam er helemaal niet aan te pas. Uw verslaggever telde nul (0!) doelpogingen in de eerste helft van Bornse kant. Niet leuk voor de neutrale toeschouwers maar dat gaf niks, want die waren er toch niet.

De harde Luctorkern vond het prima. 0-0 tegen NEO was helemaal zo gek nog niet. Maar het zou in de tweede helft nog veel mooier worden. Luctor schakelde een tandje bij en was een paar keer gevaarlijk over de flanken. Sem was heel dichtbij de openingstreffer maar raakte de op maat gesneden voorzet van Dylan net iets verkeerd. Zijn volley vloog rakelings over.

Dylan zet voor

Luctor leek de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken maar kon het hoge tempo niet volhouden tot het eind. In de laatste 10 minuten vloeiden de krachten langzaam weg bij de bezoekers, waardoor NEO zich eindelijk wat langer op de helft van Luctor kon manifesteren. Het scheelde weinig of ze hadden de wedstrijd ook nog naar zich toe getrokken toen een schot uit de tweede lijn van richting werd veranderd. Gelukkig was Tom alert en kon hij de bal met een fraaie parade nog net tot corner verwerken.Aan de kant keek coach Robbie om de haverklap op de klok van het scorebord: nog vier minuten reguliere speeltijd en toen nog maar drie, en toen nog maar twee, ze waren er bijna. Zijn spelers wisten dat ook en je zag ze denken: we zijn nu zo ver gekomen, dan moet het maar gebeuren ook. Ze spuugden in de handen en zetten nog een keer vol aan voor een slotoffensief. Sem, Ryan en Dylan joegen de NEO-verdedigers zoveel schrik aan dat ze pardoes de bal inleverden op de rand van hun strafschopgebied. Sem leek te gaan scoren maar de bal vloog via een Borns lichaam over de achterlijn. Een zucht van teleurstelling golfde er door het uitvak op de tribune. Maar het kon nog, het was corner voor de Almeloërs. Dit was het sein voor de luchtmacht van Luctor om mee ten aanval te gaan. Robin, Koen en Rogelio posteerden zich in de doelmond om NEO de genadeklap te geven. Iedereen hield zijn adem in.

De corner van Sem viel met een boog dood neer in het vijfmetergebied. Niemand leek even goed raad te weten met de bal totdat Rogelio hem voor zijn voeten kreeg. De hele wedstrijd had hij NEO het aanvallen onmogelijk gemaakt en nu was het juist hij, die zijn Man-of-the-Match-optreden onderstreepte met een genadeloze poeier van dichtbij: 0-1 voor Luctor!

Rogelio (bijna niet te zien omdat de scheidsrechter in de weg staat) schiet de bal binnen

Alles en iedereen van Luctor schreeuwden het uit. Ze hadden het geflikt. Het veel sterker geachte NEO werd in eigen huis op karakter verslagen of liever, op zijn Luctors. Geen ouwewijvenvoetbal maar, zoals uw verslaggever ooit de heer H. Boddeman hoorde zeggen vlak voor een wedstrijd van Luctor 1: "D'r an met de lippe!". Het was hoe dan ook een topprestatie van dit jonge team, dat hiermee een grote stap gezet heeft naar prolongatie in de Derde Divisie. Wie weet wat er nog meer in het vat zit.

Daar wilde de harde kern overigens niet op wachten. Luctor D1 had gewonnen, daar moest op gedronken worden, ook op zijn Luctors, d'r an met de lippe. Langzaam maar zeker druppelde de kantine van NEO vol.

D'r an met de lippe!
Het bleef nog lang onrustig in Borne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten