zaterdag 10 februari 2018

Luctor D1 laat stunt uit de vingers glippen

De wedstrijd duurde 10 seconden te lang. Scheidsrechter Bosch maakte al aanstalte om af te fluiten toen, tot ontzetting van iedereen van Luctor, een wanhoopsschot van Rigtersbleek in de linkerbovenhoek van de goal van Sepp zeilde. BAM! 3-4, een mokerslag.

Wat waren ze dichtbij een stunt geweest tegen de najaarskampioen uit Enschede. Aanvankelijk leek het daar helemaal niet op. Luctor hapte in de eerste 5 minuten naar adem door het flitsende aanvalsspel van de Enschedeërs waarin Sepp zijn doel toch schoon wist te houden. Daarna gooide Luctor de wedstrijd helemaal op zijn kop. In een mum van tijd scoorden Teun en Ryan 1 en 2-0 en halverwege de eerste helft maakte Teun er zelfs 3-0 van. Rigtersbleek had even tijd nodig om deze klap te verwerken maar wist vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft hield Luctor vervolgens goed stand en kreeg het ook kansen op de vierde treffer. Maar in het laatste kwart ging het toch nog mis. Twee snelle goals van Rigtersbleek brachten de stand weer op gelijke hoogte, waarna Dominique wegens duwen met geel van het veld moest. In de slotfase vochten de jongens van trainer Cas als leeuwen maar ze moesten zich in de slotseconden toch gewonnen geven. Ondanks dat konden ze met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Ryan werd meer dan eens in de tang genomen door dit vaatje buskruit met paardestaart.

Wilt u meer foto's zien? Klikt u dan HIERRR!

Er was genoeg stof om over na te praten. Want het was een wedstrijd die alles had. Verrassing, strijd, goals, drama, het kon niet op. Vooraf werd Rigtersbleek als favoriet bestempeld gezien hun resultaten in het najaar waarin ze afgetekend kampioen waren geworden in de Eerste Klasse 8. Al in de eerste minuut was te zien dat het Rigtersbleek menens was. Het schoot uit de startblokken terwijl Luctor een Heraclesje deed: pas beginnen met voetballen na de eerste 5 minuten.

Met enig kunst- en vliegwerk wisten de gastheren de Enschedeërs het scoren te beletten, maar de boodschap was duidelijk: Rigtersbleek was voor niets minder dan 3 punten naar Almelo afgereisd. Het was wachten op de openingsgoal. Die kwam er ook, maar geheel tegen de verhouding in was het Luctor dat op voorsprong kwam. Ryan profiteerde van een foutje bij Rigtersbleek en zette Teun vrij voor het doel die koel binnenschoot. Alsof dat nog niet genoeg was was het twee minuten later Ryan zelf, die gepruts van de Enschedeërs genadeloos afstrafte: 2-0 voor Luctor.

Ryan scoort 2-0

Het was ineens een andere wedstrijd. Rigtersbleek had even nodig om deze mentale dreun te verwerken, terwijl Luctor juist zelfvertrouwen kreeg van de onverwachte voorsprong. Dat betaalde zich even later opnieuw uit. Ryan beukte zich door de verdediging heen waarna hij opnieuw zijn maatje Teun op links perfect aanspeelde. Oog in oog met de keeper hield de blonde linkspoot zijn hoofd koel en schoot onberispelijk in de rechterhoek de 3-0 op het scorebord. Een sensatie hing in de lucht.

3-0 door Teun

De coach van Rigtersbleek had het er maar moeilijk mee. Hij moet veel youtube-filmpjes van Atletico Madridcoach Diego Simeone hebben bekeken want hij stond te stuiteren langs de zijlijn. Schreeuwend alsof zijn leven er van af hing joeg hij zijn pupillen op. Een van zijn geblesseerde spelers werd door hem van het veld getrokken om maar zo snel mogelijk weer het spel te kunnen hervatten.

Ook in de tweede helft stond hij nog strak van de... ja van wat eigenlijk? Toen een van zijn spelers terecht werd afgevlagd voor buitenspel ontplofte hij bijkans. Scheidsrechter Bosch kreeg van hem de volle laag. Nu werd het  Koray, die scheidsrechter Bosch begeleidde, ook te dol. Hij maande hem tot rust en wees hem op zijn voorbeeldfunctie. Daar was de Rigtersbleekcoach niet van gediend. "Ga uit mijn vak" beet hij Koray toe, of woorden van gelijke strekking.

Koray roept de coach van Rigtersbleek tot de orde

Waar spelers normaal een voorbeeld aan hun coach moeten nemen was het nu precies andersom. Het waren juist de spelers van Rigtersbleek die het goede voorbeeld gaven. In plaats van hun frustraties te botvieren op hun gastheren, lieten zij hun voeten spreken.

Op een psychologisch goed moment - vlak voor rust - maakte Rigtersbleek 1-3. Dat gaf de Enschedese burger weer moed. Luctor kon in de tweede helft zijn borst natmaken. Toch was Luctor aanvankelijk goed opgewassen tegen de hernieuwde aanvalsdriften van Rigtersbleek. De bezoekers hadden misschien een veldoverwicht, maar het waren vooral schoten van de tweede lijn die Sepp stuk voor stuk onschadelijk kon maken.

Sepp maakte vele schoten onschadelijk

Maar denk niet dat het eenrichtingsverkeer was. Luctor had zeker ook kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Met het snelle directe spel over de vleugels stichtte het keer op keer gevaar voor de goal van Rigtersbleek. In deze fase was het de vraag aan welke kant de volgende goal zou gaan vallen. Een goal voor Luctor zou vrijwel zeker einde wedstrijd betekenen maar het was Rigtersbleek die 3-2 maakte uit een snelle counter. Vanaf dat moment ging het mis voor Luctor. Binnen twee minuten stond het 3-3 na opnieuw een counter van Rigtersbleek.

Rigtersbleek rook bloed en jaagde het gewonde dier Luctor op. Tot overmaat van ramp verloor het in de slotfase ook nog Dominique die, na te zijn nagetrapt, in een reflex zijn tegenstander tegen de hekken duwde. Een begrijpelijke reactie maar niet handig en ook niet goed te praten. Scheidsrechter Bosch, die het natrappen was ontgaan, gaf hem een gele kaart. Dit betekent bij de pupillen 5 minuten straf. Luctor moest de wedstrijd met 10 man uitvoetballen. Tot 10 seconden voor tijd leek de underdog er een gelijkspel uit te slepen, tot het zondagschot van Rigtersbleek aan alle illusies een einde maakte.

Maar je moet maar denken, het is gelukkig carnaval, een mooie gelegenheid om de nare smaak van de zure nederlaag weg te spoelen. Alaaf!