zondag 11 september 2022

Thijmen draagt hattrick op aan mama van Teun

"Maakt niet uit Thijmen, zaterdag maak je gewoon 3 goals". Het waren opbeurende woorden die uw IWEKB-verslaggever na de midweekse vriendschappelijke pot tegen AVC Hereacles meegaf aan Thijmen.  De Luctor A1-midvoor had in de derby meer dan een handvol kansen om zeep geholpen waardoor niet Luctor maar Heracles met een 2-4 overwinning van het veld stapte.  Thijmen knikte en glimlachte als een boer met kiespijn terug. Je kon aan hem zien dat hij wat goed te maken had in de volgende wedstrijd tegen ON A2. Daar zou hij laten zien dat zijn plek in het team als midvoor de juiste was. Maar in de aanloop naar zaterdag sloeg het noodlot toe: Op zijn linkerhak was er een diepe met pus en vocht gevulde blaar gegroeid die elke stap gepaard deed gaan met een schurende pijnscheut. In de kleedkamer probeerde hij dit zelf provisorisch te verhelpen met normale wondpleisters, maar dat hielp voor geen meter. Toen uw IWEKB-verslaggever hoorde van het euvel van Thijmen kwam hij meteen in actie. Hij appte de mama van Teun, een ervaren wondverpleegkundige, met het verzoek om de hak van Thijmen te komen verzorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Vijf minuten later kwam ze gewapend met blaarpleisters, schaar en tape aangefietst. De patiĆ«nt stond al klaar en nam plaats op het campingstoeltje waarna de mama van Teun de wond vakkundig verzorgde en inpakte. Toen Thijmen eenmaal weer zijn linkersok en -schoen  had aangetrokken slaakte hij vol ongeloof een kreet van opluchting en blijdschap: "Ooh! ik heb geen pijn meer!" Met de borst vooruit stapte hij het veld op en de rest is geschiedenis.

Thijmen speelde een dijk van een wedstrijd, scoorde een hattrick en stond aan de basis van een historische 10-0 overwinning. Na afloop sprak hij zijn dankbaarheid uit naar de heldin uit dit verhaal: De  mama van Teun: "Zonder haar zou ik hier nu niet staan met de wedstrijdbal in mijn hand, ik draag daarom mijn hattrick op aan de mama van Teun. Dankjewel mama van Teun!!"

Over de wedstrijd kunnen we verder kort zijn. Een goede teamprestatie van de jongens van de jongens van Huub. De zwakke tegenstander (ON A2) werd op professionele wijze in mootjes gehakt. Naast Tijmen scoorden Wout (2x), Ivar (2x), Gio, Teun en Chiel. Hiermee heeft Luctor A1 op doelsaldo de koppositie overgenomen van SV Almelo A1.

Hieronder vindt u nog een aantal foto's van de wedstrijd en het randgebeuren. De rest van de foto's kunt u HIERRR bekijken.

Bert en Ernie komen ook een kijkje nemen


Wout kopt over


Fans zagen de bui al hangen en zoeken een droog heenkomen


Thijmen opent de score, gadegeslagen door zijn reddende engel (geheel rechts)


Ivar scoort na mooie aanval


Senn lacht om zijn grap. De staf snapt'm niet.

Haaland kreeg geen poot aan de grond tegen GioTijd voor een nieuw scorebord: (1)0 - 0

Afgelopen, Harm jr. ruimt op


Ook de derde helft was van hoog niveau bij Luctor
Geen opmerkingen:

Een reactie posten