zondag 12 februari 2023

Luctor A1 blijft weinig onheil bespaard

De voetbalgoden zijn Luctor A1 op het ogenblik niet gunstig gezind. Blessures, ziektes, uitschrijvingen, tentamens die spelers verhinderen te trainen, grensrechters die wegens studieperikelen het vlaggetje er bij neergooien, teammanagers die een sabbatical nemen, je kan het zo gek niet opnoemen of coach Huub krijgt het op zijn bordje. Zie dan maar eens een gemotiveerd en representatief selectieteam op te stellen. Voor de seizoensopening tegen Hulzense Boys was het dan ook weer een flinke puzzel. Keeper Hidde was nog steeds uitgeschakeld met een gebroken vinger, normaal gesproken een flinke aderlating, maar gelukkig had Huub met manusje-van-alles Chiel een uitstekende vervanger in huis.

Naast Hidde lagen ook Hein (rug) en Thijmen (ziek) in de lappenmand. Ivar was gestopt en Gio was verhinderd. Uit de B1 waren daarom Lucas, Sem en Arda opgetrommeld. Hier moesten ze het mee doen.

Zonder al te hoge verwachtingen begon het team van coach Huub daarom aan de wedstrijd. Die verwachtingen kregen al na 8 minuten een flinke boost toen Luctor de 1-0 scoorde uit een intelligent ingestuurde corner: Gijs gooide de bal bij de tweede paal waar Ryan (die zich onopvallend buiten de zestien had opgehouden) ineens als een duveltje uit een doosje was opgedoken en bikkelhard binnenkopte. Een tactische meesterzet die tot in de perfectie werd uitgevoerd.

Ryan kopt snoeihard de 1-0 tegen de touwen

De voorsprong was verdiend. Luctor had in de openingsfase de touwtjes stevig in handen gehad, Hulzense Boys had moeite om zijn draai te vinden. Een mooie opsteker voor de gastheren, maar de vreugde was van korte duur. Er was nog geen kwartier gespeeld toen aanvoerder Tijn de strijd moest staken met een ernstig uitziende enkelblessure. Lucas had amper tijd gehad om op de bank uit te puffen van de wedstrijd bij de B1 en kon meteen weer aan de bak.

Hulzense Boys begon langzaam maar zeker meer vat op het spel te krijgen en meldde zich vaker op de helft van Luctor. Dat hoeft geen probleem te zijn zolang de verdediging maar bij de les blijft en elkaar geen lastige ballen door de lucht toespeelt die moeilijk te controleren zijn. Als ze dat wel doen kan de tegenstander loeren op fouten en genadeloos afstraffen. U voelt hem al aankomen, dit is precies wat er gebeurde. De bezoekers kregen zo de gelijkmaker in de schoot geworpen.

Deze nonchalance brak het team uiteindelijk op in de tweede helft, waarover later meer. Het stond nu dus weer gelijk. De jongens van coach Huub zagen de tegentreffer als een bedrijfsongevalletje en namen het heft weer in handen. Het wist opnieuw te scoren uit een schitterende aanval over links, waar Tristan de bal klaar legde voor Sen die met de buitenkant voet de 2-1 scoorde. Met die stand gingen de teams de kleedkamer in voor de thee. Het had ook zomaar 3-1 kunnen zijn geweest, ware het niet dat de scheidsrechter vergat om Luctor een strafschop te geven nadat Ryan in de zestien onreglementair naar de grond werd gewerkt.

Ryan wordt tegen de grond gekwakt maar de scheids was het ontgaan

Het was één van de vele situaties, waar de scheidsrechter in negatieve zin zijn stempel op de wedstrijd drukte. Na rust liet hij een grove bodycheck op Teun ongemoeid, waarna Hulzense Boys uit de aanval die er op volgde de 2-2 kon maken. De goal die werd gescoord na een fraaie solo van hun nummer 10 was zeer fraai, maar had niet mogen tellen. De lakse arbitrage zorgde er ook voor dat de spelers op het veld zich steeds meer gingen misdragen. Dezelfde nummer 10 van Hulzense Boys kwam zo ongestraft weg met een natraptackle, waar rood op zijn plaats was geweest.

Toch mag Luctor zichzelf de nederlaag die het uiteindelijk leed zichzelf aanrekenen. Want opnieuw was nonchalance de oorzaak van een tegengoal, nu door risicovol kaatswerk op eigen helft dat verkeerd afliep. Hulzense Boys profiteerde optimaal en maakte 2-3. Zo kreeg Luctor het deksel op de neus en leed het een onnodige nederlaag tegen een tegenstander tegen wie Luctor zeker niet de mindere was geweest.

Met het (langdurig) uitvallen van aanvoerder Tijn wordt het er ook niet makkelijker op de komende tijd. Maandagavond is alweer de inhaalwedstrijd tegen Twenthe Goor. Het valt te bezien of Coach Huub in staat is om dan één of ander  blauwgeel konijn uit zijn hoge hoed te toveren.

Als altijd hebben we weer een karrevracht aan foto's die u HIERRR kunt bekijken.