zondag 3 juli 2016

Wout Weghorst wint hooghoudbokaal met nieuw pr op Almeloos Feestje

Nieuws kort: Wout Weghorst heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen al binnen. Gisteren won de Heraclesspits de wedstrijd hooghouden dat als pauzenummer werd opgevoerd van de wedstrijd Almelose Selectie - Heracles Almelo. De tegenstand was niet mals voor Weghorst want hij moest het opnemen tegen een grote groep E-pupillen van AVC Heracles die allemaal flink geoefend hadden.

Elke deelnemer kreeg drie pogingen waarvan de beste meetelde voor het klassement. Weghorst leek aanvankelijk een hoge klassering te kunnen vergeten want poging één en twee eindigden in het teleurstellende aantal van respectievelijk 9 en 7 keer hooghouden. Maar bij de laatste poging was het raak. Liefst 16 (!) keer wist hij het leer te raken voordat het van zijn voet afsprong. Net zo vaak als zijn eerste twee pogingen samen! Het betekende meteen een persoonlijk record voor de lange midvoor.

Weghorst was dolblij met zijn prijs maar denkt zelf dat hij zijn plafond nog niet bereikt heeft. "Ik blijf keihard werken om mijzelf te verbeteren, mijn volgende streefgetal is 25. Waarom zou dat niet kunnen? Ik zag Illias Bel Hassani gisteren op de training zittend op de grond een tennisbal ook zo vaak hooghouden, dan moet mij dat staand met een voetbal ook wel lukken denk ik."

Weghorst (geflankeerd door twee Heraclespupillen die tweede en derde werden) wordt gelukgewenst door Luctormiddenvelder Sten Middelkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten