dinsdag 14 mei 2019

Koos en Coen maken van Benefiet-BBQ-Bingo in Café België grandioos succes


Ik Worstel En Kom Boven is een spreuk die op deze plek meestal van toepassing is op de gezelligste voebalclub van Almelo. Maar wij van de redactie van IWEKB weten dat dit motto niet alleen geldt voor de voetballers en fans van Luctor Et Emergo. Ik worstel en kom boven is een universele wijsheid waar ieder mens, vader, moeder, broer, zus, opa en oma moed uit kan putten. Dit geldt niet in de minste plaats voor de twee helden van dit verhaal: Koos en Coen.

Vader en zoon Lucassen doen binnenkort voor de zoveelste keer mee aan de Alpe DuZes: het megafietsevenement dat levens redt en voor altijd verandert. Ook dit jaar zullen weer 5000 deelnemers proberen de Alpe d'Huez te bedwingen waaronder dus Koos en Coen.

Coen en Koos Lucassen gaan voor de vijfde keer meedoen aan de Alped'Huzes
Coen "Lean Machine" en Koos "Ausdauer" Lucassen. (Foto Almeloos Weekblad)
Ze gaan daarbij niet over één nacht ijs. Al maanden trainen de heren voor de Hollandse Berg die ze als het even mee zit 6 keer op en neer zullen fietsen. Onder de fans van Koos en Coen wordt er al hevig gedebatteerd over wie van de twee pedaleurs de meeste kans maakt om "de 6" te halen. Aan de ene kant is het zoon Coen die in de trainingsritjes naar de Holterberg en terug altijd als eerste thuis is. Hij is een lean, mean cycling machine. Maar Koos weet dat er meer komt kijken dan een strak lichaam op D-Day: Ausdauer.

Daar heeft Koos in de afgelopen 25 jaar met een enorme toewijding naar toegewerkt - in café België kunnen ze er over meepraten - door een onderhuidse energievoorraad* aan te leggen die hem in staat zou moeten stellen om alle toppen van de  Alpen, het Centraal Massief en de Pyreneeën zonder tussentijdse ravitaillering op te kunnen rijden. De tijd zal leren welke van de twee renners de beste strategie heeft gekozen.

Gezellig: #zwijgenisgeenoptie
Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek, hadden vader en zoon ook een BBQ-Bingo georganiseerd in café België. Een uitgekiende promotie- en sponsorcampagne resulteerde in een afgeladen café vol met vrolijke mensen, lekker vlees en schitterende prijzen. Uw IWEKB-verslaggever mocht gewapend met zijn camera verslag doen van een onvergetelijke avond.

Koos praatte de avond aan elkaar als een volleerde showhost bijgestaan door notaris Coen. De muziek werd verzorgd door DJ Luc die een dermate aanstekelijk gezellige potpouri van Nederlandstalige feestmuziek in zijn digitale juke box had gestopt, dat je gewoonweg wel mee moest zingen, of je nu wilde of niet.

Wilt u Koos en Coen steunen in hun geldinzameling voor onderzoek naar kankerbestrijding dan kunt op hun namen hieronder klikken waarna u doorgelinkt wordt naar hun persoonlijke pagina's van Alpe DuZes:

Koos en Coen

Hieronder vindt u een kleine selectie van foto's die we die avond gemaakt hebben. Wilt u het hele webalbum zien? Klikt u dan HIERRRR.
*Speklaag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten