woensdag 15 mei 2019

ON-3 middenvelder Tom overweegt zangcarrière na valse bingo in café België

Het kan soms raar lopen.

Over de onvergetelijke Benefiet-BBQ-Bingo-Avond van Koos en Coen Lucassen - georganiseerd om geld op te halen voor Alpe duZes - hebben wij u gisteravond al bericht. Maar naast het gezellige programma waren de aanwezigen ook getuige van een onverwachte gebeurtenis waar nog lang over zal worden nagepraat. We hebben het over de wonderbaarlijke ontdekking van Tom, de "Medewerker Bezwaar bij de Belastingdienst", als nieuwe ster aan het firmament van het Nederlandstalige levenslied.

Wonderbaarlijk, want toen hij aan het begin van de avond café België instapte wees niets er nog op dat hij enkele uren later als gevierd volkszanger het pand weer zou verlaten. Wat het nog wonderbaarlijker maakte was dat hij dit te danken had aan een oenige fout van zichzelf. Wat wil het geval? De talentvolle middenvelder van ON-3 werd te veel afgeleid door zijn ploeggenoten tijdens het bingoën, waardoor hij de nummers die bingospelleider Koos opnoemde niet meer allemaal helder registreerde. Het straffe drinktempo waar hij zich aan onderwierp, samen met de rest van ON-3, zal ook niet geholpen hebben. Hoe het ook zij, op een gegeven moment riep Tom enthousiast BINGO!! in de veronderstelling dat alle nummers op zijn papiertje uit de ballenbak waren gevist.

Notaris C. Lucassen constateerde echter dat één van de cijfers op zijn formulier nog gewoon in het ballenrooster lag, met andere woorden, er was sprake van een valse bingo! Dit tot doldwaas enthousiasme van de overige deelnemers, want iedereen wist: "Valse Bingo = Liedje Zingen!"

De enigszins beteuterd kijkende Tom hield zich groot en accepteerde zijn lot als een man.

"And then it happened....."Na een aarzelende aanloop zong Tom "Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht" met zoveel overtuiging, dat de zaal bijkans werd afgebroken.


Het eerste Stonesconcert in het Kurhaus was er niks bij. De mensen wisten niet wat ze meemaakten. Tom bleek een natuurtalent. Na afloop sprak uw IWEKB-verslaggever kort met de nieuwe megaster in de dop.

IWEKB: Wist je dat je het in je had?
Tom: Nou eh, nu ik erover nadenk, ik vond mijn zang onder de douche na de training best wel aardig klinken altijd.
IWEKB: Wat zijn je plannen, na dit - om met Ivo Niehe te spreken - belachelijk grote succes?
Tom: Ik ga eerst mijn studie Fiscaal Recht en Economie afmaken, want je moet toch iets hebben om op terug te vallen. Maar morgen ga ik wel alvast met mijn aanstaande manager Willie Oosterhuis een concerttoer uitstippelen, tenminste als mijn vriendin het hiermee eens is,want dit is natuurlijk wel een beslissing die je samen moet nemen.
IWEKB: Namens de redactie van Ik Worstel En Kom Boven wens ik je veel succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten