zaterdag 17 november 2018

Luctor C1 en AVC Heracles C1 delen punten in boeiende derby

Na een paar mindere wedstrijden konden de fans vandaag weer met een goed gevoel de kantine opzoeken. Luctor C1 wist het sterker geachte Heracles C1 uitstekend partij te bieden, en mocht zichzelf op basis van het aantal kansen afvragen, of er niet meer in had gezeten. Dat had het zeker, maar de bezoekers hadden net zo goed de volle buit mee kunnen nemen naar de Bornsestraat. In de eerste helft was Luctor aanvankelijk de betere partij. Het kwam op voorsprong na een vrije trap van Casey die door Koen na een stuit bekeken binnen werd gekopt. Binnen een minuut stond het alweer gelijk toen de spits van AVC zijn man uitkapte en Tom kansloos liet. Het bleef 1-1 tot de thee, ondanks een paar grote kansen voor de thuisploeg. Na rust verzandde de match aanvankelijk in een middenveldclash, maar nadat de nummer 9 van Heracles wegens natrappen met rood van het veld moest, ontspon zich een open gevecht met kansen over en weer. Vreemd genoeg speelden de bezoekers beter met een man minder. Luctor was echter het gevaarlijkst in de omschakeling. De ploeg die het eerst zou scoren zou ook gaan winnen zo was het gevoel, maar gescoord werd er niet meer. 1-1 was een juiste uitslag na een mooi gevecht tussen lokale rivalen.

Hieronder de rest van het verslag. Voor meer foto's kunt u HIERRR klikken.


Het was een wedstrijd waar nog wel even over nagepraat ging worden. Luctor C1 - AVC Heracles C1 hadden zojuist de punten gedeeld in een vermakelijke derby waarin tot de laatste minuut werd gestreden om de overwinning. Daarbij werden de regels van het voetbalspel ruim geïnterpreteerd door de twee strijdende partijen. Scheidsrechter Weggeman had het er maar druk mee. Overigens had het wel even geduurde toen de strijd echt losbrandde. In de eerste helft was het eigenlijk nog een doodgewone dertien-in-een-dozijn-wedstrijd. Heracles, dat in de seizoensvoorbereiding Luctor nog een pak slaag had gegeven, begon als favoriet. Het team van Huub was die oefenpot nog niet vergeten en zinde op revanche.

Heracles merkte al direct dat dit Luctor niet hetzelfde team was als tijdens de voorbereiding. De thuisploeg had de zaakjes prima voor elkaar dit keer. Met geconcentreerd verzorgd spel, nam Luctor het heft in handen. Dit betaalde zich uit na een minuut of tien. De openingsgoal kwam van Koen, een speler die normaal gesproken zelden voorkomt in de statistieken. Als verdediger is hij alleen voorin te vinden bij corners en vrije trappen, kansen om te scoren krijgt hij dus niet vaak. Maar nu stond hij precies op de juiste plek om een vrije trap van Casey die voor hem opstuitte in de linkerbovenhoek te koppen. Koen had meer dan één reden om zijn goal te vieren. Een paar jaar geleden had zijn vader hem vijf euro beloofd als hij zou scoren. Hij keek er al naar uit om hem na de wedstrijd daar even fijntjes aan te herinneren.

Koen kon niet van zijn goal genieten. Heracles wist uit een aanval vanaf de aftrap alweer de gelijkmaker te scoren door hun sterke midvoor die de verdediging van Luctor fraai uitkapte en Tom met een laag schot het nakijken gaf. De gelijkmaker gaf de bezoekers een boost, waardoor het spel zich tijdelijk naar de helft van Luctor verplaatste.Dat duurde maar even. In het tweede kwart van de wedstrijd kwam er een handvol kansen en kansjes voor Ivar, Dylan en Casey die allemaal niets opleverden. Ruststand 1-1.

Na de koffie en de ballen gehakt maakte de harde kern van Luctor zich op voor een mooie tweede helft, maar de wedstrijd bevond zich na rust een tijd lang in een patstelling. De slag vond plaats op het middenveld. De strafschopgebieden leken te zijn dichtgemetseld door onzichtbare muren want beide teams kwamen er nauwlijks nog door heen. De wedstrijd had een oppepper nodig om het weer aan de gang te krijgen.

Die kwam door beide doelpuntenmakers. De nummer 9 van Heracles werd op rechts de diepte ingestuurd met een vrijwel leeg veld voor zich. Coach Huub riep "Slim zijn Koen!" naar zijn centrale verdediger (Dit is trainerscodetaal voor: "Stop'm goedschiks of kwaadschiks, maar trap hem niet door midden alsjeblieft") die daarop geen andere oplossing meer zag dan de speler van Heracles aan het shirt te trekken. Hierdoor verloor de spits contact met bal. De Heraclied kon de actie van Koen maar matig bekoren want hij probeerde de Luctorverdediger neer te schoppen. Dat lukte hem niet want hij raakte alleen maar lucht. Het publiek reageerde hevig. Het uitvak vroeg om rood voor Koen, het thuisvak wilde rood voor de nummer 9 van Heracles.

Scheidsrechter Weggeman sprintte naar het plaats delict en toonde Koen een gele prent. Het (gepoogde natrappen) werd niet bestraft. Na afloop gaf de scheids aan dat hij geen rood gaf voor Koen omdat de overtreding meer aan de zijkant van het veld plaatsvond. Er was dus nog geen sprake van vrije doortocht. De natrappende beweging van de Heraclied was hem door de laaghangende zon ontgaan, al wist hij aan de hand van de reacties van het Luctorpubliek, dat hij waarschijnlijk iets gemist had.

Hoe het ook zij, vanaf nu zat de vlam in de pan. Beide teams stroopten de mouwen op voor een heet laatste kwartier. Dat pakte de nummer 9 van Heracles iets te enthousiast op want in een stevig duel met Robin trapte hij voor de tweede keer na. Nu stond de arbiter wel goed opgesteld en daarmee was zijn lot bezegeld: de nummer 9 kon met een rode kaart inrukken.De reacties vanaf de kant waren verdeeld. "Had al veel eerder moeten gebeuren!" zo gonsde het in het Luctorvak. De elftalleider van Heracles was een andere mening toegedaan. "Hij spuwde luidruchtig zijn gal naar scheidsrechter Weggeman". De spelers van Heracles probeerden hem nog te bedaren maar tevergeefs, hij ging helemaal los. We konden niet alles letterlijk verstaan wat hij riep, maar het klonk zoiets als "Je bent een hutscheids!". Arbiter Weggeman was hier niet van gediend. Je mag veel tegen hem roepen maar hutscheids - of iets van soortgelijke strekking - dat ging te ver. Dat betekende dat ook de elftalleider van Heracles zijn biezen mocht pakken. Hij kan een strafcode 8 tegemoet zien in het wedstrijdverslag van de scheidsrechter.

Je bent een HUTSCHEIDS! 
Heracles leek helemaal geen hinder te hebben van de man-mindersituatie want ze speelden nu hun beste voetbal van de wedstrijd. De negen overgebleven veldspelers hadden nog genoeg energie voor een slotoffensief. Luctor moest alle zeilen bijzetten om Heracles van zich af te houden. Aan de andere kant zorgde het risicovolle spel van Heracles er voor dat Luctor meermaals in de omschakeling kon uitbreken. Er waren kansen over en weer, maar vooral Luctor mag het zich aanrekenen dat het niet wist te profiteren van de vele gaten die ontstonden in de achterhoede van de bezoekers door hun gedurfde één-op-één-spel.

Een doelpunt hing in de lucht aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer. 1-1 was een uitslag die recht deed aan het spelbeeld al waren de meeste kansen voor Luctor geweest. Ondanks het pittige duel schudden de spelers elkaar na afloop vriendschappelijk de hand. En zo hoort het ook. Op het veld vijanden, maar daarbuiten vrienden. Daar kunnen sommigen nog een voorbeeld aan nemen.1 opmerking:

  1. Gelukkig heeft de trainer van avc alleen gezegd dat de scheidsrechter of eigenlijk bar medewerker heeft gezegd dat hij beter koffie kan zetten dan fluiten. En straf code 8 zal wel bij de fotograaf komen in verband privacy beleid

    BeantwoordenVerwijderen