zondag 27 november 2022

Kanonnen VMC niet opgewassen tegen technisch overwicht Luctor A1

Teun opent de score met een bekeken schot

 
Ben je er wel eens geweest? Nee, nog nooit. De harde kern van Luctor had in de loop der jaren vele clubs van divers pluimage bezocht, maar Vasse-Manderveencombinatie kon gisteren pas worden afgestreept op de bingokaart. Het was dus zaak om Google Maps er even bij te pakken: Bovenin de kop van Twente. 

De reis er naartoe (14,5km) verliep voorspoedig. Uw IWEKB-verslaggever kon meerijden met de zaakwaarnemer van Sil in zijn comfortabele Franse leasebak. Beetje te comfortabel eigenlijk, want de thermostaat van de climatronic  stond op 25°C, moet je van houden.

Eenmaal aangekomen bij de club was het even zoeken naar de kantine. Die was er niet. In plaats daarvan keken we naar een grote bouwplaats waar een gloednieuw clubhuis / multifunctioneel buurthuis zal gaan verrijzen. Voor koffie konden we terecht bij het café aan de weg. 


Na een gezellig kopje koffie met de zaakwaarnemers van Ivar en Jesper, toog uw IWEKB-verslaggever naar het hoofdveld. Maar eerst nog even naar de wc in het fonkelnieuwe kleedkamergebouw dat al was opgeleverd. Er kwam net een speler van VMC uit de sanitaire ruimte gewandeld die zich als laatste bij zijn medespelers op het veld voegde. "Ik had nog even hoge nood!" riep hij naar zijn coach, die zich afvroeg waar hij toch bleef. Uw IWEKB-verslaggever was maar wat blij dat hij kon kiezen uit twee wc's en niet gebruik hoefde te maken van de faciliteit waar even daarvoor de genoemde speler zichzelf had verlost van overtollige ballast. De lucht was zo sterk dat je het kon snijden met een mes. Tevens bleek de jeugdspeler nog een klein souvenirtje te hebben achtergelaten op de wc-bril. 
Wat ligt daar nou?

Dan nu naar het voetbal. VMC A1 - Luctor A1 was een clash tussen twee speelstijlen. De gastheren gingen voor de lange halen, snel thuis-tactiek. Geen oeverloos gebrei op het middenveld, maar naar voren met die bal en knall'n op de goal. Hun tactiek van VMC was goed te begrijpen gezien hun beperkte technische bagage. Hun schotkracht daarentegen was indrukwekkend. Er liepen een paar kerels bij met buskruit in de benen. 

Bij Luctor was het een ander verhaal. Rondspelen en zoeken naar combinaties waarmee de tegenstander zoekgespeeld moest worden. Dat lukte de jongens van coach Huub heel aardig. Al moet gezegd worden dat de eerste klap op naam kwam van een van de kanonnen van VMC. Na een snelle aanval zag keeper Hidde een poeier van een schot tot zijn opluchting op de kruising uiteenspatten. De rest van de eerste helft kwamen de gastheren er niet meer aan te pas. Luctor was heer en meester.  Teun maakte al snel de 1-0 met een bekeken knal in de linkerhoek uit een corner van Senn. Het leek de opmaat voor een grote uitslag, maar daar kwam weinig van terecht. Luctor beloonde zichzelf niet voor het goede spel, een euvel waar het het hele seizoen al mee te kampen heeft. Het spel is uitstekend, maar de finishing touch ontbreekt. Tot de rust werd er niet meer gescoord.In de tweede helft was het aanvankelijk meer van hetzelfde. Luctor controleerde en VMC liep achter de feiten aan. Wout die het zich kon permitteren wat vaker naar voren te schuiven, wist de score te verdubbelen na eerst een paar VMC'ers uit te kappen. 

Wout schiet de 2-0 tegen de touwen

2-0, geen vuiltje aan de lucht, lekker uitvoetballen, zou je denken. Maar zo ging het niet. Uit het niets scoorde VMC met een geweldig schot vanaf links de 2-1, althans, dat dacht iedereen, maar vlagger Sven had met zijn arendsoog nog een Manderveens voetje buitenspel zien staan. Zei hij na afloop. De goal werd afgekeurd. Daar kwam Luctor goed weg. Maar even later was het toch raak. Opnieuw was het een fantastisch mooie knal waar Hidde het antwoord op schuldig moest blijven. Bij VMC was er meteen het geloof dat er meer in zat en probeerde het Luctor in het defensief te dringen. Het zag er even penibel uit voor de bezoekers maar na 3 minuten was de Manderveense storm alweer gaan liggen. Luctor voetbalde zich met technisch vernuft uit de problemen, resulterend in de tweede treffer van Wout, die de keeper van VMC in de korte hoek verschalkte met keiharde streep. Nu was de wedstrijd wel gespeeld. Zou je denken.

Maar nee, door geklungel achterin kon VMC toch weer de 2-3 aansluitingstreffer maken. De meegereisde fans zetten zich schrap voor een hectische slotfase. Zover kwam het echter niet. VMC had te weinig wapens om Luctor echt pijn te doen. De bezoekers kwamen niet meer in de problemen en scoorden ook nog via Ivar die een superstrakke voorzet heel attent binnenliep. Zo beloonde Luctor A1 zichzelf eindelijk een keer. Dat smaakt naar meer, volgende week zaterdag op de Horst tegen Borne.

We hebben als altijd weer een webalbum met foto's die u kunt bekijken wanneer ui HIERRR klikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten