zaterdag 27 augustus 2016

Luctor D1 grillt KOSC in Ootmarsumse oven

Luctor D1 beleefde een uitstekende ouverture van het seizoen '16-'17. In Ootmarsum werd KOSC D1 met 0-4 opzij gezet in een zinderende wedstrijd. Zinderend van de hitte welteverstaan, de wedstrijd had niet veel om het lijf. Net zomin als de mensen om het veld trouwens. Bij temperaturen van 30+ in de volle zon was dat ook niet nodig.

Uit voorzorg werden er tijdens de wedstrijd daarom extra drinkpauzes ingelast. Dat was echt geen overbodige luxe. Toen de D1-selectie het veld betrad voor de warming-up, (was die wel nodig?) had een groot deel van het Luctorlegioen zijn toevlucht al gezocht tot een verkoelend schaduwplekje.Voor sommige fans was dit nog niet koel genoeg. Dat was het even verderop wel, bij de grote landbouwsproeiers.Hij heeft het ook in de gaten


De echte terrastijgers trokken zich niets aan van de felle zon. Integendeel, eindelijk was de zomer hier ook aangekomen, dus dan pak je wat je pakken kan.De twee teams op het veld keken met enige afgunst naar de kant. Daar hadden zij ook wel willen zitten met een glaasje prik. Maar er moest eerst een pot bekervoetbal afgewerkt worden. In de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Luctor een maatje te groot was voor KOSC. De verdediging van de thuisclub had zijn handen vol aan de snelle rushes van de Almelose vleugelspitsen. Dit leverde een paar grote kansen op voor Luctor maar Ryan, die na een zomer op badslippers lopen weer moest wennen aan zijn voetbalschoenen, liet zich in de spits enkele keren de kaas van het brood eten.Dat was niet erg, want tegen deze tegenstander kon je je een paar foutjes permitteren. Luctor voelde dat goed aan en werd niet nerveus van de gemiste kansen. In de korte ingelaste drinkpauze na een kwartier spelen was er voor coach Robbie dan ook geen reden om het speelplan om te gooien. Zijn geduld werd kort na de onderbreking beloond met de openingstreffer. Een terugvallende bal werd door Robin ineens in een gat in de diepte gespeeld op Casey. De vleugelspits gaf zijn directe tegenstander het nakijken en zette strak voor. De bal viel precies in de voeten van Dylan die goed voor zijn man gelopen was. Hij gleed de bal beheerst binnen op het lange droge gras: 0-1.

 

Kort daarop werd de voorsprong verdubbeld na een aanval die begon bij Gijs. Zijn voorzet leek onschadelijk gemaakt te worden door de verdediging van KOSC maar na goed doorjagen van Luctor belandde de bal in de voeten van Casey die de 0-2 simpel tegen de touwen schoot.

De hitte leek geen vat te krijgen op de vleugelspitsen van Luctor. Dylan, Glenn en Casey bestookten de KOSC defensie telkens weer met razendsnelle rushes die hen naar adem en verkoeling deden snakken. Een van hen viel zelfs bijna van zijn stokje en moest uitgeput en oververhit aan de kant worden opgelapt. Vlak voor rust gooide Casey de wedstrijd in het slot toen hij de bal aangespeeld kreeg na de zoveelste rush van Dylan die prima werd gelanceerd door Robin. Casey kapte handig de bal voor zijn goede rechterbeen en knalde raak: 0-3. Deze ruststand was nog aan de magere kant.Robbie spoorde zijn jongens aan om er na rust nog minstens vier bij te maken, maar dat was onbegonnen werk. De koperen ploert zoog langzaam maar zeker de energie uit de steeds roder aanlopende D-junioren. Het was beter om energie te sparen voor de zware bekerwedstrijd tegen competitiegenoot NEO. Met minimale inspanning speelde Luctor de wedstrijd uit en wist nog één keer het net te vinden. Dylan speelde Casey de diepte in waarna de trefzekere spits met een hele fijne stiftbal zijn hattrick completteerde: 0-4.

Casey ziet de keeper te ver voor zijn doel staan
De goalie kan er net niet bij
Al met al een uitstekend "opwarmertje" in de hete oven van 'n Toolslag voor Robbie en zijn jongens. Om bij te komen van de inspanningen gaf de coach zijn team de volgende dag vrijaf. Trainen had ook weinig zin gehad want die donderdag zou het zelfs nog een paar graadjes warmer worden. Gelukkig waren de weersvoorspellingen voor zaterdag (Bekerwedstrijd tegen NEO) wat gunstiger. Wel warm, maar niet tropisch en met een lekker briesje. Ook over die wedstrijd leest u binnenkort meer op deze plek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten