donderdag 27 april 2017

Luctorarbiter Remy Vanderbij wacht KNVB-schorsing na wanvertoning koningswedstrijd

De hele voetbalwereld was het er na de wedstrijd Real Madrid - FC Bayern München over eens dat de arbitrale wanprestatie van het jaar 2017 op naam kwam van de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai, die met zijn discutabele beslissingen Real Madrid hoogstpersoonlijk naar de halve finale van de Champions League had gefloten.

Scheidsrechter Remy Vanderbij vraagt aan de Luctorkinderen wie wil aftrappen
Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben we op Koningsdag een nieuwe kandidaat aan het werk gezien, die de Hongaarse prutser naar de kroon kan steken. Dit gebeurde in de koningswedstrijd tussen de Luctorvrijwilligers en de Luctorjeugd waarin Luctorscheidsrechter Remy Vanderbij alle voetbalregels aan zijn laars lapte. Dit tot groot ongenoegen van het verliezende team, de in het geel -blauw spelende ploeg van de vrijwilligers (Team Banaan).

Daar viel wat voor te zeggen. Het begon al voor aanvang toen Vanderbij vergat om de spelerspasjes te vragen. Dit betekende dat iedereen die zin had zomaar mee kon doen, zelfs als zij niet speelgerechtigd waren. Daarnaast was het de arbiter ontgaan dat het team van de Luctorjeugd met te veel spelers aan de wedstrijd was begonnen. De 11 spelers van Team Banaan speelden namelijk tegen een overmacht van 59 kinderen. Vanderbij vond het allemaal prima. Op een gegeven moment liep er zelfs een fotograaf mee, midden op het veld, maar ook dat vond de scheidsrechter geen probleem.


Kevin Damhuis (Team Banaan) krijgt zijn tweede gele kaart en mag gaan douchen
Ook het fluiten van Vanderbij was nogal warrig. Het regende gele en rode kaarten voor de senioren maar de kinderen liet hij gewoon hun gang gaan. "Schandalige vertoning!" zo fulmineerde Raul Alvarez - de linksback van team Banaan - na afloop. "Hij floot voor elk wissewasje tegen ons en keurde een raszuivere goal af wegens buitenspel terwijl bij hun soms wel 16 kinderen tegelijk buitenspel stonden!". Ook middenvelder Edwin van Delden spuwde zijn gal: "Deze jongen heeft er niets van begrepen. We kregen twee penalty's tegen terwijl er helemaal niks aan de hand was!"

Na afloop dienden Alvarez en zijn collega's dan ook officieel protest in bij de KNVB. "Hier is het laatste woord nog niet over gezegd" aldus Alvarez. "Een zichzelf respecterende organisatie als de KNVB kan niet anders dan deze fluitende flapdrol levenslang schorsen!" Ondertussen vierde het winnende team de overwinning alsof er niets gebeurd was. "Wij hebben mooi met 2-1 gewonnen, lekker puh!" Aldus matchwinner Sil Kremer. Uw IWEKB-verslaggever probeerde na de wedstrijd nog een weerwoord te krijgen van arbiter Vanderbij maar deze was niet beschikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten