zondag 28 augustus 2016

NEO verslikt zich in uitgekookt Luctor D1

Het bekertoernooi was goed begonnen voor Luctor D1 op de snikhete woensdagavond in Ootmarsum. De D1 van KOSC werd op een zakelijke 0-4 nederlaag getrakteerd door het nieuwe team van coach Robbie. De Eersteklasser bleek een prima sparringpartner als voorbereiding op het grote werk op zaterdag tegen competitiegenoot NEO D1. Dit was de eerste serieuze test voor het nieuwe Luctor D1 om te zien of ze klaar zijn voor de uitdaging in de Derde Divisie.

De jongens wisten dat ze tegen het favoriete NEO een tandje moesten bijschakelen, daarvoor bezat de Bornse ploeg te veel kwaliteit. Daar waren ze voor de zomervakantie immers al achter gekomen toen NEO hen met 1-5 van de mat had gespeeld in een oefenwedstrijd. "300%" moest er vandaag gegeven worden, en dan konden er mooie dingen gebeuren zo drukte de coach zijn jongens op het hart. Je mocht je afvragen of het echt zo simpel was.

Welnu, 10 minuten later kregen de oppeppende woorden van de coach opeens eens het predikaat van een magische bezwering want het stond toen al doodleuk 2-0 voor de Almelose underdog. De eerste goal viel na goed een minuut spelen toen Casey op rechts de vrijlopende Dylan prima bediende. De linkerspits sprintte de penaltybox binnen en rondde af met een onhoudbare punter.Dat was een lekker begin tegen de ervaren derde divisionist. Maar het werd nog beter voor Luctor. NEO ging haastig op zoek naar de gelijkmaker en wist het spel naar de Luctorhelft te verplaatsen. De Almeloërs hadden het organisatorisch echter prima voor elkaar waardoor NEO niet echt in de buurt van de goal van Tom kon komen.


 

De verdediging van NEO daarentegen maakte allerminst een solide indruk. Ze maakten foutjes bij het uitverdedigen en hielden te weinig rekening met de snelheid van de vleugelaanvallers van Luctor. Ze werden met de neus op de feiten gedrukt toen Wout met een mooie boogbal over de NEO-defensie Casey de diepte instuurde. De snelle rechtsbuiten was gaf zijn directe bewaker het nakijken, omspeelde de keeper en schoot vanuit een kleine hoek zelfverzekerd binnen: 0-2!

Hiermee hadden zelfs de grootste optimisten vooraf geen rekening gehouden. Luctor zat in een zetel terwijl NEO zichzelf weer in de wedstrijd moest zien te voetballen. De drinkpauze na een klein kwartiertje kwam dan ook als geroepen voor de NEO-coach. Hij praatte als Brugman om zijn ploeg weer aan de praat te krijgen.

 Aan de Luctorkant was de stemming wat gemoedelijker. Ze genoten van zichtbaar van de heerlijk verfrissende natte sponzen.

Na de korte onderbreking kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Er kwam een nieuwe handige snelle rechtsbuiten het veld in die Wout handenvol werk bezorgde.

Er ontstonden enkele klutssituaties in het drukke strafschopgebied van Luctor die ondanks laks verdedigen (die bal moet je gewoon wegroeien) niet door NEO werden afgestraft.

Hierdoor bleef het 2-0 tot de rust. Het was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet in de tas zat voor Luctor. Het was zaak om in de tweede helft goed geconcentreerd te blijven, want NEO D1 is een te goede ploeg om tegen verslappen.

Hierin slaagde Luctor D1 heel aardig. Ondanks dat NEO op het middenveld met mooi verzorgd combinatievoetbal de lakens uitdeelde, gaf Luctor achterin geen krimp. Als er al een speler van NEO doorbrak, dan was er altijd wel een goedgeplaatste tackle van Robin of Rogelio die het gevaar kon neutraliseren.

Slechts één keer werd het hachelijk voor de goal van Tom, toen de linkerspits van NEO aan de aandacht van de Luctorverdediging was ontsnapt. De Luctorgoalie leek met een onverschrokken duik op de bal en speler voor redding te gaan zorgen maar blesseerde zich hierbij en greep mis. Tot zijn opluchting kon Rogelio met een uiterste krachtsinspanning de bal op de doellijn wegwerken en werd het slechts een hoekschop. Na een blessurebehandeling kon Tom licht strompelend de wedstrijd uitstpelen.


In het restant van de wedstrijd kwam NEO er niet meer echt door. Het probeerde het een paar keer van afstand, maar deze ballen leverden geen gevaar op. Luctor bleef steeds loeren op de counter en kreeg de grootste kansen. Vlak voor tijd maakte Dylan aan alle onzekerheid een eind. Hij onderschepte een bal van NEO, paseerde hun keeper en schoot eenvoudig raak. Einstand 0-3.

Een droomresultaat voor de jonge ploeg van Robbie. Niet alleen is hiermee zo goed als zeker gesteld dat Luctor D1 verder bekert, maar heeft de debutant in de derde divisie ook een karrevracht aan zelfvertrouwen getankt. Als ze dit volhouden dan gaan we nog mooie dingen van hen zien dit seizoen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten