donderdag 9 juni 2016

Quick'20 maakt na rust reputatie waar tegen vrijgevig Luctor D1

Op donderdagavond mochten de jongens van coach Robbie flink aan de bak in Oldenzaal. De tweede tegenstander die het tegen het nieuwe Luctor D1 mocht gaan opnemen was er eentje van de buitencategorie: Quick'20 D1. Vantevoren had Robbie aangegeven dat er in de eerste helft van de oefencampagne met name aandacht zou zijn voor de verdedigende taken. Daar was een oefenpot tegen de Oldenzaalse grootmacht natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Het verbaasde dan ook niemand dat de achterhoede van Luctor flink aan zijn trekken kwam.

Wat wel voor verbazing zorgde was dat de bezoekers in de eerste helft (afgezien van de eerste vijf minuten) hun gastheren zonder noemenswaardige inspanning het hoofd konden bieden. Verdedigend had Luctor de zaakjes prima voor elkaar. Quick mocht het spel maken op de Luctorhelft, maar in het eigen strafschopgebied was Luctor de baas. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe meer Luctor ook in de gaten kreeg dat het ook vooruit kon voetballen. Toen de scheidsrechter na een half uur afblies voor rust stond het dan ook nog gewoon 0-0. Gezien het uitgangspunt van focus op de verdediging was dit een perfect resultaat. Stiekem werd er al gedacht aan een stunt in de tweede helft.

Maar dat liep even anders. Het leek wel of Quick in de pauze Red Bull had gedronken en Luctor Pleegzuster Bloedwijn. Al in de eerste minuut van de tweede helft was het raak. Uw verslaggever wachtte op dat moment nog op zijn koffie in de kantine dus hoe het precies ging is niet helemaal duidelijk. Hoe het ook zij, vanaf dat moment was de Boeskool los en het carnaval begonnen. De ene na de andere bal kregen de voorwaartsen van Quick in de voeten gespeeld door hun tegenstanders. De Oldenzalers namen de kadootjes dankbaar in ontvangst en bezorgden Tom een drukke zomeravond.

Bij Luctor was geen spoor meer te bekennen van de discipline van voor rust waar vooral de rechtervleugel van Quick'20 optimaal van profiteerde. Met dodelijke rushes penetreerden ze steeds weer het penaltygebied van de bezoekers, resulterend in het ene na het andere doelpunt. De 6-0 einduitslag behoorde vooraf tot een reële mogelijkheid, maar als het halverwege nog 0-0 staat, dan is dit toch wel even slikken. Aan de andere kant, één helft goed gespeeld, en één helft veel geleerd. Zo bezien was het glas gewoon halfvol, wel jammer dat het met Pleegzuster Bloedwijn was.