zondag 20 november 2022

Invalvlagger Bas dwingt plek in selectie af na puike vlagbeurt

Hoe snel kan het gaan in het voetbal? Wie kent er niet de jongensboekverhalen van voetballers die op bescheiden niveau voetballen maar ineens uit het niets hun carrière in een stroomversnelling zien komen.  Jamie Vardie: FC Halifax Town => Kampioen met Leicester in de Premier League, Denzel Dumfries: FC Barendrecht => Internazionale en Nederlands Elftal,  Andries Noppert: Juli 2020 Clubloos => 2022 Eerste keeper in Oranje op het WK voetbal in Qatar.

Voetbalsprookje wordt werkelijkheid: Invalvlagger Bas krijgt speelminuten

En nu hebben we net zo'n mooi verhaal bij Luctor te vertellen. Assistent-coach Bas heeft zich een plekje verworven in de hoofdmacht van de Luctorjeugd. Vorige week kwam Bas ineens in beeld bij coach Huub omdat vaste grensrechter Sven zich had afgemeld. Bas werd daarom gevraagd als invalvlagger voor de uitwedstrijd bij Rossum A1. In die wedstrijd maakte hij zo'n indruk dat hij meteen tot Man of the Match werd verkozen op Voetbal.nl.

Bas bij zijn eerste wedstrijd als vlagger gekozen tot Player of the Match, een unicum

Coach Huub was het ook niet ontgaan. Bas was in bloedvorm en mocht plaatsnemen op de reservebank als pinchitterr in de wedstrijd Luctor A1 - AVC Heracles A1. The rest... is history.

De derby begon goed voor Luctor. De bal werd rondgespeeld door Luctor met uitblinker Gijs "op 10" als dreh- und angelpunkt. AVC Heracles werd bij vlagen helemaal van de mat gespeeld, wat resulteerde in een stuk of 5 opgelegde kansen. Daarvan wisten de jongens van coach Huub er nul (0!) van te verzilveren. Twee keer houtwerk, net over, reddingen van de keeper, alles ging mis. Ik hoef u niet te vertellen wat er daarna gebeurde. Bij de eerste de beste aanval over links van Heracles was het meteen raak. Het stond 0-1 terwijl Heracles niet had hoeven mopperen als het 4-1 had gestaan. Luctor liet het er niet bij zitten en bleef onverstoord op zoek naar een treffer. Met resultaat: het scoorde even later dan toch eindelijk verdiend de gelijkmaker door Tristan.

Tristan knalt de gelijkmaker tegen de touwen

Toch was het Heracles dat ging rusten met een voorsprong. Een verre uittrap werd slecht beoordeeld door de Luctordefensie waardoor een van de Heraclesaanvallers vrije doortocht kreeg naar het doel van Hidde en koelbloedig afrondde. Bij rust vroeg iedereen zich af hoe het in godsnaam mogelijk was dat het 1-2 stond voor Heracles. Het antwoord was duidelijk, Heracles had echte afmakers, Luctor niet.

In de tweede helft had iedereen, gezien het spelbeeld, nog goede hoop dat de wedstrijd nog wel omgedraaid kon worden, maar zo was het niet. Heracles wist vroeg in de tweede helft de 1-3 te scoren waarna bij Luctor het heilige vuur doofde. Dit was het moment voor Huub om zijn joker in te zetten: Interim-vlagger Bas mocht gaan warmlopen. Met nog een kwart wedstrijd te spelen begon het nieuwe hoofdstuk in het voetbalsprookje van Bas. Hij mocht invallen.

Afijn, het hielp allemaal niks want Heracles scoorde doodleuk nog twee keer. Eindstand 1-5, helaas pindakaas.

Voor de foto's van de wedstrijd kunt u HIERRR klikken naar de link van het webalbum.