zondag 16 juni 2019

Luctor C1 bezorgt coach Huub primeur met winst op ON

Eenmansleger Ryan (9) in actie

"Ik heb nog nooit gewonnen tegen mijn oude club" verklapte coach Huub van Luctor C1 in de dug-out tegen uw IWEKB-verslaggever. Met DOS'37 en De Tukkers was het hem niet gelukt om ON - de club waar hij groot is geworden - te verslaan. En ook vorig jaar met Luctor C1 bleef hij in het Polman Stadion steken op 4-4.

Op het  moment van zijn ontboezeming was de wedstrijd Luctor C1 - ON C1 nog in volle gang en was de stand in evenwicht: 2-2. Dat viel helemaal niet tegen. Huub moest namelijk een aantal belangrijke tweederjaarsspelers missen  die op dat moment nog met C3 een toernooi in Duitsland speelden. Hij had dus geen hooggespannen verwachtingen gehad vooraf.

Maar alle jongens die vanuit de D1 in één keer de overstap hopen te maken naar de C1 grepen hun kans en deden extra hun best. Ze wilden coach Huub laten zien dat zij het ook wel konden zonder al die andere tweedejaars.

Maar twee vroege goals van ON gooiden danig roet in het eten. Een eerste overwinning van Huub op ON was nog ver weg. Maar daar dachten zijn spelers anders over: Mouwen opstropen, voetballen.Het begin van de wederopstanding begon bij Sil die Diego perfect de diepte in lanceerde waarna de Benjamin van het team de klus perfect afmaakte: 1-2 vlak voor rust. Een mooie opsteker. Tijdens de thee vertelde Huub zijn jongens dat zij niks onderdeden voor de derde divisionist. Als ze gewoon hun spel zouden blijven spelen dan kon het nog best goedkomen.

En zo was het inderdaad. Luctor C1 kreeg vleugels in de tweede helft, in meerdere betekenissen. Het waren namelijk de buitenspelers Diego en Teun die het meest van zich deden spreken. Diego was op rechts ongrijpbaar voor zijn verdediger terwijl Teun zich ontpopte als een echte goalgetter. Twee keer stond hij op de juiste plek om een goal binnen te tikken en één keer maakte hij een krankzinnig mooi doelpunt van zo'n 30 meter in de kruising, waarvoor hij een open doekje ontving van het enthousiaste Luctorpubliek.

Teuns waanzinnige schot van afstand laat de ON-keeper kansloos

Voorin liep het dus van een leien dakje, maar ook achterin stond Luctor zijn mannetje, waarbij vooral Ryan zich als een éénmansleger in het centrum van de verdediging manifesteerde. Hij gooide zich met gevaar voor eigen leven voor elke bal die op het doel van Sepp werd afgevuurd. Een keer kopte hij een keihard ON-schot als een keeper zonder armen uit de doelmond weg. Het publiek langs de kant hield even de adem in, maar Ryan stond gewoon weer op. ON wist nu dat het wel heel lastig ging worden met anderhalve keeper in de goal.

Ryan keept/kopt de bal uit de doelmond

Aan de andere kant wist Luctor het doel nog wel twee keer te vinden. Sem en Delano scoorden ieder nog een keer wat de eindstand op 6-2 bracht. Een trotse Huub kon eindelijk een keer een overwinning op zijn oude club bijschrijven op zijn palmares. Wie had dat gedacht met zo'n jong team? Ze hebben het Huub er niet gemakkelijker op gemaakt met de keuze van de definitieve selectie voor de C1 van volgend jaar. Daar kan hij nog 6 nachtjes over slapen.

We hebben ook nog foto's die u HIERRR kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten