zondag 27 augustus 2023

Piepjong Luctor wint Noabertoernooi in eigen huis


Het seizoen 2023-2024 nadert met rasse schreden voor Luctor 1. De kersvers aangestelde coach Ruud Ottenhof is met zijn nieuwe team al enkele weken in training en stond deze week voor de vuurproef: Het traditionele Noabertoernooi van MVV'29. Omdat het complex van de club uit de buurdorpen Mariaparochie & Harbrinkhoek op sportpark Frielink een grote renovatie ondergaat, was aan het bestuur van Luctor (altijd present op het toernooi) gevraagd om voor één keer Sportpark de Horst in bruikleen te geven. En zoals het de geest van het Noabertoernooi betreft, was Luctor uiteraard bereid om MVV hierin tegemoet te komen.


Coach Ruud had naast zijn vaste kern ook een blik jeugdspelers uit de A1 opengetrokken en toegevoegd aan zijn toernooiselectie, want dit was een uitgelezen moment om te zien wat voor talent er aan de poort van Luctor 1 staat te rammelen. Welnu, genoeg. De jeugdspelers kregen allemaal veel speeltijd en het moet coach Ruud deugd hebben gedaan dat de jonge jongens moeiteloos aanhaakten bij het niveau van Luctor 1. Zozeer zelfs, dat Luctor in steeds weer wisselende formaties alle wedstrijden tot de finale met overtuigend spel wist te winnen. In de eindstrijd trof het naar de 4e Klasse gedegradeerde Luctor Eerste Klassepromovendus Stevo uit Geesteren. Luctor was vooraf dus duidelijk de underdog maar daar was in de finale weinig van te merken. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een middenveldslag waarin je grote kansen met een lampje moest zoeken. In de slotfase drong Luctor nog even aan om het niet op penalty's te laten uitdraaien maar zonder resultaat. De strafschoppenserie moest een winnaar aanwijzen. Hierin toonde de thuisclub zich het effectiefst. Held van de dag werd Ikar met twee gestopte penalty's. Een schitterend resultaat voor het nieuwe,  piepjonge Luctor waarmee de toon is gezet voor hopelijk een memorabel Ruud Ottenhoftijdperk.

De toernooiwinst werd op passende wijze gevierd in de Blauwgele Tempel dat werd afgetrapt met een geweldig optreden van Dick Meeldijk. Het bleef nog lang onrustig op Sportpark de Horst.

Wie nog wil nagenieten van twee mooie voetbaldagen kan klikken op de links naar drie webalbums:

Donderdagavond

Zaterdagmiddag

Derde helft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten