zondag 4 februari 2018

Luctor 5 staat er weer mooi op

"Is het afgelast?' Het was de vraag die elftalleider Jeffrey tot teleurstelling van zijn spelers niet met ja kon beantwoorden. Buiten was het min 1 graad - best fris - maar met een stevige noordoostenwind voelde het Siberisch koud aan. De natuurgrasvelden waren ook nog eens onbespeelbaar geworden na de natste januari sinds mensenheugenis, maar de kunstgrasmat van Luctor Et Emergo lag er picobello bij. "Iet giet oan!" Riep ijsmeester Weggeman. De topper Luctor et Emergo 5 - La Première 5 ging door.

Maar goed ook want iedereen van Luctor 5 was opgetrommeld voor de elftalfotoshoot. Op verzoek van teamsponsor Gert Schorn Hoveniers (Natuurlijk fantastisch!) werd de foto van de achterkant genomen, want dan kon je de sponsornaam tenminste goed zien. Wilt u ze ook van de voorkant bewonderen, klikt u dan even HIERRR voor de link naar het webalbum.

Het oog wil ook wat: De officiële elftalfoto van Luctor 5, seizoen 2017/'18
Na de plichtplegingen was het tijd voor de wedstrijd tegen La Première. Het was een derby en gelijk ook een topper. Als Luctor zou winnen, dan zou het in verliespunten gelijkkomen met koploper LaP. De ploeg uit Almelo-West bestond uit een bonte mix van kleurrijke figuren van zowel veteranen als A- en B-junioren. Elke speler van LaP had zo zijn kwaliteiten. De oudjes waren vooral verbaal sterk en speelden onder het motto: Voetbal is oorlog. De jonge honden van LaP waren juist heel rustig, maar daar stond tegenover dat zij wèl konden voetballen.

In de eerste helft kon Luctor nog goed meekomen. Het kwam zelfs op 1-0 voorsprong en hield dit vast tot de ruststand. Na de pauze kantelde de wedstrijd. Het elftal van de bezoekers kreeg een verjongingskuur van zo'n 55 jaar (de jonkies mochten invallen) terwijl Luctor de ene na de andere speler zag uitvallen. De thuisploeg werd aan alle kanten voorbijgelopen en incasseerde niet minder dan 6 tegendoelpunten. Toch waren er nog best wel kansen voor Luctor, maar meer dan één doelpunt leverde dat niet op.

Hiermee was de spanning uit de wedstrijd verdwenen. "Is het nog geen tijd?" Vroeg menig kouwkleumend toeschouwer zich langs de kant af. Tot opluchting van iedereen trok scheidsrechter Weggeman geen minuut extra bij. Gauw naar binnen voor een hete bak koffie en een bal gehakt, dacht iedereen.


Luctor komt nog op 1-0


Hier stond eerst een foto van de libero van  La Première. Die is op zijn verzoek vervangen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten